Sizce bir operatör önce kapsamaya mı önem vermeli yoksa kampanyalara mı? Evet son günlerde en çok tartıştığımız konu bu bence.. Zamanında telsim birçok kampanya yaptı nerdeyse bedavaya konuşturdu..Fakat kapsaması kötü olduğu için diğer operatörleri kullanıp kampanyalar sebebiyle telsime geçen bir sürü kişi birkaç ay sonunda hattını kullanamadığı için turkcelle geri döndü.Ve telsim çekmez beyinlerinde kazındı.. Şimdi vodafone kapsamasını ve teknik altyapısını her gün biraz daha iyileştiriyor..Ve benim düşünceme göre vodafone doğru yolda..Altyapısını turkcellin seviyesine tam olarak çıkartmadan kapmanya olarak tüm kozlarını oynamasını beklemiyorum..
Önce kapsama alanı ve kesintisiz iletişim. Gençler bunu pek anlayamazlar, ama çoluk çocuk sahibi kişiler öncelikle buna önem verirler. Ben istediğimde eşime ve çocuklarıma erişemeyeceksem, şebeke meşgul uyarılarıyla ve ulaşılamıyor anonslarıyla karşılaşacaksam bir anlamı yok. Yolda çeken, ama evin içinde çekmeyen bir hat ya da herhangi bir olağanüstü durumda kilitlenen şebeke ne işe yarar? Telefon kullanırken benim aradığım kriterler bunlar. Gerisi teferruat...
Her türlü özel mesaj ve postalarınız için"PM" ya da "E-Mail"atabilirsiniz.
Birgün sende anlarsın... Zorlanmadan girdiğin bi kalbe acı çektirerek çıktığın zaman, Alınan Nefese son verir gibi umursamadığın an, Ve gün gelir sevdiğin zaman, sende anlarsın..!
şu anda bütün şebekeler kaliteli, o yüzden kampanya derim ben. ha avea ya da vodafone bazı yerlerde çekmeyebilir ama öyle yerlerde hakkarideki bir dağ misali yerler. yani hayatında belkide hiç gitmeyeceğin, gitsen bile gideceğin zamana kadar çoktan halolmuş bir şey bu.
benim tavsiyem avea. özellikle türkcell gibi sömürü üzerine kurulmuş bir hattan avea ya geçeceksen gerçekten de "oh be" diyorsun
edit: evea ile türkcell arasında bir antlaşma var zaten. avea baz istasyonu olmadığı yerlerde türkcell baz istasyonlarını kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhdmr -- 30 Haziran 2008; 12:05:26 >
aslında önümüzde bir örnek var türkcell son dönem hariç hiç kampanya yapmayan ve en pahalı operatördü ama en çok abonesi olan operatör bunun en büyük nedeni şebeke kalitesi eğer türkcellin şebeke kalitesi düşük olsaydı bugün 35 milyon abonesi olmazdı insanlar pahalı olmasına rağmen şebekesi iyi olduğundan türkcelli seçtiler (şimdi türkcellin pahalı ve kampanya yapmıyor dememe karşı çıkanlar olacak çünkü okuması olmayanlar var son dönemden bahsetmiyorun daha önceki senelerden bahsediyorum)
aslında önümüzde bir örnek var türkcell son dönem hariç hiç kampanya yapmayan ve en pahalı operatördü ama en çok abonesi olan operatör bunun en büyük nedeni şebeke kalitesi eğer türkcellin şebeke kalitesi düşük olsaydı bugün 35 milyon abonesi olmazdı insanlar pahalı olmasına rağmen şebekesi iyi olduğundan türkcelli seçtiler (şimdi türkcellin pahalı ve kampanya yapmıyor dememe karşı çıkanlar olacak çünkü okuması olmayanlar var son dönemden bahsetmiyorun daha önceki senelerden bahsediyorum)
TURKCELL PAHALI OLMA İMAJINI VODAFONE BIRAKMIŞ DURUMDA.
14 AY ÖNCE VODAFONE 1000 KONTÖRÜ 100 YTL DEN ALMIŞTIM...
ŞU ANDA vodafone 1000 kontör 140 YTL. 1 YILDA %40 ZAM YAPTI. YENİ ZAM DA YAKINDIR.
son bir yılda önce 1000 lik kart piyasadan kalktı sonra 750 lik kart piyasadan kalktı sonra 500 lük kart piyasadan kalktı. ve bunları sessiz sedasız yaptı. bu çok kontörlü kartları piyasadan kaldırarak birim kontörü daha pahalıya almamıza neden oluyor. gözünü cebimize dikmiş durumda.
eskiden telsimin üzerine hat tanımazdım ama şu anda turkcell bence bir numara.
tabiki öncelik şebeke kalitesidir.kalitenin devamında kampanya ve uygun fiyatlar gelmelidir.bu konuda avea favori operatörüm.durmaksızın şebeke kalitesi arttırılıyor ve yüksek teknoloji kullanılıyor.fiyatlar ise zaten ekonomik ve diğer operatörler göre çok daha istikrarlı. örneğin faturalı hattıma 2007 nisandan beri ilk kez bu yıl nisan ayında zam yapıldı ve enflasyon oranı kadar yapıldı.
ülkemizde şu anda kalitesiz operatör yok bence ama iyinin iyisi tabiki tcell halen.çünkü kapsama alanında halen lider... diğer operatörler ne kadar kızılsa bile gayet iyi kapsama alanları var artık.bizim eleştirmemizin nedeni artık ülkemizde iyi değil mükemmel şebeke kalitesi olmasını istiyoruz. tahminimce 3 yıl içerisinde mükemmel oranlara ulaşacağız çünkü artık rekabet çok daha zorlu. 1metrekare fazla kapsamak bile büyük bir fark atabiliyor.
şu anda bütün şebekeler kaliteli, o yüzden kampanya derim ben. ha avea ya da vodafone bazı yerlerde çekmeyebilir ama öyle yerlerde hakkarideki bir dağ misali yerler. yani hayatında belkide hiç gitmeyeceğin, gitsen bile gideceğin zamana kadar çoktan halolmuş bir şey bu.
benim tavsiyem avea. özellikle türkcell gibi sömürü üzerine kurulmuş bir hattan avea ya geçeceksen gerçekten de "oh be" diyorsun
edit: evea ile türkcell arasında bir antlaşma var zaten. avea baz istasyonu olmadığı yerlerde türkcell baz istasyonlarını kullanıyor.
Vodafone ile Avea arasında birbirlerinin şebeke direklerine baz kurabilecekler.Avea ve turkcell arasında bir anlaşma yok.