ARkadaşlar ,konu başlığını nerde açacağımı bilemedim ama en uygun yer buarsı galiba. Ben matematik-bilgisayar bölümünden mezun olup matematik öğretmenliği yapıoyorum dershanede.Ama çok sıkılıyorum ...
Öğrenim gördüğüm 4 yıl içersinde 2 yıl programlama dersleri aldım..algoritma,veri tabanı vb. Bir karar verme aşamasındayım. Öğretmenliğe devam yada MCPD kursuna gidip hayatımın yönünü değiştirme gibi...
Var ama benim içim çok yorucu olacak.Çünkü dershane 6 gün 8,30 -18,30. da Şöyle bir avantaj var,mcpd kursunu gideceğim yerle çalıştığım yer arkalı önlü. akşam kursları 18.45 de başlıyo ...
Şereftir seni sevmek Senle ağlayıp gülmek Galatasaray Sevgisi Sürecek sonsuza dek Yetmiyor ki statlar Kalbimiz senle çarpar Layıksın bu sevgiyeŞANLI GALATASARAY
Şu anda mühendislik ve öğretmenlik okuyorum. Hocalarım hep yazılım işinin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar. Orda para yok artık anlayacağın. (Eğitim yazılımları hariç tabi) Ama hayaller her şeyden önce gelir. İnsan bu yaşlarda biraz idealist olmalı.
| INTEL Core 2 Duo E6600 | ASUS P5B | 2048 MB KINGSTON DDR2 800 | PALIT 8600GT Sonic 256MB 128Bit | SEAGATE 320GB SATAII + SAMSUNG 80GB ATA | ASUS DRW-1608P2S | ANTEC Neo Power 480W Power Supply | LG L194WT 19'' WideScreen |
Şu anda mühendislik ve öğretmenlik okuyorum. Hocalarım hep yazılım işinin eskisi gibi olmadığını söylüyorlar. Orda para yok artık anlayacağın. (Eğitim yazılımları hariç tabi) Ama hayaller her şeyden önce gelir. İnsan bu yaşlarda biraz idealist olmalı.
Pİyasanın yazılımcıya ihtiyacı olduğu yazılıyo çiziliyo heryerde ,yaman bir çelişki değil mi ,yoksa hala ihtiyaç var ama para mı yok ??
sen aldırma, yazılım kolay kolay ölmez. Devir bilişim devri. Bak ben cisco kursuna gittim 6 ay boyunca. Çok işime yaradı. Yazılım elbette kolay değil ama az çok bir temelin var, okulda görmüşsün. Yani öğretmen olursan garanti işin olur, ne uzar ne kısalırsın. Yazılım daha renkli bir dünya sunabilir sana. Karar senin.
Ben Elektrik öğretmenliği okudum ve şu an yazılımcı olarak çalışıyorum. sana bi kaç şey söylemek isterim.
piyasanın (sadece bizim değil bütün dünya piyasasının) her zaman için yazılımcıya ihtiyacı var ama donanımlı ve bilgili yazılımcıya. firmalar şunu istiyorlar 1000 ytl verip bir kişiye 3 ayda proje hazırlatacağına donanımlı birisine 2000 ylt verip 1 ayda aynı projeyi hazırlatıyor.
öğretmenliğe başlarken hazırladığın notları emekli olana kadar bir iki ufak değişiklikle kullanabilirsin ama programcılıkta bu ay yazdığın bir şeye sonraki ay devam etme garantin yok. sürekli yenilenmen gerekiyor. dünya para verip kursuna gittiğin microsoft un programlama dili 3 sene sonra tarihe gömülmüş olabiliyor. aslında programcılık "zaman"la sürekli harpte olmak gibi birşey.
yazılımcılığa ilk başladığında çok yüksek ücretler, sosyal olanaklar, garanti gibi şeyler bekleme. zamanla tecrübe kazandıkça hepsi gelişecek ve öğretmenliğin yatay çizgisini bir noktada geçecektir.
bunları seni soğutmak veya özendirmek için yazmadım. kararını kendin vermelisin.