Merhaba, 2 gün önce bir arkadaştan IBM Thinkpad X60 (LENOVO 1707A31, Intel Centrino Solo T1300 1.66 GHz) aldım. İyi güzelde çok fazla ısınıyor gibi geldi bana, diğer bilgisayarımda, HP nx7010, kesinlikle böyle bir problemim yoktu. Ayrıca ekranıda pek kaliteli değilmiş, bu bilgisayarı iade edip, HP'ye geri döneceğim muhtemelen.
Neyse sadede geleyim,
Bu ısınma problemi kafamda soru işareti oldu. Kasanın altı yanıyor zaten, klavye kısmında çoksıcak. CPU nun sıcaklığı ortalama 60 C, eski masaüstü bilgisayarımda bile bu kadar yuksek sıcaklık görmemiştim, kendisi AMD ydi.
Ben bu değeri SpeedFan (http://www.almico.com/sfdownload.php) isimli bir programla ölçtüm. Acaba X60'ı veya X61'i olan arkadaşlar CPU sıcaklık değerlerini söylerlerse çok makbule geçer.
Aldığıma pişman oldum :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaforum -- 28 Haziran 2008; 17:43:10 >
linkinde de göreceğiniz üzere thinkpad modellerinde genel olarak görülebilen bir problemmiş bu ve kesin bir çözümü yok (ya da ben göremedim). Problemin konuşulduğu diğer bazı sitelerde de gördüğüm üzere fan hızını kontrol edebilen bir programın kullanılabileceğinden bahsedilmiş.
Kendisi tpfcontrol oluyor.
Yükledim işe yarıyor, 0-7 aralığında fan hızları verilmiş buna göre fan hızını değiştirebiliyorsunuz. Zaten bilgisayardan çıkan seslerden fanın hızlanmasını ve yavaşlamasını farkedebiliyorsunuz.
Ancak, fan en düşük seviyesindeyken bile sinir bozucu olabiliyor. O nedenle direk kökten kapatmak fikri geliyor akla ama o da bi yere kadar. Çünkü, kapatınca malum sıcaklık yaklaşık 3 dakika içerisinde 10 C kadar artıyor ve fanı yeniden çalıştırmanız gerekiyor.
IBM X60'ı daha 2-3 gündür kullanan biri olarak hakkında yorum yapmam ne kadar dogru olur bilemem ama ben bundan sonra IBM kullanmam onu biliyorum.
Monster'la, MSI'la dalga geçerken IBM'in böyle kötü bir ürün (ve serisi, gerçi artık LENOVO ) ortaya çıkarması beni hayal kırıklığına uğrattı. (İlk defa IBM notebook kullanıyorum)
En temizi SONY herhalde, diğerlerine nazaran pahalı olsada parasını daha çok hakedeceğini düşünüyorum.
Keşke şunu alsaydım keşke bunu alsaydım Kardeş o zaman git lütfen bahsettiğin markaları al ama lütfen buradan çamur atma
Burada maksat IBM'i savunmak değil zaten benim savunmamada ihtiyaçları yoktur sanırım.
Bir markaya laf söylemek için Aldın baktın sorunlu Serviside konuyla ilgilenmiyor yada ilgilensede sorununu çözemiyor Sonuç olarak verdiğin paranın boşa gittiğini düşünüyorsun
Ha o zaman tamam bende seni desteklerim Ama yok fan sesli çalışmış yok ısınmış servise başvurdunmu hayır. Servise başvurdunda ilgilenmedilermi hayır