baska basliklar altinda okudum/okuyorum. ulkemizdeki otobuslerden/firmalardan sikayet ediyoruz. tuketici olarak hakli oldugumuz noktalar yiginla o ayri ama hindistanda yaptigim onlarca otobus yolculuklarinin ortak noktasini ozetleyecek olursam;
tata marka kamyon kasasinin arkasina uydurulmus bir kabinde, hint muzikleri esliginde, yatmayan koltuklar.. ayak uzatacak yer yok.
ilk bindigimde sasirdim, yerlerde kirmizi izler var. sonradan gorduk ki, tutun benzeri birseyler cigniyorlar ve onu tukuruyorlar (yolculuk sirasinda).
bir suru plastik tabure, yoldan aldiklari yolculari ortaya onlarin ustune oturtuyorlar. tahmin bile edemezsiniz.
pakistanda ise Turk oldugumuzu ogrenen otobus soforleri etrafimizi sardi ve buyuk ilgi gosterdiler. bazilari : "duyduk ki, turkiyede tum sehirlerarasi otobuslerinizde klima varmis, dogru mu?" biz de evet dedik, cok zengin bir ulkesiniz, kiymetini bilin dediler.
sormak istediginiz sorular olursa yanitlarim
sürekli uzak doğuya gidiyor musunuz?
surekli degil ama gittigim oluyor. hobi olarak firsat oldukca sirt cantasiyla dolasma diyelim
gzlmiş.daha birçok enstantaneler vardır.
valla otobuslerin icini cekmistim, onlari bulursam birara koyarim buraya, degisik ulkelerde degisik araclar ve maceralar