sıvı miktarı algılamak için (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik

M@rKSm@N -> sıvı miktarı algılamak için (28 Haziran 2008; 20:37:30)

Bir borudan değişken hızlarda akan sıvı miktarını hassas bir şekilde nasıl ölçebilirim? bu tarz algılayıcı var mıdır ya da ben yapabilir miyim?

roswellx -> Cevap: sıvı miktarı algılamak için (28 Haziran 2008; 20:55:41)

soyle bir sistem yapilabilinir; diyelim ki bu bahsi gecen borunun icine turnike doner bir metal parcasi oturtturdunuz. Bu turnikenin bir ucunda bir miknatis (paslanmaya dayanikli) olsun ve borunun disindada baska bir sistem olsun, miknatis yakinlarindan gectiginde birim veriyi olusturan ve bu verileri verilerin tutulacagi baska bir yere sinyal olarak gonderen. Bu sekilde bir sayac olusturulabilir diye dusunuyorum... Evlerimizde kullandigimiz suyu faturalandiran duzenekten hayal kurarak boyle birsey uydurdum... Benim bildigim bir sensor yok... Sivinin aktigi yerin geometrik seklinden de hacmi hesaplanabilir buda baska bir cozum yolu olurdu buyuk bir tank oldugunu dusunelim.... Oss'de sorulan musluk sorulari gibi.. Gerci orada genelde musluk hizi statiktir, ama birkac duzenekle onunda hakkindan gelinir :)

ustura2 -> Cevap: sıvı miktarı algılamak için (28 Haziran 2008; 23:23:45)

Özellikle endüstriyel otomasyon uygulamaları için kullanılan debimetreleri pekçok yerden temin edebilirsiniz.
Kullanım amacı, debisi, çıkış sinyali tipi, sıvının cinsi, mekanik veya tamamen elektronik olanları gibi
muhtelif debimetreler ve debi transmitterleri mevcuttur.Örnek olarak BURADA birkaçını inceleyebilirsiniz.

samed2005 -> Cevap: sıvı miktarı algılamak için (29 Haziran 2008; 12:13:42)

Bir boru içerisine bir pervane yerleştirebilir ve pervanenin karşılıklı 2 ucuna mıknatıs yerleştirip boru dışından bir reed röle ile sinyalleri algılayabilirsin. Borunun çapı ile hesaplama yaparak borudan akan su miktarını pervanenin dönüş hızına göre hesaplayabilirsin. Vaktim bol uğraşır ölçüm yapar hesaplarım dersen sorun yok ama hesaplamalar en azından 1 gününü alır.

M@rKSm@N -> Cevap: sıvı miktarı algılamak için (1 Temmuz 2008; 1:05:27)

ben bu sistemi arabanın yakıt borusuna takmayı planlıyorum

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2