1994'ten beri bilgisayar kullanıyorum. bir harddisk ve bir psu yaktım şu vakte değin. ikisinde de devre üzerinde bir toplu iğne başı kadar iz vardı. böyle kartın yarısının yanıp kömürleşmesi gibi bir olay değildi. öyle olacağını da sanmıyorum.. ama tabi psu baya janjanlı yanmıştı. yıldırımlar falan çaktı, orası ayrı mevzu :)
işlemci falan patlar mı olayına gelirsek, patlama dediğimiz olay kimyasal bir reaksiyon esnasında giren malzemenin bir anda hacminin orantısal olarak çok artması ve dağılmasıdır. elektronikte böyle malzelemelr kullanıldığını zannetmiyorum..
ama itiraf etmeliyim ki bir kez gördüm, o da youtube'daydı(allah rahmet eylesin) çalışan işlemcinin üzerindeki fanı kaldırıyorlar ve işlemci patlıyordu. anakartta kendisi kadar delik açıyordu. ama feyk olduğunu düşünüyorum. gerçekte olacağını sanmıyorum :)
yanma kaç derecede olur meselesine gelirsek olsa olsa 120-130 dereceden sonra olur. zor yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 30 Haziran 2008; 0:20:02 >
Amd x2 5000+ BE@3,2ghz, Asus M2a-Vm 690G, Sapphire Ati HD3850 256mb, 2x1GB Twinmos 800 mhz, Seagate St3500320ns hd, Creative Sb live 24bit 5+1, Altec Lansing Vs4121, Samsung 794mb, Logitech Attack3 Joystick, Cooler Master eXtreme Power Duo 600watt
Priz erimesinden dolayı az kalsın büromuz yanıyordu . Başka bi tanıdık yerde ise monitördü sanırım alev almış ve büroyu küle çevirmişti .Tabi bu monitör eski analog bi crt monitör idi .