Arkadaşlar K790i sahibiyim ve telefonda bazı sorunlar oluştu... güncelleştirme gibi şeyler yapmaya çalıştım ama bir işe yaramadı... telefonu açtığımda menüye girilmediğini farkettim ve şöyle bi uyarı aldım menü.ml dosyasına ulaşılamıyor... daha sonra güncelleştirme denemesinden sonra uyarı şuna dönüştü yapılandırma hatası... sadece basit işlevleri yapabiliyorum menüye ulaşamıyorum kısayol tuşları falanda hiçbir şey yok... telefonla arama yapıp arama alabiliyorum mesaj gelirse okuyuo cevaplıyabiliyorum müzik ve foto çekebiliyorum başkada bişey olmuyor... yardımlarınızı bekliyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4SaXo -- 30 Haziran 2008; 23:22:16 >
Arkadaşlar K790i sahibiyim ve telefonda bazı sorunlar oluştu... güncelleştirme gibi şeyler yapmaya çalıştım ama bir işe yaramadı... telefonu açtığımda menüye girilmediğini farkettim ve şöyle bi uyarı aldım menü.ml dosyasına ulaşılamıyor... daha sonra güncelleştirme denemesinden sonra uyarı şuna dönüştü yapılandırma hatası... sadece basit işlevleri yapabiliyorum menüye ulaşamıyorum kısayol tuşları falanda hiçbir şey yok... telefonla arama yapıp arama alabiliyorum mesaj gelirse okuyuo cevaplıyabiliyorum müzik ve foto çekebiliyorum başkada bişey olmuyor... yardımlarınızı bekliyorum...
imzamdaki k 790 konusunun 2 sayfasında anlatıldığı gibi yazılım yükleyeceksin imzamdaki depomdan cıd 53 farı indirip ve cıd 53 main fs ve custom dosyalarını anlattığım şekilde atarsan düzelecektir
eğer sadece menü de sorun varsa şunuda deneyebilirsin cıd 53 far ile tpa/preset/system/menü içine yeniden menü at düzelmezse üsteki anlattığım işlemleri uygulayacaksın soru sormadan konumu iyice oku anla dosyaları indir öyle başla işlemler bu yazdığım cevabıda anlayacaksın ozaman
dediklerini harfiyen yaptım fakat bu seferde şöyle bi durum oluştu... açtığımda telefonu lütfen bekleyiniz dedi ve normal mod mu uçak modu mu seçeneği geldi sonra normali seçtiimde yine aynı uyarıyı verdi ve artık hiçbir şekilde başka bişeyde yapamıyorum bu uyarı açılır açılmaz hemen çıkıyor... başka bi fikriniz var mı? artık hiç çalışmıoda :)
dediklerini harfiyen yaptım fakat bu seferde şöyle bi durum oluştu... açtığımda telefonu lütfen bekleyiniz dedi ve normal mod mu uçak modu mu seçeneği geldi sonra normali seçtiimde yine aynı uyarıyı verdi ve artık hiçbir şekilde başka bişeyde yapamıyorum bu uyarı açılır açılmaz hemen çıkıyor... başka bi fikriniz var mı? artık hiç çalışmıoda :)
arkadaşım senin tel. cid53 mü cid52 mi? sen bu işlemleri hangi programla yaptın? biraz açıklama yaparsan yardımcı olmaya çalışalım. cid53 se maini değiştiremezsin sadece menuyü değiştirebilirsin ama cid52 ise telefona flash atarsan sorunlar hallolur.
cid52 bu işleri şu şekilde yaptım hemen anlatıyorum... öncelikle setool programı ile yaptım aynen adımlarda anlatıldığı gibi cıd 52 farı indirip ve cıd 52 main fs ve custom dosyalarını attım fakat bu sefer hiçbir işlem yapılamıyor sadece telefon açılıyor uyarı gelmiş bi şekilde duruyor sadece aramaları kabul edebiliyorum....
cid52 bu işleri şu şekilde yaptım hemen anlatıyorum... öncelikle setool programı ile yaptım aynen adımlarda anlatıldığı gibi cıd 52 farı indirip ve cıd 52 main fs ve custom dosyalarını attım fakat bu sefer hiçbir işlem yapılamıyor sadece telefon açılıyor uyarı gelmiş bi şekilde duruyor sadece aramaları kabul edebiliyorum....
eger telefonun cıd 52 ise bu işlemleri yapacaksın
Şimdi Yüklemeye gelelim yapılacak işlem NOT:BU İŞLEMLERİ YAPINCA TELEFONUN İÇİNDEKİ TEL HAFIZASI SİLİNİR MESAJLARINIZ ÖNEMLİ BİLGİLERİNİZ VAR İSE YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN İlk Önce verdiğim Usb Driver Programını Pcnize Kurun Kurulum esnasında gelen uyarıların hepsine Eveti Seçin
Usb Driver Kurulduktan Sonra telefonunuzu kapatın Ve Kapalı şekilde Telefondaki C tuşuna basarak Usb kablosuna bağlayın Pcniz yeni Donanım bulundu Uyarısı Verince İlk uyarıya Sadece Bu kezi Seçin gelen 2. Uyarıya ise Otamatik Yükleyi Seçip gelen Tüm Sorulara Eveti Seçerek telefonunuzu Pc nize tanıtın
gerekli usb Driver Aşağıdadır
usb Driveri Kurduktan Sonra Aşağıda verdiğim Linklerden K790_r8bf003 _MAIN_GENERIC_RED52.rar ve K790_r8bfo03_FS_C_ASIA_RED52.rar Dosyalarını İndirip Rarlarından Dışarı Çıkarın
Setolldan Flash Butonuna Basıp telefonu kapalı şekilde telefondaki c Tuşuna Basarak usb kablonuza bağlayın Yükleme maximum 700 Saniye Sürecektir Setoll programının Beyaz penceresinde Eleapsed SeconD yazınca İşlem tamamdır
ama sen update ettiğini söyledin update ettiysen cıd 53 olmuştur ozaman
cıd 53 main fs dosyalarını cıd 53 far ile k790 konumdaki 2 sayfada anlattığım gibi yapacaksın bu konuya açıklık getirelim
Bunu sıfırdan baştan yapmak gibi bir imkanım var mı yani örneğin komple bi format atıp teker teker baştan yapmak gibi... eğer fırsatınız varsa adım adım anlatırmısınız?
Bunu sıfırdan baştan yapmak gibi bir imkanım var mı yani örneğin komple bi format atıp teker teker baştan yapmak gibi... eğer fırsatınız varsa adım adım anlatırmısınız?
yukarıda herşeyi anlattım bu işlemi yapınca zaten sıfırlamış oluyoruz
Aynen bunları yaptım evet update etmiştim bende cid53 sanıyordum ama setool cid52 olduğunu söylüyor başkada güncelleme yok diyor güncelleştirmeyi denediğimde bende bu bilgi doğrultusunda sizin yazdıklarınızı uyguladım ama bu seferde komple gitti sadece arama kabul edebiliyorum...