Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
sıvı miktarı algılamak için

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> sıvı miktarı algılamak için Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
M@rKSm@N

28 Haziran 2008; 20:37:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bir borudan değişken hızlarda akan sıvı miktarını hassas bir şekilde nasıl ölçebilirim? bu tarz algılayıcı var mıdır ya da ben yapabilir miyim?

Paylaşıyorum, o halde varım
http://alttanalanlar.net
roswellx

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Haziran 2008; 20:55:41 

soyle bir sistem yapilabilinir; diyelim ki bu bahsi gecen borunun icine turnike doner bir metal parcasi oturtturdunuz. Bu turnikenin bir ucunda bir miknatis (paslanmaya dayanikli) olsun ve borunun disindada baska bir sistem olsun, miknatis yakinlarindan gectiginde birim veriyi olusturan ve bu verileri verilerin tutulacagi baska bir yere sinyal olarak gonderen. Bu sekilde bir sayac olusturulabilir diye dusunuyorum... Evlerimizde kullandigimiz suyu faturalandiran duzenekten hayal kurarak boyle birsey uydurdum... Benim bildigim bir sensor yok... Sivinin aktigi yerin geometrik seklinden de hacmi hesaplanabilir buda baska bir cozum yolu olurdu buyuk bir tank oldugunu dusunelim.... Oss'de sorulan musluk sorulari gibi.. Gerci orada genelde musluk hizi statiktir, ama birkac duzenekle onunda hakkindan gelinir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 28 Haziran 2008; 20:57:13 >

∫ ∫ DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası ∫ ∫

Every process must be optimized
ustura2

28 Haziran 2008; 23:23:45 

Özellikle endüstriyel otomasyon uygulamaları için kullanılan debimetreleri pekçok yerden temin edebilirsiniz.
Kullanım amacı, debisi, çıkış sinyali tipi, sıvının cinsi, mekanik veya tamamen elektronik olanları gibi
muhtelif debimetreler ve debi transmitterleri mevcuttur.Örnek olarak BURADA birkaçını inceleyebilirsiniz.

samed2005

29 Haziran 2008; 12:13:42 

Bir boru içerisine bir pervane yerleştirebilir ve pervanenin karşılıklı 2 ucuna mıknatıs yerleştirip boru dışından bir reed röle ile sinyalleri algılayabilirsin. Borunun çapı ile hesaplama yaparak borudan akan su miktarını pervanenin dönüş hızına göre hesaplayabilirsin. Vaktim bol uğraşır ölçüm yapar hesaplarım dersen sorun yok ama hesaplamalar en azından 1 gününü alır.

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
M@rKSm@N

1 Temmuz 2008; 1:05:27 

ben bu sistemi arabanın yakıt borusuna takmayı planlıyorum

Paylaşıyorum, o halde varım
http://alttanalanlar.net
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> sıvı miktarı algılamak için Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac AMP 8800GT 512MB video
Yeni fiyat performans lideri ekran kartı 8800GT
Antazone AS-D1000 video
Antazonedan hem sessiz hem de işini iyi gören sabit disk soğutma ve sessizleştirme çözümü

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar