Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Depoya Musluk Suyu konur mu?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> Depoya Musluk Suyu konur mu? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SysEdit

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 17:36:19 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Su soğutma aparatına illa saf su mu koymak lazım? Musluk suyu konursa ne olur?

QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
vipmail123

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 18:09:52 

Tabiki koyabilirsin sistem çalışır ama zamanla kireçlenme olur.
En önemlisi de musluk suyu elektrik iletkenliğine sahip olduğu için herhangi bir
sızıntı durumunda sistemin yanar.

E4300@2790(Bu elektrik fiyatlarıyla 3.2 çalıştırılmaz :-( ) TT Sonic Tower(Çift Fanlı), Arctic Silver 5
Gigabyte 965P-DS3(rev3.3) - F13 Bios
Corsair 2x1Gb XMS2 675 4-4-4-12
Powercolor X1950PRO - AC Accelero X2
Seagate 250Gb 16Mb(ST3250410AS 87,1Mb/s ort. okuma hızı)
Asus DRW-1814BLT
CM Centurion 534(CM Extreme Power 430w psu)
jeofizikci

28 Haziran 2008; 18:12:20 

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Su soğutma aparatına illa saf su mu koymak lazım? Musluk suyu konursa ne olur?

kireç+ilk konulurken bile iyonize haldedir. herhangi bir sızıntıda olabilecek en iyi şekilde elektirği iletir.
antifiriz yoksa yosun bile tutabilir

| hp w2207h | logitech mx3200 | chieftec big tower | fsp bs2 500w | su soğutma |
|asus p5kc | e6750@3600Günlük | 2x512 kingston800@900 | sapphire1950gt@648/1460 | seagate 320+250 | samsung 16x dvd-rw sh-s203b |
Promesa

28 Haziran 2008; 20:59:41 

Kirec ve sizinti sorunlarinin yani sira, bazen musluk suyunun icinde kucuk pislikler oluyor bunlar cpu blogu gibi parcalarin icindeki kucuk yerlerde skisiyorlar birikiyolar sonra su pompalayamaz hale geliyor pompa. Ardindan bir ton dert sok tak temizle vs..

denon

28 Haziran 2008; 22:12:08 

+ kireç zmanla hortumun sertleşmesine de yol açar.

SysEdit

Sisteme Gözat

29 Haziran 2008; 0:51:08 

Calgon atarız olur biter ...

QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
krm-iks

29 Haziran 2008; 1:58:47 

sıvı soğutma için eğerki özel sıvı kullanmak istemiyorsan musluk suyu yerine safsu koymak daha iyidir

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için

Dangerous...
kavranhan

29 Haziran 2008; 15:35:42 

aslında saf su değilde benim sana tavsiye ulaşabilirsen ph değeri düşük ve mutlaka su yumuşatma cihazlarından çıkmış su kullanman normalde suyun içinde ki maddeleri ayrımak için ( kireç demir tortu vs.)çok çeşitli işlemlerden geçirmek lazım suyun içinde serbest halde bulunan oksijen ve karbondioksit zamanla metal yüzeyler içinde paslanmaya ve erimelere neden olur kireç ise elektrik iletiminde ve tortu yapması sebebi ile elektrik sarfiyatını arttıracak pompayı daha fazla ve güçlü çalışmaya zorlayacak buda ısı artımına ve sese neden olacaktır.

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDEN TEMİN EDEBİLECEĞİN DEGAZÖRDEN VE YUMUŞATMA CİHAZLARINDAN ELDE EDEBİLİRSİN

[guote]
Yaşamak kadar yaşatmayıda sev artık imza atmaktan sıkıldım yok imza mimza
eina

29 Haziran 2008; 23:52:05 

arkadaşım yokmu evinizde klima yaw klimadan gelen su saf su ister ütüde kullan ister aküde istersen sistemde zaten çalışırken bi günde bir şişe garanti doluyo alın kullanın onu.

SysEdit

Sisteme Gözat

29 Haziran 2008; 23:54:36 

quote:

arkadaşım yokmu evinizde klima yaw klimadan gelen su saf su ister ütüde kullan ister aküde istersen sistemde zaten çalışırken bi günde bir şişe garanti doluyo alın kullanın onu.

Ben çay demlerken demliğin ağzından çıkan buhardan elde ediyordum ...

eina

29 Haziran 2008; 23:59:44 

quote:

quote:

Ben çay demlerken demliğin ağzından çıkan buhardan elde ediyordum ...

oda olur yaw saf su bulmak kadar basit bişey yokki gidip para veriyonus :D hiçmi olmadı çalışan bi klimanın altına geçin alın bidonu doldurun :D

mehmet328

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 0:26:03 

klima suyuda olur ama
sadece saf su kullanmak olmaz yanında antfriz de lazım

SATILIK PROFÖSYÖNEL Deniz AKVARYUMU

EN:1.65 YÜKSEKLİK:70 DERİNLİK:60 TOPLAM 850 LT MOBİLYALI SUMP SİSTEMLİ,üstten taşma ,ışıklandırma sistemli- DEĞERİNDE Kİ ELEKTRONİK EŞYALARLA TAKAS OLUR.
Serlilo

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 13:29:18 

11 ay oldu sistemi toplayalı "thermaltake cpu blok, eheim 1250 pompa, tofaş radyatörü" Ve "thermaltake 120'lik radyatör zalman vga blok thermaltake pompa" şeklinde 2 ayrı su soğutma devrem var 1ölçü antifiriz 1.5 ölçü musluk suyu ve 2 çay kaşığı Calgon ile yaptığım karışımı kullanıyorum cpu bloğun içi hala pırıl pırıl duruyor.
quote:

Calgon atarız olur biter ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 30 Haziran 2008; 13:29:31 >

|FOX|-Eraser
SysEdit

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 16:06:29 

quote:

11 ay oldu sistemi toplayalı "thermaltake cpu blok, eheim 1250 pompa, tofaş radyatörü" Ve "thermaltake 120'lik radyatör zalman vga blok thermaltake pompa" şeklinde 2 ayrı su soğutma devrem var 1ölçü antifiriz 1.5 ölçü musluk suyu ve 2 çay kaşığı Calgon ile yaptığım karışımı kullanıyorum cpu bloğun içi hala pırıl pırıl duruyor.

Sağol dostum ben de onu merak ediyordum demekki calgon + musluk suyu işe yarıyor. Antifriz de gerekli tabi yosunlanmaya karşı...

killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 16:32:21 

quote:

Orjinalden alıntı: kavranhan

aslında saf su değilde benim sana tavsiye ulaşabilirsen ph değeri düşük ve mutlaka su yumuşatma cihazlarından çıkmış su kullanman normalde suyun içinde ki maddeleri ayrımak için ( kireç demir tortu vs.)çok çeşitli işlemlerden geçirmek lazım suyun içinde serbest halde bulunan oksijen ve karbondioksit zamanla metal yüzeyler içinde paslanmaya ve erimelere neden olur kireç ise elektrik iletiminde ve tortu yapması sebebi ile elektrik sarfiyatını arttıracak pompayı daha fazla ve güçlü çalışmaya zorlayacak buda ısı artımına ve sese neden olacaktır.

ENDÜSTRİYEL TESİSLERDEN TEMİN EDEBİLECEĞİN DEGAZÖRDEN VE YUMUŞATMA CİHAZLARINDAN ELDE EDEBİLİRSİN

iyi guzelde endustri yok buralarda anca benzincilerden saf su bulabiliyorum bu soylemis oldugunuz sulari daha bulunabilir yerlerden temin edebilirmiyiz benzinciler buyuk alisveris merkezleri vs...

Ayrica fiyati nedir bunun saf suya oranla ne kadar pahalidir?

rammstein guten tag