Şimdi Ara

## SidePort Bellek Teknolojisinin IGP Performansına Etkisi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## SidePort Bellek Teknolojisinin IGP Performansına Etkisi ##


    AMD global lansmanını geçtiğimiz Mart ayında yaptığı 780G yonga seti ile daha önce kullanıma sunduğu 690G yonga setinin elde ettiği başarıyı daha ileri taşımayı başardı. Radeon HD 3200 kod adlı entegre grafik işlemcisinin sunduğu performans segmentinde ses getirirken firma Temmuz ayı içerisinde anons etmeyi planladığı yeni yonga seti 790GX ile çıtayı biraz daha yukarı çekmeyi planlıyor. Bilindiği üzere entegre grafik işlemcili anakartlardan kullanılan IGP yani dahili grafik işlemcisi, bellek ihtiyacını genellikle sistem ana belleği üzerinden karşılıyordu. AMD-ATi bu noktada daha yüksek grafik performansı için SidePort teknolojisini 780G yonga seti ile birlikte gündeme aldı. 780G'de opsyionel olarak -üretici insiyatifine bırakılan- 790GX'de ise standart olması beklenen SidePort bellek teknolojisinde üreticiler anakart üzerinde sadece IGP kullanımına yönelik olarak DDR2/DDR3 - 64/128MB entegre bellek yongası kullanabiliyorlar. Donanım dünyasının lider isimlerinden biri olan Gigabyte, SidePort bellek teknolojisinin sağladığı performans kazanımı konusunda bir tablo hazırladı. Detaylarını daha önce sizler ile paylaştığımız MA78GPM-DS2H kod adlı ve 780G yonga setli yeni anakartı üzerinde entegre grafik işlemcisi için 1333MHz'de çalışan 128MB'lık DDR3 bellek kullanan Gigabyte'a göre bu sayede anakartının grafik performansı 780G yonga setli standart bir modele göre %10 artıyor. Bu arada firmanın yeni anakartı üzerinde ELPIDA tarafından hazırlanan 128MB DDR3 bellek yongası kullandığını da belirtelim. 780G'nin yanı sıra 790GX'in sunacağı grafik performansı da heyecan uyandırmaya devam ediyor. AMD-ATi'nin "grafik işlemcisi en güçlü yonga seti" olarak lanse etmesi beklenen 790GX'de bilindiği üzere 780G'de kullanılan HD 3200'den daha hızlı çalışan HD 3300 IGP'si kullanılıyor.

     ## SidePort Bellek Teknolojisinin IGP Performansına Etkisi ##
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • kompakt sistemer gittikçe güçleniyor bu giriş seviyesi ile ilgilenenler ve güçlü bir multimedya bilgisayarı isteyenler için amd-ati ideal çözülmler sunuyor bakalım intel ve nvidia ne cevap verecek
  • Neden daha önce akıllarına gelmemiş ki.
  • Giriş seviyesi MM için BireBir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: can-selcik

    Neden daha önce akıllarına gelmemiş ki.


    Eskiden anakartlarda dahili grafik işlemcilerin kendi belleği olurdu. RAM hızlarındaki artış ve fiyatlarındaki düşüşle beraber artık bunları göremez olmuştuk.
  • daha neler cıkacak!!!
  • SidePort bellek kapasitesi 256 ve 512 mb olsaydı mükemmel olurdu
  • AMD için Gigabyte bana göre en iyi çözümdür. AMD ile doğru düzgün uğraşan Gigabyte, MSI vs. vs. ... Bu ikisinden başkası Intel kasa dursun, Gigabyte sadıklığı ile kullanıcıların gözünde bir numara olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.