Şimdi Ara

-----NEW FIESTA TEAM-----yeni kasa '''fiesta''' bilgi ve paylaşımlar-----

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.749
Cevap
51
Favori
1.951.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GRRW140

    Arkadaşlar merhaba ,

    Yüce ALLAH 'ın izni ile bende aranıza katılacağım :)

    Lütfen bana yardımcı olun ,

    Bugün OTOKOÇ 'a gittim.

    2014 FİESTA 1.5 TDCİ OPAK BEYAZ X PAKET araç için kredisiz 51.800 tl 18 ay sıfır faizli kredi içinde 53.600 tl fiyat çıkarttılar park sensörü hediye.

    Bu aracı bu fiyata alayımmı ? yoksa pahalımı ?

    Rica ediyorum bilgi sahibi arkadaşlar yazsınlar.

    Kesinlikle FORD FİESTA 1.5 TDCİ TİTANİUM X PAKET alacağım 51.800 opak beyaz için uygunmu ?

    Kredili 53.600 uygun mu ? ( 18 ay 1000 tl sıfır faiz )

    Son olarak 53000 tl METALİK BAKIR KAHVERENGİ yada 54.800 METALİK BAKIR KAHVERENGİ KREDİLİ alınır mı ? uygun mu ?

    İçten cevaplarınızı bekliyorum kaç yıllık birikimim çok hassasım bu konuda en fazla 2 yıl bineceğim.

    Sevgi ve Saygılarımla.


    Valla 53 bin TL'ye fiesta satıyorlar şaka gibi.
    2010 yılında 30 bin TL ye 1.4 TDCI Titanium X paket sıfır km fiesta almıştım.
    5 senede 23 bin TL artmış fiyatı. Birde ekonomi çok iyi gidiyor diyorlar, burdan hesab edin ne kadar iyi gittiğini.
    Arkadaşım 53 bin TL çok fiyat ama alternatif varmı dersen yok, tüm arabaların fiyatları malesef çok yüksek.
    Ford birçok markadan daha kaliteli araçlar üretiyor, bu sınıfta daha iyisi sadece Polo'dur onuda estetik açıdan ben pek beğenmiyorum açıkcası.
    Allah Gönlüne göre versin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tods

    2009 model 70000 km de titanium paket otomatik ve lpg li araç ne kadar eder arkadaşlar?

    32,875
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_kid1

    Yok titanium daha dolu donanım içindir ama esp dahil değildir. ESP için güvenlik paketli alınması gerek, 2014 hazirandan sonrada zorunlu oldu zaten. Aracı ilk çalıştırmada göstergesinde işareti vardır, yada radyod araç menüsünde açıp kapatma vardir. işareti nasıl oluyor dersen google ye yaz o cevap verir sana.

    Bugün 2013 trend 65000 km de 34000 e aldım. Tramerinde 200 300 500 400 500 tl hasarlar var. Hep sürtmeden kaynaklı. Araç pazartesi kredi işleri bitince salı bende inşallah.
    Önerileriniz var mı acaba? Kol dayama, araba kokusu, bakım ve estetik için vs?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowmexo -- 15 Ocak 2016; 21:19:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanyasar_

    Sana bise demedim arkadasim sen bulasabilirsin

    Mantığa bakarmısın. Benim hiö hasar kaydı olmayan aracıma ışıklarda sağ arka çamurluktan vurdular. Hasar kaydı 1000 tl yazıyor şimdi benim arabam çöp mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shift41

    quote:

    Orijinalden alıntı: Masdera

    Focus'tan sonra şimdi Fiesta ile ilgileniyorum. 2009 TDCI Titanium özellikleri nelerdir bilginiz var mı?

    http://lmgtfy.com/?q=2009+fiesta+dizel+titanium

    Çok sağol kardeş kaç gündür bu siteyi arıyordum sayende buldum.
  • Selam millet, seat ibiza almak üzereydim ki son da Fiesta 1.25i Trend X siparişi verdim, yakın zamanda aracı teslim alıyor olacağım.
    Geçen sene aralık ayında fiestayı almadığım için çok pişman olmuştum ve malum yeni yılda gelen ötv zam'mından almaktan vazgeçmiştim. Ama şu an görüyorum ki iyi ki geçen yıl almamışım, çünkü fiesta'larda standart olarak gelen özelliklerde geçen yıldan bugüne çok ciddi farklar var (hatta mayıs sonrası üretilen araçlarda gelmiş bu yeniliklerin çoğu)
    ESP, TCS, EBA, HLA (Ki benim için en önemlisi bu - yokuş kalkış desteği) , MyKey.
    Araç sürüş kalitesi ve güvenlik açısından bu özelliklerin standart olması çok iyi.
    Sizce park sensörünü kendim internetten alıp mı takmalıyım yoksa servisten fiyat alıp onlara taktırırsam, yetkili servis araca daha entegre bir şekilde bir park sensörü mü ekliyor? Ambiyans aydınlatma sizce nasıl? Onu da eklenebiliyorsa ekletmeyi düşünüyorum ama ne kadar fiyat çekerler emin değilim..
  • International kullanıcısına yanıt
    Hava akış yönünü direk ön cam seçerseniz daha etkili işlem için klima otomatik devreye giriyor,ancak hava akım yönünü ayaklara ve ön cama seçerseniz klima devreye girmeden istediğiniz ayarda kullanabilirsiniz..
  • folkeyno kullanıcısına yanıt
    Daha önceden dik yokuş bile olsa geri kaçırmazdı,yeni oldu.Servisi aradım randevu alıp götürücem artık,saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandostigre

    Çiziği garanti kapsamına nasıl soktunuz?

    Sıfır olarak bayiden aldık aracı.akşam teslim aldığımızdan farketmedik konsoldaki cizigi. Ertesi gün bildirdik. Fotoğraf çekip otosana gönderdiler. Onay geldi değişim için. Aslında iade için bastırmak gerekiyordu. Ancak çok önemli gormedik.
  • Arkadaşlar 2014 Fiesta 1.5 Tdci ile aranıza katıldım. Gösterge ışıklarında esp göremedim. Ama lastik basınç uyarısı var. ESP bin olup olmadığından nasıl emin olabilirim. Teşekkürler.
  • aracı kaç model alacağınızda önemli. 2014 mayıstan sonraki üretimlerde hill holder standart oldu. menüden bu özelliği kapatabiliyorsunuz. özelliğin olup olmadığını menüden görebilirsiniz. güvenliğe önem veriyorsanız esp lide olsun bence. espnin ne derecede önemli olduğunu youtube daki videolarda görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowmexo

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_kid1

    Yok titanium daha dolu donanım içindir ama esp dahil değildir. ESP için güvenlik paketli alınması gerek, 2014 hazirandan sonrada zorunlu oldu zaten. Aracı ilk çalıştırmada göstergesinde işareti vardır, yada radyod araç menüsünde açıp kapatma vardir. işareti nasıl oluyor dersen google ye yaz o cevap verir sana.

    Bugün 2013 trend 65000 km de 34000 e aldım. Tramerinde 200 300 500 400 500 tl hasarlar var. Hep sürtmeden kaynaklı. Araç pazartesi kredi işleri bitince salı bende inşallah.
    Önerileriniz var mı acaba? Kol dayama, araba kokusu, bakım ve estetik için vs?

    hayırlı olsun güle güle kuanın,, fiesta body e çok açık bi arabadır,, 300-500 body ile yarış arabasına benzer emin olur.. body için değil ama çeşitli çıkartma vs için aliexpresden bakabilirsizin, türkiyedeki fiyatlarının yarısına veya dörtte bir fiyatına alırsınız.. devamını özelden yazıyorum. tekrar hayırlı olsun.
  • the_kid1 T kullanıcısına yanıt
    Nokianı bende araştırdım hatta alacaktım ama hiçbir bayide bulamadım. İthalatçı firmayı aradım stoklarda yok 2 ay içinde gelir dediler bende Hankook Ventus Prime 2k115 aldım tanesi 140 a geldi.
  • Fiesta'ların Titanium ve Trend modelleri arasında kol dayama dışında çok belirgin farklar vardır (makyajlı kasa için)
    Trend jant kapaktır Titanium alaşım jant,
    Trend manuel klimadır Titanium elektronik,
    Trend arka camlar manueldir Titanium elektrikli,
    Trend direksiyon plastiktir Titanium deri kaplıdır.
    Ayrıca Titaniumda Trend donanımda olmayan led gündüz farı, sis farı,cam altı ve bagajda krom çerçeveler, iç mekanda da ambiyans aydınlatma vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandostigre -- 11 Nisan 2016; 23:42:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykyuceer

    Hocam fiesta larin titanyum ve trend modelleri arasinda kol dayama disinda belirgin baska farklari yoktur(makyajli kasa icin) . Makyajsiz kasa da ise o da yoktur. Trend donanimda olmayan sadece hiz sabitleyicisi vardir. Bence makyajli kasanin ic makyaji, hatta usb baglantisinn olmasi bile daha ustun bir ozelliktir. Fakaaat burada ikinciel aractan bahsediyoruz. Yani asil onemli mevzu fiyatinin ederinden dusuk olup olmadigi. Yani 2.elde birden fazla secenegimiz olur ve hangisi isimize gelirse onu aliriz.buldugunuz titanyum temiz ise dusunmeden alin. Cunku temiz arac bulmak gercekten cokzor. Burada konustuklarimiz ayni temizlikte iki arac gelirse arasindan secim yapma kriterlerimiz. Sonucta oncelik aracin temiz olmasidir. Nitekim hangi secimi yaparsaniz yapin birkac sene sonra aldiginiz fiyata , belki daha fazlasina satabiliceksiniz.
    Kisisel gorusume gelirsem bence makyajli 1.25 in makyajsiz 1.4 titanyumdan daha pahali olmasi gerekir.

    Valla iyi sallamışsınız harbiden tebrik ediyorum:)

    trend - titanium donanım farkları : kol dayama / kol dayamama
    1 tane kol dayama için 10-12.000 tl kol gibi fiyat farkı dayıyorlar demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 13 Nisan 2016; 8:19:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykyuceer

    "Kol dayama disinda belirgin bir fark yok" cumlesi = kol dayama disindaki farkliliklar da var fakat cok muhim ozellikler degil. Demektir sayin zeki arkadasim
    "Commondostigre" farklari benim msjimin altina yazmis. O farklar kol dayama disinda sonradan yaptirilabilir ozelliklerdir(orto konsolun goruntusundeki piyano black ince cizgiler yaptirilamaz fahat dedigim gibi cok muhim degildir)
    Ford larda titanyum aslinda bir ust donanimlara gecmek icin bir basamaktir. Arti ozellikler ekletmek icin once titanyum dinanim almak gerekir.
    Gelelim ucrete. Bu tip mecralarda rakam soylemeden once herkese acik sitelere bakmanizi siddetle tavsiye ederim. Zira " 10-12 bin" rakamini nasil salladiniz ben anlayamadim . Bu 10-12 bin yanyana durunca guzel gorundugu icin mi ; yoksa sevdiginiz iki sayiyi yanyana yazmak hosunuza mi gidiyor?
    Bu fiyat farki arkadasin soyledigi model yillari araclarin sifir fiyatlarinda 1500 lira idi. Bugun 1850 lira fiyat farki var.
    Siz simdi bana cevaben. Aslinda krom citalarin cok onemli veya orjinal jantlarin bulunsa bile ayni olmayacagini vs anlatabilirsiniz.Kisaca kalan ozelliklerin coook onemli oldugunu savunabilirsiniz. Dedigim gibi bunlar benim gorusumdur. Benimle ayni goruste olmayanlar cikacaktir elbet. Ama 10-12 bin nasil cikti gercekten cok merak ettim.

    Yahu neyi zorluyorsun ki. Bu kadar özelliği kim aracı aldıktan sonra yaptırır? Adamlar üç farklı donanım seviyesi koymuş bunları yok diyemezsin, es geçemezsin. Koymuşlar ortaya 10 bin lira fark ister alırsın ister almazsın. Ama benim için bunlar önemli değil deyip da kol dayama bilmem ne muhabbeti nasıl yapabiliyorsun ki? Senin için önemli değilse o zaman benim için önemli değil yazarsın. Kol dayamadan başka belirgin fark yok yazmışın. Ne mantıksız birisin sen ya, ben de kalktım sana cevap veriyorum peeheeey.. Bilgi olarak forumda dursun :

    Senin kol dayama dışında belirgin fark yok dediğin farkları aşağıya listeliyorum:, kol gibi dayadım foruma bilgileri buyur:



    Sürücü koltuğu kol dayama
    Elektrikli arka camlar
    Elektronik İklim Kontrollü Klima (EATC) /Manuel klima
    Karartılmış arka camlar
    16” alüminyum alaşımlı jantlar Yan cam altında ve bagajda krom çizgi Ön sis farları Gündüz yanan LED ön farlar Elektrikli katlanan yan aynalar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası Otomatik yanan farlar Yağmur sensörü Hız Kontrol Sistemi 3 kollu deri kaplı direksiyon simidi Estetik aydınlatma paketi


    ÖZET :

    Trend donanıma ek olarak :

    Karartılmış arka camlar
    Hız Kontrol Sistemi
    3 kollu deri direksiyon simidi
    16” alüminyum alaşımlı jantlar
    Gündüz yanan LED ön farlar
    Ön sis farları
    Yan cam altında ve bagajda krom çıta
    Elektronik İklim Kontrollü Klima (EATC)
    Elektrikli arka camlar
    Sürücü koltuğu kol dayama
    3 kollu deri kaplı direksiyon simidi
    Estetik aydınlatma paketi

    Üstte yazan Titanium paete ek olarak X Paket :

    Karartılmış arka camlar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Otomatik yanan farlar
    Yağmur sensörü
    Hız Kontrol Sistemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    km düşük hocam aracın. belki 4-5 bin daha ucuz olabilirdi de. arkadaş almış bizede kazasız belasız kullansın demek düşer.
    bu arada araç şehir içi yakıyor fakat şehir dışı yakmıyor. eskişehir bursa git gel 50 tl benzin yakıyor. bursa şehir içi gezmekte cabası

    Hocam bu 4-5 bin daha düşük olabilirdi dediğiniz benim araç mı? Ciddi falan değilsinizdir sanırım? Gerçekten de 36000'e pert dışında 2013 1.4 titanyum bulabileceğinize inanıyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykyuceer

    Bir ogretmen edasiyla tane tane anlaticam
    "Bence" "benim gorusumdur" gibi kelimelerin ayri ayri yazildigi bir msja cevaben "bu benim gorusumdur dersin olur biter" demen kabul et oldukca komik olmus.
    "Kol gibi dayiyorum" dedigin kismin altina yazdigin (titanyumda olup trend olmayan) ozelliklerden
    Kararan dikiz aynasi
    Yagmur sensoru
    Hiz sensoru
    Karartilmis arka camlar
    In "x paket" ile alindigini biliyor olmalisin. Yani bu dort ozellik titanyum donanim ile birlikte gelmiyor. Bunlari ayrica satin aliyorsun
    Ilk tartisman 10-12 bin i bi kol dayama icin aliyorlar dan cikmisti hatirlatayim. Hani buna cevaben ben de demistim ki. "Bu diger ozellikleri bir baska arkadas yazmisti ama bence onemli degil" demistim ya. Sen simdi bunlarin uzerine fiestanin titanyumunun uzerine x paket ekledin (muhtemelen sony muzik sistemini ekledin) hatta hesap tutamasi icin (o soyledigin 10-12 bin) sanirim ektra sanroof ve seramik kaplama da ekledin. Tamam ebu sen haklisin 10-12 binlik fark ortaya cikiyor
    Hani dersen ki "ben bu oto kararan ayna, yagmur sensorunu x pakete yazdim, o kol gibi dayadigin kisim aslinda sadece titanyum degil titanyum +x paket demek istemistim" falan. Onu da anlayisla karsiliyorum. Sonucta 12 binlik bir fark var ortada boru degil

    Sen müthiş bir insansın. Sen harikasın. Sen mükemmelsin. Sen çok kıymetlisin. Sen doğrusunu bilirsin. Sen doğrusunu söylersin. Sen güzel anlatırsın. Sen ...

    Burada hata bende ki sana cevap yazdım. çok özür dilerim. Bilemedim senin kıymetini. Asil soylu yüce muhterem insan. Lütfen beni bağışla.
    ben nasıl bir salağım ki seni adam yerine koyup da cevap yazdım.

    Var ya, hayattan soğutursun insanı, cinayet sebebisin daha fazla bir şey yazmamak için kendimi zor tutuyorum. Allah ıslah etsin.

    illallah yani harbiden İLLALLAH dedim yani. pes. Ne Türkçemiz kaldı ne mantığımız. Tamam sen 10 numarasın pes.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 16 Nisan 2016; 8:02:42 >
  • ömer1903 kullanıcısına yanıt
    1) Alınır
    2) İyi
    3) 100 km'de 7-8 arası yakar.
  • ahadayıyasor42 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam düzlükte epey tasarrufluydu.

    Ama kendime söz verdim bir daha öyle dağlık yer gezecek isem kuvvetli bir araba kiralayacağım.

    2500metrede araba beni bırakın kendinizi kurtarın diye ağlıyor sonra


    Gezimizde kiraladığımız 1.2 59BG trend Fiesta ile 2500km yol yaptık, toplamda 5-6 tane 2000-2700 metrelik geçit geçtik. Alman otoyollarında biraz gazladık. Kısa zaman içinde çok farklı sıcaklık değerlerine maruz kaldık. Bir kaç gün arabada yattık.
    Lastik fren baskı balata ne varsa cayır cayır kullandık. Zaten dağdan aşağı inerken motor freni+fren yapmaktan canımız çıktı.

    Bir kere de akümüz bitti, şarjlattık arabayı.


    Tüm bunların sonunda araçta herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Sadece şarj sonrası camların otomatik tek tuşla kapanma özelliği gitti. Sebebini anlamadık.

    Uzun dönemde de aynıysa arabayı tavsiye ederim.

    Buradan gezi videosuna bakabilirsiniz.

    Veya youtube altyazılı olarak,
    https://www.youtube.com/watch?v=u-QfPC188HM




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 27 Kasım 2016; 10:13:9 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.