Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 8800 vs 4850 ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> Cevap: 8800 vs 4850 ? Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Ahmeteyup

30 Haziran 2008; 20:24:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

Saçmalama.

Uzun süredir X-fi kullanıyorum, ati kartlarımla hiç çakışmadı. Diğer yazdıkların ise direk sallama zaten.

Asıl sen saçmalama. Birisi sorun yaşarsa sallama mı olması gerekiyor.
Bu sorunları çözmek için kurmadığım driver kalmadı ve kaç defa windows kurup denedim.
Sorun benim sistemde olabilir ama senin sallama gibi bir ithamda bulunmaya hakkın yok arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 30 Haziran 2008; 20:32:07 >

|| Intel E2160@3600 MHZ || DFI Inf P35-T2RL Blood Iron || Axle 8800 GT || 3*1024 MB Kingston 667 Mhz@1000 Mhz || Seagate 500 GB 32 MB || WD Passport 320 GB USB || Avermedia TV-203 Tv Kartı || Samsung SH-S203B SATA || Tagan Easycon 430 Watt PSU || Creative X-Fi Extreme Music || Creative AURVANA DJ Kulaklık || Benq 22" FP222WH 5MS || Sony PlayStation 2 || Sony PlayStation 3 || Sony PSP Slim || Xbox360 Arcade Pal || Cowon A3 60 GB || Nokia 1600 || Nokia 6630 ||
Ahmeteyup

30 Haziran 2008; 20:30:29 

quote:

Orjinalden alıntı: dodocan

bu arkadaş ati nin 8800gt leri çöp yapmasına dayanamamış yazık zavallıya

Aslında atinin 4850sinin performans olarak 8800gtleri geçmesine ben de sevindim.
Sounda rekabet oldu ve bize yaradı. Yıllardır ekran kartı alıyorum ve her zaman yeni bir model çıkar ve sizin aldıklarınız geri planda kalır.
Yani ben bu duruma alıştım merak etme arkadaşım. Sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeteyup -- 30 Haziran 2008; 20:31:31 >

|| Intel E2160@3600 MHZ || DFI Inf P35-T2RL Blood Iron || Axle 8800 GT || 3*1024 MB Kingston 667 Mhz@1000 Mhz || Seagate 500 GB 32 MB || WD Passport 320 GB USB || Avermedia TV-203 Tv Kartı || Samsung SH-S203B SATA || Tagan Easycon 430 Watt PSU || Creative X-Fi Extreme Music || Creative AURVANA DJ Kulaklık || Benq 22" FP222WH 5MS || Sony PlayStation 2 || Sony PlayStation 3 || Sony PSP Slim || Xbox360 Arcade Pal || Cowon A3 60 GB || Nokia 1600 || Nokia 6630 ||
ULYSES

1 Temmuz 2008; 0:25:17 

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orjinalden alıntı: dodocan

bu arkadaş ati nin 8800gt leri çöp yapmasına dayanamamış yazık zavallıya

Aslında atinin 4850sinin performans olarak 8800gtleri geçmesine ben de sevindim.
Sounda rekabet oldu ve bize yaradı. Yıllardır ekran kartı alıyorum ve her zaman yeni bir model çıkar ve sizin aldıklarınız geri planda kalır.
Yani ben bu duruma alıştım merak etme arkadaşım. Sorun yok

Zaten çöp olduğu falan da yok. Kartın halen çok iyi performans gösterdiğini bilen biliyor. Daha düne kadar ekran kartları hakkında hiçbirşey bilmeyen, fx5200'ü oyun kartı diye satın almış kişiler atıp tutuyor, ortama uyuyor sadece. Yarın biri çıkıp nvidia bir kart yaptı ortalığı dağıttı dese, onu savunmaya başlarlar. Aldırmayın bunlara. Kafasını kullanan parasını nereye harcayacağını bilir, markalara ve dolduruşcularına aldırmaz. 4850 orta seviye bir kart 8800gt yi çöp yapabilecek bir kart değil. Performansı beni tatmin etmekten uzak. Bence alemin kralı 4870 dir. İnsana upgrade tadı verecek kart o dur.

k2fg9

1 Temmuz 2008; 0:42:25 

1. si koskoca nvidia dediğiniz firma zamanında ne haltlar yemişti...
2. si CCC bence kurmayın.
3. sü CCC ile bile olsa verilen hatalar genelde aşılabilir oluyo.Sadece bilgisayardan anlamak gerek...

Birde 8800 çöp yapacak bir kart değil demişsin ama gtx 260 ile neredeyse kafa kafaya.

º.°
dellino

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 0:45:28 

Açılar farklı! Görüntü eksik. Tartışmanın bir manasa yok şimdilik Her iki kartı kullanan forum üyeleri var aynı yerden kayıt dosyasıyla iki kartta da sonucu görme şansımız var.
4000 ve 8000 serisi kartları olan arkadaşları göreve çağıralım.
Ama her ne kadar olursa olsun bu kadar görüntünün yok oluşunun açıyla alakalı olacağını sanmıyorum. 865pe nin incelemesindeki diğer görüntülerde de nesnelerin görünmediği bariz. Bu da ister istemez Nvidia'nın driver oyunun olduğu düşüncesini doğuruyor.

AMD K6-2 350 mhz-ViaK6 Mother-Trident8400 4Mb Vga-028+128 ram-Sis16 bit ses-40xCd room-Fly98 Tv-
15 inch monitör 4 wat hoperlör Since 1999
harece66

1 Temmuz 2008; 1:02:01 

yavv kardeşim ne önemi var ki ağaç yokmuş varmış veryhıgh ta oyun performansı yüksekmi tamam dır daha ne banane ağaçtan buluttan. Pikniğe gidecekler düşünsün yaww. Şuan f/p de 4850 alınır. Benim aklımda 8800 gt vardı ama f/p ye baktığımda 4850 almak daha mantıklı geldi. Hem bi oyun crysis mi var arkadaşlar yapmayın. 4850 cod4 te ne yamış nvidiaya bakın görün vs vs

İntel cd2 e6300(1.8mhz 1066fsb oc yok)--Asus P5B--2x1GB corsair--Sapphire X1900GT 256mb(Ekran Kartı Değişecek)--Feel Hrukeyn II Kasa--600 watt ocz psu--19' Samsung lcd Ekran
netkingv

1 Temmuz 2008; 10:21:16 

4850 ve X-fi kullanıyorum, herhangi bir çakışma yok arkadaşlar. Tabi daha önce başka bir Ati'de olduysa bilemeyeceğim. Daha önce 8800GT kullandım, gayet memnundum, şuanda da 4850 kullanıyorum ve gayet menunum.

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd4850/

Linkteki araştırmalara da bakarsanız, özellikle 1024'ün üstündeki testlerde 4850'nin OC yapılmış haliyle GTX 280'ne kafa tuttuğunu görebilirsiniz. 300 YTL'lik bir kart için bence muhteşem bir performans.

Her ne kadar nvidiayı sevsem de (driverlardan dolayı atiye kızıyorum bazen), 48xx serisi bence takdiri hak etti...

Hiç delirmiş bir kutupayısı gördünüz mü?
Rusty

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 11:55:26 

quote:

Orjinalden alıntı: Ahmeteyup

Ati ekran kartı alınmaması için gereken sebepler: ( 1-2 hafta ati 2600 pro kullanmak zorunda kaldım ve gözlemlerim bunlardır)

1. Oyunlar ati destekli değil ve ati ekran kartları ile çoğu oyunda saçma sapan hatalar meydana geliyor.
2. Ati driverları berbat. İlla framework kurduruyo. CCC canı isterse açılıyo isterse açılmıyo.
3. Sitelerde gezerken bile bazen ekran kartı gidip geliyo.
4. Ati ekran kartlarının kendi üstündeki ses kartı Creative X-fi ile çakışıyo ve bir türlü x-fiden ses gelmiyor. Her yolu denedim. Onboarda mahkum oldum
5. Zaten 8800GT yeterli performansı veriyo. Bir kaç fps oyunlarda artacak diye kartı değiştirmenin alemi yok.

Yani Atin mi var derdin var
Bunları gördükten sonra hiç bir güç bana HD4850 aldıramaz. ATI

1. daha ben saçma sapan bir hata görmedim ha bilmiyorsan güzel bilgilerinle beni ve forumu aydınlatırsan sevinirim.
2. framework arkadaşın da dediği gibi çoğu uygulamanın istediği bir şey
3. buna zaten ayrı bi güldüm.bu konuda bilgi sahibi olmadığınız belli çözüm üretmek yerine şikayet ediyorsunuz
4. x-fi ses kartının slotunu değiştirmeyi denedin mi hiç? irq çakışması olabileceğini hiç mi düşünemedin?dediğim gibi çözüm aramak yerine anca ona buna b*k atıyorsunuz...

Overheating CPU INTEL vs AMD
AMD Xtreme Overclocking
Ahmeteyup

1 Temmuz 2008; 12:59:58 

quote:

Orjinalden alıntı: Rusty

1. daha ben saçma sapan bir hata görmedim ha bilmiyorsan güzel bilgilerinle beni ve forumu aydınlatırsan sevinirim.
2. framework arkadaşın da dediği gibi çoğu uygulamanın istediği bir şey
3. buna zaten ayrı bi güldüm.bu konuda bilgi sahibi olmadığınız belli çözüm üretmek yerine şikayet ediyorsunuz
4. x-fi ses kartının slotunu değiştirmeyi denedin mi hiç? irq çakışması olabileceğini hiç mi düşünemedin?dediğim gibi çözüm aramak yerine anca ona buna b*k atıyorsunuz...

1.Kardeşim sen hata görmediysen benim görmemem mi lazım. Örnek
vereyim bi oyunda apartman kaplaması giip gidip geliyo ve aynı oyunda
nvidiada sorun yokken atide arabanın sesi çıkmıyodu. İster inan ister inanma. Örnek çoğaltabilirim gerekirse.
Zaten vpu recover olayını herkes biliyor.
2. Frameworke benim ihtiyacım yok şuan. Ki framework kurarak driver
kurulum süresini artırıyo.
3. İstediğin şeye gül kardeşim. Başkalarının sorunları senin gülünç
kaynağınsa bilemem. Sanki driveri kurulmamış ekran kartı gibi sitelerde
gezinirken ekran yenileniyor. Tamam bu sorunu halletmiştim ama tnt32den
sonra ilk defa başıma geldi. En az senin kadar bilgim var merak etme
4. Bu yolu hiç denememiştim. Çünkü 3 pci da dolu ve 2 tanesini sabitlemek
zorunda kaldım kasaya.
Kardeşim amacım atiye çamur atmak değil. Çözüm yollarını elbetteki
arıyorum. Ama aksilikler üst üste gelince nvidiayı sarılıp kucaklayasım geldi
Temennim ati 4xxxlerle birlikte kimse sorun yaşamasın

Morsmordre

2 Temmuz 2008; 19:19:23 

A little fighting huh? I like that...

Intel E8400 / Powercolor HD 4870 / Gigabyte P35C DS3R / Corsair 2 Gb 1066 Dominator / Seagate 500gb / Recom Zenith / Tagan II Force 700W / Samsung 2232 BW
asas1200

2 Temmuz 2008; 21:41:09 

Bende ATİ 4850 aldım full ayarlarda crysis oynuyom süper çalısıyo performasn süper
Bazı arkadaslar
''ses kartı Creative X-fi ile çakışıyo ve bir türlü x-fiden ses gelmiyor'' demiş Valla benimkide Creaviti X-fi hiç bir çakışma yok

ATİ 4850 Gercekten cok güzel alınca pişman olmuyo insan gercekten

netkingv

3 Temmuz 2008; 8:27:26 

Hocam işlemcin nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: asas1200

Bende ATİ 4850 aldım full ayarlarda crysis oynuyom süper çalısıyo performasn süper
Bazı arkadaslar
''ses kartı Creative X-fi ile çakışıyo ve bir türlü x-fiden ses gelmiyor'' demiş Valla benimkide Creaviti X-fi hiç bir çakışma yok

ATİ 4850 Gercekten cok güzel alınca pişman olmuyo insan gercekten

Hiç delirmiş bir kutupayısı gördünüz mü?
Joke®™
Uzaklaştırılmış