arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum ancak 1 sendir dell 6400 inspiron kullanıcısıyım ve makinamdan oldukça memnunum ancak doğal olarak yükseltmek gerekli =) şimdi ramlerimi 2048 ocz 667 yaptım harddisk 160 gb yaptımki 250 gb olucak işallah =) ancak şimdi şöle bi 4 tane sorum var:
1. dell media direct ne yaptıyysam calıştıramadım format attım bastan kurdum çalışmadı teknik destegi aradım recovery cd sonucu calışmazı lazım dedi calışmadı vs vs sizce ne yapmalıyım bu konuda çalışması için?
2.bazı sitelerde işlemcinin arttırılabildiğini okudum ve bilgisayarı iyicene söküp işlemciyi kontrol ettim ve sabit değilmiş (sabit sanıodum =( ) su anda üstünddeki 1.89 ghz core2duo işlemci var bunu yükseltmek istiyorum ancak uygun işlemci satan bi firma bulamadım ben bi bilgisi olan paylaşabilirmi acaba? (he bide overclock yapabilceğim yazılım varsa lütfen paylaşın)
3.dvd rw m de garip bir problem var bazen cd yazmaya calışırken birden bilgisayar yazıcımı görmemeye başlıyor tsst corp dwd var üstünde ve buna uygun güncel bi sürücüde bulamadım nerden bulabilirim yada değiştirmelimiyim ?
4. bu bilgisayarın garanisini uzatmamın bir yolu varmı acaba ücret karşılıgında böle hizmetler veren firmalar varmı acaba? yada sigorta tam kapsamlı bozulma kırılma calınma ve hertürl hasara karşı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvien -- 3 Temmuz 2008; 23:30:11 >
1)Elinizde media direct cd si var mı? Varsa pc yi onla başlatın. Kendisine 2 3 gblık bir yer açıyor. Daha sonra windows cd nizi takıp kurun(media direct için ayırdığınız bölüme değil). Driverları kurduktan sonra en son Media direct cd sindeki kurulumu da yapın windows üzerinden. Bu şekilde çalışması lazım. Media Direct cd niz yoksa ne yapabileceğiniz hakkında fikrim yok. Servisi arayıp isterseniz gönderiyorlar sanırım.
2)Ebay da laptop işlemcileri satılıyor. Örnek. Türkiye de nerden bulabileceğiniz hakkında bir fikrim yok. Gittigidiyor a baktım yoktu.Şu sayfadaki bilgilere güvenirsek eğer T7500 e kadar işlemci desteği var laptop ınızın. Ekran kartına overclock oluyor ancak(nvidia ve atilere tabiki) işlemciye yapılmıyor. Kendim çok araştırmıştım zamanında.
3)Dvd sürücünüzü burdan güncelleyebilirsiniz. Bu sayfada CD/DVD bölümüne girin. Tsst corp adı altında 5 model optik okuyucu olduğu için direk link veremiyorum. Siz kendi sürücünüze uygun olanı ordan indirip kurarsınız.
4)Bir bilgim yok. İsterseniz servisine sorun.
Son olarak, kolay gelsin.