galiba bu gtx2.. serisini ati'nin 2900 serisine benzetebiliriz. çok pahalı, verimsz, fiyatını haketmeten bir kart.. 4850, 8800gt efsanesini paramparça eder bence. ATI ye de bravo.. mükemmel iş başarmış gerçekten de..
atiye bak yaa durdu durdu turnayı gözünde vurdu... 8800gt ile nvida ya dönüş yaptım ama bu ati yine bu sefer cf yap diyo bana resmen...yapsakmı napsak ama ne kadar iyi olursa olsun bu atide heleki ati kartlarını en iyi çıkaran sapphire de sıcaklık çoksorun oluyo...oda ayrı bi konu... ama yiğidi öldür hakkını yeme helal olsun ati'ye...
Test sonuçları çok güzel.Ati iyi iş yapmaya başlıyo.Yalnız nvidia fiyatları ne kadar kırar o da önemli bi unsur.4870 ile karma cross fire sonuçlarınada bakmak gerek.110 wattlık tüketim değeri X 2 İLE gayet ekonomik kartlar.Fakat ben olsam 4870 i beklerim.4870 teki 3600 mhz lik belleklerin ne yapacağını çok merak ediyorum.2-3 ay içinde gerçekten güzel gelişmeler güzel indirimler bizi bekliyo.Şişkin fiyatlarla bu işin yürümeyeceğini iki firmanın artık anlaması gerek kimse şu anda elindeki kartları gtx 280 veya 260 ile değiştirmeyi düşünmüyor herkes 4870 i beklemekte veya tekli ve cf 4850 kurulumunu kafasında düşünmekte neyse hayırlısı olsun kandiliniz mubarek olsun.
İZİNDEYİZ TEAM HWA E8400 4.5GHZ 1.5V GÜNLÜK--GİGA X38 DQ6--GSKİLLE GERİ DÖNDÜM--4870 X2 2GB --XFİ--MEGAWORKS THX 550--CM STACKER--OCZ EliteXstream 1000 Watt--SATA 2 250 GB Samsung/Western Digital/Seagate--3xAsus Dvd Writer--Philips 190B6 Eheim 1250 ve Blokları Sadece Ekran Kartı İçin--D.O.D (-57C)İşlemci İçin
sonuca kadar gitmeye üşenenler için 4870 oyun testlerinde gtx 260'dan ortalama %6 daha iyi, gtx280'den ise %13 daha geride, buradan rahatlıkla 4870 X2'nin en az 200$ daha ucuz fiyatla gtx 280'i geçebileceğini çıkartabiliriz, ben çıkarttım şahsen :)
Yalnız bir sıkıntı var bu incelemede... HAVOK desteği GPU üzerinde değil CPU üzerinde vardır ve asla RADEON grafik işlemciler üzerinde olmayacaktır. Çünkü, HAVOK Intel desteklidir ve GPU üzerinde 20x daha hızlı çalışabilir. O nedenle Intel kendisinde şu anda olmayan bir teknoloji üzerinde HAVOK çalışmasına izin asla vermez..
bu nedenle Radeon grafik işlemcilerinin fizik desteği yoktur...
Üzgünüm ama bu böyle...
|| C2D E8400@4.2Ghz || NVIDIA GTX280 ZOTAC SLI-MODE ON|| ZOTAC 790i Supreme || A-data EPP Vitesta 1600X CL7 4x1Gb DDR III || High Power 1000W SLI-Ready PSU || Gigabyte 3DAurora Chasis || Samsung SyncMaster 223BW || Asus Silent Knight II || Windows Vista Ultimate ||
Yalnız bir sıkıntı var bu incelemede... HAVOK desteği GPU üzerinde değil CPU üzerinde vardır ve asla RADEON grafik işlemciler üzerinde olmayacaktır. Çünkü, HAVOK Intel desteklidir ve GPU üzerinde 20x daha hızlı çalışabilir. O nedenle Intel kendisinde şu anda olmayan bir teknoloji üzerinde HAVOK çalışmasına izin asla vermez..
Üzgünüm ama bu böyle...
Aşağıdaki linkte sorularınıza yanıt bulabilirsiniz...
fiyat/performans oranı yüksek olması verimsizliği işaret eder
performans/fiyat oranı yüksek olması iyi olduğunu gösterir kartın
senelerdir yanlış süregelen bir durum
Eminmisin 2 tane kart tek kartı geçiyor ve yarı fiyatına mal oluyor ve verimsiz oluyor sen hiç kimya ve fizik görmemişsin verimliliğin ne olduğunu öğren öğle gel saçma sapan yorumlar yapmayın yahu 2 sene bilgisayar kullanan uzman oluyor ben 15 yıldır bilgisayar ile iç içe yaşıyorumda böyle saçma yorum yapmıyorum daha bişey bilmeden atıp tutmayın.
Üzgünüm ama bu böyle...
Bilmeden atıp tutanlara ne gıcık oluyorum ya neyse yahu fizik işlemlerinin atide yapabiliyor nvidia'da bu yazılımsal bir olay dx sdk'sı ve c++ kütüphaneleri ile fizik hesaplamaları gpu'lara yaptırılabiliyor ne biliyorsunsun maaalesef diyorsun.