Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Sorun Çözüldü!.. (Katkılarında dolayı farukkk teşekkürler)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> Sorun Çözüldü!.. (Katkılarında dolayı farukkk teşekkürler) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Die4SaXo

30 Haziran 2008; 7:46:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar K790i sahibiyim ve telefonda bazı sorunlar oluştu... güncelleştirme gibi şeyler yapmaya çalıştım ama bir işe yaramadı... telefonu açtığımda menüye girilmediğini farkettim ve şöyle bi uyarı aldım menü.ml dosyasına ulaşılamıyor... daha sonra güncelleştirme denemesinden sonra uyarı şuna dönüştü yapılandırma hatası... sadece basit işlevleri yapabiliyorum menüye ulaşamıyorum kısayol tuşları falanda hiçbir şey yok... telefonla arama yapıp arama alabiliyorum mesaj gelirse okuyuo cevaplıyabiliyorum müzik ve foto çekebiliyorum başkada bişey olmuyor... yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4SaXo -- 30 Haziran 2008; 23:22:16 >

farukkk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 8:01:05 

quote:

Orjinalden alıntı: Die4SaXo

Arkadaşlar K790i sahibiyim ve telefonda bazı sorunlar oluştu... güncelleştirme gibi şeyler yapmaya çalıştım ama bir işe yaramadı... telefonu açtığımda menüye girilmediğini farkettim ve şöyle bi uyarı aldım menü.ml dosyasına ulaşılamıyor... daha sonra güncelleştirme denemesinden sonra uyarı şuna dönüştü yapılandırma hatası... sadece basit işlevleri yapabiliyorum menüye ulaşamıyorum kısayol tuşları falanda hiçbir şey yok... telefonla arama yapıp arama alabiliyorum mesaj gelirse okuyuo cevaplıyabiliyorum müzik ve foto çekebiliyorum başkada bişey olmuyor... yardımlarınızı bekliyorum...

imzamdaki k 790 konusunun 2 sayfasında anlatıldığı gibi yazılım yükleyeceksin imzamdaki depomdan cıd 53 farı indirip ve cıd 53 main fs ve custom dosyalarını anlattığım şekilde atarsan düzelecektir

eğer sadece menü de sorun varsa şunuda deneyebilirsin cıd 53 far ile tpa/preset/system/menü içine yeniden menü at düzelmezse üsteki anlattığım işlemleri uygulayacaksın soru sormadan konumu iyice oku anla dosyaları indir öyle başla işlemler bu yazdığım cevabıda anlayacaksın ozaman

''SAMSUNGLAR IÇIN MSN MESENGER MIG33''.
TIKLA
"E900/U600/E250/D SERISI TÜM SAMSUNGLARA JAVA OYUN YÜKLEMESI " TIKLA
**D500/D900/E250 BÜTÜN SAMSUNGLARIN KULAKLIK VE MP3 SESININ ÇOGALTILMASI **.TIKLA
**SAMSUNGLAR IÇIN OYUN DUVAR KAGIDI PROGRAM HERSEY**.TIKLA
**INTERNETE GIRME OPERA MINI PROGRAMI**.TIKLA**SAMSUNGLARDA UÇAK MODU VE ÖNEMLI KODLAR**.TIKLA
''K790/K800/K810 MENU/PATCH/AKUSTIK/CAM DRIVER/UYGULAMA HERSEY''.
TIKLA

''SETOLDEN DOSYA YÜKLEMEK NASIL OLUR RESIMLI ANLATIM''
TIKLA
**Yazilim Deposuhttp://byfarukkk.4shared.com/** TIKLA
**Bütün Sony Ericssonların Yazılım Main FS Dosyaları ** TIKLA
Die4SaXo

30 Haziran 2008; 11:22:38 

Yanıtın için teşekkürler tabi yardımın içinde umarım düzelir elim kolum bağlanmış gibi oldum 2 gündür :(

Die4SaXo

30 Haziran 2008; 13:17:13 

deniyorum deniyorum deniyorummm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4SaXo -- 30 Haziran 2008; 13:25:05 >

Die4SaXo

30 Haziran 2008; 13:56:05 

dediklerini harfiyen yaptım fakat bu seferde şöyle bi durum oluştu... açtığımda telefonu lütfen bekleyiniz dedi ve normal mod mu uçak modu mu seçeneği geldi sonra normali seçtiimde yine aynı uyarıyı verdi ve artık hiçbir şekilde başka bişeyde yapamıyorum bu uyarı açılır açılmaz hemen çıkıyor... başka bi fikriniz var mı? artık hiç çalışmıoda :)

tolyo

30 Haziran 2008; 14:28:01 

quote:

Die4SaXo

dediklerini harfiyen yaptım fakat bu seferde şöyle bi durum oluştu... açtığımda telefonu lütfen bekleyiniz dedi ve normal mod mu uçak modu mu seçeneği geldi sonra normali seçtiimde yine aynı uyarıyı verdi ve artık hiçbir şekilde başka bişeyde yapamıyorum bu uyarı açılır açılmaz hemen çıkıyor... başka bi fikriniz var mı? artık hiç çalışmıoda :)

arkadaşım senin tel. cid53 mü cid52 mi? sen bu işlemleri hangi programla yaptın? biraz açıklama yaparsan yardımcı olmaya çalışalım. cid53 se maini değiştiremezsin sadece menuyü değiştirebilirsin ama cid52 ise
telefona flash atarsan sorunlar hallolur.

saçlarım kadar başım olsa hak yoluna olsun feda...

Die4SaXo

30 Haziran 2008; 21:30:51 

cid52 bu işleri şu şekilde yaptım hemen anlatıyorum... öncelikle setool programı ile yaptım aynen adımlarda anlatıldığı gibi cıd 52 farı indirip ve cıd 52 main fs ve custom dosyalarını attım fakat bu sefer hiçbir işlem yapılamıyor sadece telefon açılıyor uyarı gelmiş bi şekilde duruyor sadece aramaları kabul edebiliyorum....

farukkk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 21:36:41 

quote:

cid52 bu işleri şu şekilde yaptım hemen anlatıyorum... öncelikle setool programı ile yaptım aynen adımlarda anlatıldığı gibi cıd 52 farı indirip ve cıd 52 main fs ve custom dosyalarını attım fakat bu sefer hiçbir işlem yapılamıyor sadece telefon açılıyor uyarı gelmiş bi şekilde duruyor sadece aramaları kabul edebiliyorum....

eger telefonun cıd 52 ise bu işlemleri yapacaksın

Şimdi Yüklemeye gelelim yapılacak işlem
NOT:BU İŞLEMLERİ YAPINCA TELEFONUN İÇİNDEKİ TEL HAFIZASI SİLİNİR MESAJLARINIZ
ÖNEMLİ BİLGİLERİNİZ VAR İSE YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN
İlk Önce verdiğim Usb Driver Programını Pcnize Kurun Kurulum esnasında gelen uyarıların hepsine Eveti Seçin

Usb Driver Kurulduktan Sonra telefonunuzu kapatın Ve Kapalı şekilde Telefondaki C tuşuna basarak
Usb kablosuna bağlayın Pcniz yeni Donanım bulundu Uyarısı Verince İlk uyarıya Sadece Bu kezi Seçin gelen
2. Uyarıya ise Otamatik Yükleyi Seçip gelen Tüm Sorulara Eveti Seçerek telefonunuzu Pc nize tanıtın

gerekli usb Driver Aşağıdadır

usb Driveri Kurduktan Sonra Aşağıda verdiğim Linklerden
K790_r8bf003 _MAIN_GENERIC_RED52.rar ve
K790_r8bfo03_FS_C_ASIA_RED52.rar Dosyalarını İndirip Rarlarından Dışarı Çıkarın

K790_r8bf003_MAIN_GENERIC_RED52.rar
http://www.4shared.com/account/file/46371339/6adf2550/k790_r8bf003_main_generic_ev_re52.html

K790_r8bfoo3_FS_C_ASIA_RED52.rar
http://www.4shared.com/account/file/46372943/da6970b1/k790_r8bf003_fs_c_asia_red52.html

Şimdi Setoll programını İndirin

Setoll2 ve usb driver

http://byfarukkk.4shared.com/ tıkla

Setoll programını Açın Model Bölümünden K790 Seçin

Sonra Add Bölümünden K790_r8bfoo3_MAIN_GENERIC_RED52.mbn dosyasını seçin aşağıdaki resimdeki gibi

Sonra Add yazan yere Yine Basıp K790_r8bf003_FS_C_ASIA_RED52.fbn dosyasını Seçin Resimdeki gibi

Son olarakta Aşağıda verdiğim K790_CDA102568_7_R5A_GENERIC_C_ASIA.zip dosyasını İndirip Setolldan
Misc file Bölümüne Seçin resimdeki gibi

K790_CDA102568_7_R5A_GENERIC_C_ASIA.zip
http://www.4shared.com/account/file/46373217/149ac869/K790_CDA102568_7_R5A_GENERIC_C_ASIA.html

Herşey Aşağıda Resimdeki Gibi İse

Setolldan Flash Butonuna Basıp telefonu kapalı şekilde telefondaki
c Tuşuna Basarak usb kablonuza
bağlayın Yükleme maximum 700 Saniye Sürecektir Setoll programının
Beyaz penceresinde Eleapsed SeconD yazınca İşlem tamamdır

ama sen update ettiğini söyledin update ettiysen cıd 53 olmuştur ozaman

cıd 53 main fs dosyalarını cıd 53 far ile k790 konumdaki 2 sayfada anlattığım gibi yapacaksın bu konuya açıklık getirelim

TIKLA
**D500/D900/E250 BÜTÜN SAMSUNGLARIN KULAKLIK VE MP3 SESININ ÇOGALTILMASI **.TIKLA
**INTERNETE GIRME OPERA MINI PROGRAMI**.TIKLA**SAMSUNGLARDA UÇAK MODU VE ÖNEMLI KODLAR**.TIKLA
TIKLA

TIKLA
Die4SaXo

30 Haziran 2008; 21:37:24 

Bunu sıfırdan baştan yapmak gibi bir imkanım var mı yani örneğin komple bi format atıp teker teker baştan yapmak gibi... eğer fırsatınız varsa adım adım anlatırmısınız?

farukkk

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 21:39:14 

quote:

Bunu sıfırdan baştan yapmak gibi bir imkanım var mı yani örneğin komple bi format atıp teker teker baştan yapmak gibi... eğer fırsatınız varsa adım adım anlatırmısınız?

yukarıda herşeyi anlattım bu işlemi yapınca zaten sıfırlamış oluyoruz

dediklerimi ve konumu iyice oku anla öyle başla

TIKLA
TIKLA

TIKLA
Die4SaXo

30 Haziran 2008; 21:41:21 

Aynen bunları yaptım evet update etmiştim bende cid53 sanıyordum ama setool cid52 olduğunu söylüyor başkada güncelleme yok diyor güncelleştirmeyi denediğimde bende bu bilgi doğrultusunda sizin yazdıklarınızı uyguladım ama bu seferde komple gitti sadece arama kabul edebiliyorum...

Die4SaXo