Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kotalı kablonet kullananlar dikkat

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Internet >> Kotalı kablonet kullananlar dikkat Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
coolman7

28 Haziran 2008; 14:43:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Kotalı kablonet kullanıcılarından biriyim. Ne kadar transfer yaptığımı ve kullandığım Netlimiter ile tutarlılığını sürekli kontrol ederim. Geçenlerde çok ilginç bir durum yakaladım ve 4440126'ya itiraz ettim bakalım sonuç ne olacak?

24 Haziran günü 133 MB transfer yapmama rağmen 233 MB transfer yaptığım gözüküyordu.
25 Haziran günü ise 33 MB transfer yapmama rağmen 271.42 MB transfer yaptığım gözüküyordu. Bu durumu görünce 4440126'yı arayıp bildirdim. Destek e-mail adresine durumu açıklayan mail atmamı söylediler. Dediklerini yaptım. Ama bu arada kablonet üzerinden internet kullanımımı kestim. 26 haziran günü internete hiç bağlanmamama rağmen yine 271.42 MB transfer yaptığım yazıyordu. Üstelik 25 ve 26 haziran günleri tam tamına aynı miktarda download ve aynı miktarda upload yapmışım. İşte size Türksat Online'dan ekran görüntüsü ekte.

Tekrar destek e-mail adresine e-mail attım. Aradan geçen 1 güne rağmen herhangi bir gelişme olmayınca 4440126'yı aradım. Araştırma işlemi birkaç gün sürebilir bekleyin dediler. Bakalım ne kadar sürede sonuç alacağım.

Benzer sorun yaşayıp, çözebilen veya çözemeyen var mı?

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 28 Haziran 2008; 14:44:51 >

Karikatür Dünyası - Binlerce karikatür burada
FırsatMatik - Alışveriş fırsatları ve kampanyalar burada
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 14:45:51 

Daha önce de benzer şikayetler duymuştum, olmaması gereken durumlar gerçekten. Ben limitsiz kullanırken yaptığım downloadların tümü eksik işleniyordu bu sayfaya. 1 GB download yaptıysam 600 MB yazıyordu. Dolayısıyla kotalı tarife kullananların uyanık olmalar gerekmekte malesef...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Bilgi Paylaşım Platformu / www.cxcx.org
krm-iks

28 Haziran 2008; 15:27:26 

"Kablo internet ile ilgili herşey... "

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için

Dangerous...
The After Toucher

28 Haziran 2008; 15:34:33 

KabloNet işte ...

CRADLE OF FILTH
coolman7

28 Haziran 2008; 15:37:35 

Benzer durum kotalı ADSL'de olmuyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: The After Toucher

KabloNet işte ...

_Çapkın.olguN_

28 Haziran 2008; 15:39:08 

Virüsde olabilir..

Eğer TTNET olsan Allahın emri derdim..

Ama üstünde durman çok iyi..Ben yineden virüsten şüpheliyim..Sürekli kan gibi dl çeliyor..

coolman7

28 Haziran 2008; 15:44:03 

quote:

Orjinalden alıntı: _Çapkın.olguN_

Virüsde olabilir..

Eğer TTNET olsan Allahın emri derdim..

Ama üstünde durman çok iyi..Ben yineden virüsten şüpheliyim..Sürekli kan gibi dl çeliyor..

26 haziran günü kablonet'in modemini kapattım (elektrikten fişini çektim, kablotv kablosunu da çektim yani kablo boştaydı). Bilgisayarı da açmadım. Hangi virüs bu şartlarda 271 MB download yapacak şaşarım. Hem de tesadüfe bak ki 25 hazirandakiyle aynı miktarda download ve upload yapmış. Helal olsun böyle virüsü yazana :D

BrooklynZU

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 15:46:57 

quote:

Orjinalden alıntı: The After Toucher

KabloNet işte ...

Sırf yazmak için yazanlar nasıl da ortaya çıkıyor.ADSL de kotalar şişirilmiyor mu? Burada kaç tane başlık açıldı kotalı adsl kullanıcıları tarafından.Boş konuşmak yerine çözüm üretin,fikir verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 28 Haziran 2008; 15:47:08 >

Avira Antivir Premium,Outpost Firewall Pro 2009,SpyBot Search & Destroy

Monster[CI]

28 Haziran 2008; 16:34:35 

beyler siz o kota hesaplama programlarını güvenmeyim ben adsl sayaç programı vardı hep tt den düşük çıkıodu yani türksatta ne yazılmışsa o malesef birşey yapmak zor sınırsız bence en kesin yöntem

Sony Ericsson Cyber-shot® Topluluğu
coolman7

28 Haziran 2008; 18:38:45 

Bu forumda yazılanları okumadan cevap yazan ne kadar çok kişi varmış.

quote:

26 haziran günü kablonet'in modemini kapattım (elektrikten fişini çektim, kablotv kablosunu da çektim yani kablo boştaydı). Bilgisayarı da açmadım. Hangi virüs bu şartlarda 271 MB download yapacak şaşarım. Hem de tesadüfe bak ki 25 hazirandakiyle aynı miktarda download ve upload yapmış. Helal olsun böyle virüsü yazana :D

Bu yazdıklarıma rağmen hala turksat'ın verileri doğrudur diyenlere hayret doğrusu.

Ayrıca kullandığım yazılım Netlimiter'dır. Çoğu zaman Netlimiter, Turksat'ın verilerine yakın değerler veriyor. Bazen de Türksat, Netlimiter'la uzaktan yakından alakası olmayan veriler üretiyor. Bence burada hatalı olan Netlimiter değil Türksat'ın kota sistemi. En basit örneği 2 gün arka arkaya aynı miktarda download ve upload değerleri göstermiş. Hem de 2. gün modem ve PC tümüyle kapalı olmasına rağmen.

Bakalım itirazımın sonucu ne olacak. Gelişmelerden sizi haberdar edicem.

hunter06

28 Haziran 2008; 21:03:15 

yazda bizde bilgilenelim ben hep türksatın verilerine güvenirim böle bişi olacağı hiç aklıma gelmemişti madem bizde tedbirli olalım

söz gümüş , sükut altın .
E2180@3.1 ghz günlük/2*1 kingston/palit 8600gt sonic+/gigabyte p35 ds3l/250 gb seagate 16 mb/HP W2207H /asus ta9a1
C@r@nthir

28 Haziran 2008; 23:18:51 

Türksatın kota bilgileri kesinlikle yanlış bir ara ben de kotalsını kullanmıştm başımı yakmıştı. ben de şikayet ettim ama çok ciddiye almıyorlar söyleyeyim. Şu an sınırsız kullanıyorum ama 10 gb indirdiğim üne 3 gb indirmişim diyor. Türksatın kota bilgileri kesinlikle yanlış.

10 YTL'ye 1 aylık Rapidshare.com Premium Hesabı almak için PM'den ulaşın!
coolman7

29 Haziran 2008; 13:31:26 

Sen hangi kanallardan itiraz etmiştin? Ben 4440126'yı aradım. destek email adresine mail atın dediler. Mail attım ama mail'in alındığına dair herhangi bir onay maili gelmedi. Tekrar telefon ettim, inceleme birkaç gün sürer dediler. Ben de pek ciddiye aldıklarını düşünmüyorum ama ben üzerine gitmeye devam etmeyi düşünüyorum.

1-2 gün daha bekleyip, cevap gelmezse turksat.com.tr'deki iletişim bölümüne mesaj yazıcam. Yine cevap gelmezse Ankara'daki genel müdürlüğe telefon etmeyi düşünüyorum. Yine sonuç alamazsam tüketici haklarını koruma derneklerine başvurmayı düşünüyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: C@r@nthir

Türksatın kota bilgileri kesinlikle yanlış bir ara ben de kotalsını kullanmıştm başımı yakmıştı. ben de şikayet ettim ama çok ciddiye almıyorlar söyleyeyim. Şu an sınırsız kullanıyorum ama 10 gb indirdiğim üne 3 gb indirmişim diyor. Türksatın kota bilgileri kesinlikle yanlış.

ATLI_Sipahi

29 Haziran 2008; 13:35:48