Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SAMSUNG S630 ALDIM. İLK ADIM...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> SAMSUNG S630 ALDIM. İLK ADIM... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Hardcore_Gamer

28 Haziran 2008; 13:50:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar.
Dijital fotoğraf makinası almak istiyorum.

250 ytl bütçe ayırmayı planlıyorum.

İstediğim şey kaliteli, net, 5x-7x arası bir optik zoom ve hareketli görüntüleri iyi çeken bir cihaz. Diğer özelliklerden pek anlamam ancak makro, hdr vs.. ile çekilmiş fotoğrafları gördüm; ayrıca bu tip özellikleri de olursa çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.

DÜZENLEME : YUKARIDAKİLERİ DİKKATE ALMAYINIZ. SAMSUNG S630 ALDIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 30 Haziran 2008; 13:01:03 >

[img]http://www.themessenjah.net/nba2k/promote/banner3.gif[/img]
FelixCrail

Sisteme Gözat

28 Haziran 2008; 13:51:57 

http://forum.donanimhaber.com/m_24285705/tm.htm

FujiFilm Finepix S6000FD

http://www.fotokritik.com/kullanici/FelixCrail/portfolyo/
Hardcore_Gamer

28 Haziran 2008; 13:58:20 

O linkteki alternatifler arasında samsung s85 en çok dikkatimi çekendi. Dpreview.com diye ünlü bir site varmış, inceledim, orada da iyi yorumlar vardı.

Ancak bazı arkadaşlar bu makinanın optik zoomuyla ilgili netlik konusunda problemleri olduğunu söylüyorlar. Ben de zoom sırasında netlik istiyorum. Açıklayıcı bilgiler verirseniz sevinirim.

Hardcore_Gamer

29 Haziran 2008; 1:54:30 

Arkadaşlar bugün uzun uzun araştırdım, isteklerim iyice şekillenmeye başladı.

Aradığım özellikler:
- Hareketli görüntüleri net çeken,
- Gece en az 1280*1024 çözünürlükte kumlanma olmadan görüntü veren,
- 3x-5x arası optik zoom'a sahip ve zoomlarken görüntüde netlik kaybı olmayan,
- Buğulanma ve flu etkisi olmayan,

250 - 300 ytl arası bir cihaz arıyorum.

Bu işe çok meral saldım, fotoğraflardan anlamlar çıkarmayı, onlara anlamlar katmayı çok sevdim. Cep telefonumun 1.3 mp kamerası berbat, onun yüzünden ne anlar kaçırdım. Sabahın 6'sındaki ay tutulması, Gece ayın önünde geçen jetin bıraktığı iz ve bulutlarla uyumu. Cidden bu işe çok merak saldım ve iyi bir makina istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Chryin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Haziran 2008; 4:27:23 

quote:

Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer

Arkadaşlar bugün uzun uzun araştırdım, isteklerim iyice şekillenmeye başladı.

Aradığım özellikler:
- Hareketli görüntüleri net çeken,
- Gece en az 1280*1024 çözünürlükte kumlanma olmadan görüntü veren,
- 3x-5x arası optik zoom'a sahip ve zoomlarken görüntüde netlik kaybı olmayan,
- Buğulanma ve flu etkisi olmayan,

250 - 300 ytl arası bir cihaz arıyorum.

Bu işe çok meral saldım, fotoğraflardan anlamlar çıkarmayı, onlara anlamlar katmayı çok sevdim. Cep telefonumun 1.3 mp kamerası berbat, onun yüzünden ne anlar kaçırdım. Sabahın 6'sındaki ay tutulması, Gece ayın önünde geçen jetin bıraktığı iz ve bulutlarla uyumu. Cidden bu işe çok merak saldım ve iyi bir makina istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

O dediklerini yapabilmen için manuel ayarları olan bir makine alman gerekebilir. 250-300 YTL'ye manuel ayarlara izin verebilen makine(ler) varmı bilmiyorum. Sadece söylemek istedim.

Bas-çek tarzı tamamen Kompact bir makine alırsan; ne ay tutulması, ne ayın doğması, ne ayın batışı, ne jetin bıraktığı bir izi, nede gece arabaların giderken arkalarından çıkan uzayan giden stop lambalarını çekebilirsin..

Çıtayı biraz daha yükselt hiç olmazsa manuel ayarları olsun, kendini geliştir.

-Hareketli görüntüleri net çekebilmen için yine manuel ayarların olması gerekir.
-Gece kumlanma olmadan fotoğraf çekebilmen için manzara özellikle uzun pozlama yapman gerekir. Uzun pozlama yapman için yine makinenin manuel ayarları olması gerekir.
-Görüntüde netlik kaybı derken? Netlik kaybı zaten olmaz optik zoom yapıyorsun sonuçta. Digitale geçtiğin anda netlik bozulur.
-Buğulanma ve buğu etkisi olup olmaması senin elinde. Netleme olayı.

Manuel ayarları olmayan bir makine ile; düğün derken, anı fotoğrafları çekebilirsin. Yani kısaca sanat yapamazsın.

HDR bir özellik değil çekim tekniğidir. HDR'yi bilgisayarda yaparsın. Pozlama telafisi ile 3 poz çekip +2EV, 0EV, -2EV olarak. Tabi ki PC'dede tek kareden HDR yapabilirsin.

Makro zaten olacak artık cep telefonlarında bile var fakat makrosu ne derece kuvvetli? Bazı makineler vardır 5 CM altına indiğinde netleyemaz. Bazı makineler ise 0 CM'de bile netleyebiliyor.

Siz dediğim gibi kendinizi geliştirmeye bakın, fotoğraf çekerken zevk alın. Kendinizi geliştirip neyin ne olduğunu öğrendikten sonra çok güzel şeyler yapabilirsiniz. Öyle birden balıkmala dalarsanız olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chryin -- 29 Haziran 2008; 4:31:17 >

hasanbengi.com --> Yakında!..
Canon EOS 40D · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Canon EF 50 mm f/1.8 · Canon Speedlite 430EX II · Slik Pro 340DX · KATA DC-445
Çok yakında : Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 70-200 F4 L · Sigma-10-20 f/4-5.6 EX DC HSM
Hirotaro

Sisteme Gözat

29 Haziran 2008; 5:23:22 

250-300 liraya gece kumlanma yapmayan makina arıyorsun ?

Ancak pozlama yaparsan (pozlama süresi) 3sn lik-4sn lik vs... onun içinde makinayı sabitlemek gerekir,öyle ucuz tripodlarla değil,30-40ytl lik tripodlardan alman gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 29 Haziran 2008; 5:24:25 >

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
Hardcore_Gamer

29 Haziran 2008; 7:21:42 

Bilgiler için teşekkürler.

Canon Powershot A560 ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi?

A560, 570 IS, 580 arasında hangisi tercih edilebilir. Aralarında 30-50 ytl arası farklar var. 570 IS'te optik görüntü sabitleme varmış ve hareketli görüntüleri net çekermiş.

A560 düşünüyorum. Ona ilaveten de 2gb sd kart, alkaline veya şarjlı pil, taşıma çantasıyla beraber 325 ytl'ye yakın bir miktarı buluyorum.

Bu marka ve modeller veya bunlar dışında 300 YTL'ye kadar önerileriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardcore_Gamer -- 29 Haziran 2008; 7:32:58 >

AKINLASINN

29 Haziran 2008; 12:03:01 

Ben ikinci el daha iyi özelliklerde makine bakmanı öneririm. O fiyatlara sıfır, ve iş yapan makine zor bence.

''Türkiye, Atatürk'ü Tanrı'ya borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Hardcore_Gamer

30 Haziran 2008; 13:06:40 

Arkadaşlar, Samsung s630 aldım. Sebebi fiyatı ve benim gibi yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan olması. Dpreview ve fotokritik'te iyi yorumlar almış.

Ben cihazı aldım almasına da, bilgisayara benzemiyor hiç. Çok karmaşık, bir şey anlamıyorum. Özelliklerini anlayamıyorum. Özellikle manuel modundan faydalanamadım. Çünkü, anlamıyorum. Manuel modda ışık çok parlak geliyor, öylesine parlak ki, sanki ışık objelerden çıkıyor ve flulaşıyor.

İki güzel şeyi henüz tadamadım:

- Makro çekim yapamadım.
- Su damlacıklarını donduramadım.

Cihazı bilenlerden yardım lütfen!

Ayrıca VPW şarzlı pil aldım. 2500 mA. Nasıldır, kaliteli midir?

kad_kad

30 Haziran 2008; 22:42:51 

imzamdaki konuda herşey detaylı anlatımlı gösterilmekdedir ... beklerim konu kırlıligi oluyor....

ayrıca s630 kardeşligine sende katıl sende kazan ( bilgi kazanmak yanı)

:)

--samsung s760 & s860 kullanıcırı buraya--
Hardcore_Gamer

1 Temmuz 2008; 1:08:36 

Daha gündüz ışığında çekim yapamadım. Bakalım neler olacak. Makronun tadına tam varabilecek miyim?

Chryin

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 1:17:08 

Ahh ahh daha öğreneceğin çok şey var İlk etapta manuel modu kullanma Auto modda fotoğraf çek.

İşte bazı arkadaşlara ders olsun Daha ilk fotoğraf çekmeye başlayan birisine DSLR öneriyorlar bide bu arkadaş compact makinede zorluk çekiyor hesap edin.

hasanbengi.com --> Yakında!..
Canon EOS 40D · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Canon EF 50 mm f/1.8 · Canon Speedlite 430EX II · Slik Pro 340DX · KATA DC-445
Çok yakında : Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 70-200 F4 L · Sigma-10-20 f/4-5.6 EX DC HSM
Hardcore_Gamer

1 Temmuz 2008; 1:21:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Ahh ahh daha öğreneceğin çok şey var İlk etapta manuel modu kullanma Auto modda fotoğraf çek.

İşte bazı arkadaşlara ders olsun Daha ilk fotoğraf çekmeye başlayan birisine DSLR öneriyorlar bide bu arkadaş compact makinede zorluk çekiyor hesap edin.

Çömezim ben. Fotoğraf çömü.

Ama biraz da bilgi verseniz de öğrensem?

kad_kad

1 Temmuz 2008; 20:47:31 

tamam heryere yazmısın ben bir yere cvp yazayım sen hep ordan takıp et..

imzamdaki konuya gir biliyorsun zaten orada aradıgını bulacaksın ..

ama bende sana son sayfadan anlatacagım.

buraya yazma takip edemiyorum

--samsung s760 & s860 kullanıcırı buraya--
Sayfa: