Tabiki koyabilirsin sistem çalışır ama zamanla kireçlenme olur. En önemlisi de musluk suyu elektrik iletkenliğine sahip olduğu için herhangi bir sızıntı durumunda sistemin yanar.
E4300@2790(Bu elektrik fiyatlarıyla 3.2 çalıştırılmaz :-( ) TT Sonic Tower(Çift Fanlı), Arctic Silver 5 Gigabyte 965P-DS3(rev3.3) - F13 Bios Corsair 2x1Gb XMS2 675 4-4-4-12 Powercolor X1950PRO - AC Accelero X2 Seagate 250Gb 16Mb(ST3250410AS 87,1Mb/s ort. okuma hızı) Asus DRW-1814BLT CM Centurion 534(CM Extreme Power 430w psu)
Kirec ve sizinti sorunlarinin yani sira, bazen musluk suyunun icinde kucuk pislikler oluyor bunlar cpu blogu gibi parcalarin icindeki kucuk yerlerde skisiyorlar birikiyolar sonra su pompalayamaz hale geliyor pompa. Ardindan bir ton dert sok tak temizle vs..
aslında saf su değilde benim sana tavsiye ulaşabilirsen ph değeri düşük ve mutlaka su yumuşatma cihazlarından çıkmış su kullanman normalde suyun içinde ki maddeleri ayrımak için ( kireç demir tortu vs.)çok çeşitli işlemlerden geçirmek lazım suyun içinde serbest halde bulunan oksijen ve karbondioksit zamanla metal yüzeyler içinde paslanmaya ve erimelere neden olur kireç ise elektrik iletiminde ve tortu yapması sebebi ile elektrik sarfiyatını arttıracak pompayı daha fazla ve güçlü çalışmaya zorlayacak buda ısı artımına ve sese neden olacaktır.
ENDÜSTRİYEL TESİSLERDEN TEMİN EDEBİLECEĞİN DEGAZÖRDEN VE YUMUŞATMA CİHAZLARINDAN ELDE EDEBİLİRSİN
arkadaşım yokmu evinizde klima yaw klimadan gelen su saf su ister ütüde kullan ister aküde istersen sistemde zaten çalışırken bi günde bir şişe garanti doluyo alın kullanın onu.
Ben çay demlerken demliğin ağzından çıkan buhardan elde ediyordum ...
QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
arkadaşım yokmu evinizde klima yaw klimadan gelen su saf su ister ütüde kullan ister aküde istersen sistemde zaten çalışırken bi günde bir şişe garanti doluyo alın kullanın onu.
Ben çay demlerken demliğin ağzından çıkan buhardan elde ediyordum ...
oda olur yaw saf su bulmak kadar basit bişey yokki gidip para veriyonus :D hiçmi olmadı çalışan bi klimanın altına geçin alın bidonu doldurun :D
11 ay oldu sistemi toplayalı "thermaltake cpu blok, eheim 1250 pompa, tofaş radyatörü" Ve "thermaltake 120'lik radyatör zalman vga blok thermaltake pompa" şeklinde 2 ayrı su soğutma devrem var 1ölçü antifiriz 1.5 ölçü musluk suyu ve 2 çay kaşığı Calgon ile yaptığım karışımı kullanıyorum cpu bloğun içi hala pırıl pırıl duruyor.
quote:
Orjinalden alıntı: SysEdit
Calgon atarız olur biter ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serlilo -- 30 Haziran 2008; 13:29:31 >
11 ay oldu sistemi toplayalı "thermaltake cpu blok, eheim 1250 pompa, tofaş radyatörü" Ve "thermaltake 120'lik radyatör zalman vga blok thermaltake pompa" şeklinde 2 ayrı su soğutma devrem var 1ölçü antifiriz 1.5 ölçü musluk suyu ve 2 çay kaşığı Calgon ile yaptığım karışımı kullanıyorum cpu bloğun içi hala pırıl pırıl duruyor.
Sağol dostum ben de onu merak ediyordum demekki calgon + musluk suyu işe yarıyor. Antifriz de gerekli tabi yosunlanmaya karşı...
QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
aslında saf su değilde benim sana tavsiye ulaşabilirsen ph değeri düşük ve mutlaka su yumuşatma cihazlarından çıkmış su kullanman normalde suyun içinde ki maddeleri ayrımak için ( kireç demir tortu vs.)çok çeşitli işlemlerden geçirmek lazım suyun içinde serbest halde bulunan oksijen ve karbondioksit zamanla metal yüzeyler içinde paslanmaya ve erimelere neden olur kireç ise elektrik iletiminde ve tortu yapması sebebi ile elektrik sarfiyatını arttıracak pompayı daha fazla ve güçlü çalışmaya zorlayacak buda ısı artımına ve sese neden olacaktır.
ENDÜSTRİYEL TESİSLERDEN TEMİN EDEBİLECEĞİN DEGAZÖRDEN VE YUMUŞATMA CİHAZLARINDAN ELDE EDEBİLİRSİN
iyi guzelde endustri yok buralarda anca benzincilerden saf su bulabiliyorum bu soylemis oldugunuz sulari daha bulunabilir yerlerden temin edebilirmiyiz benzinciler buyuk alisveris merkezleri vs...
Ayrica fiyati nedir bunun saf suya oranla ne kadar pahalidir?