Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Buzdolabı tavsiyesi (Sonunda Whirlpool 4198 alındı)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Buzdolabı tavsiyesi (Sonunda Whirlpool 4198 alındı) Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
anilozler

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Haziran 2008; 10:18:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar iş için taşındıktan sonra evimi geçen sene döşedim. Beyaz eşyaların hepsini yeni aldım (ve hepsi siemens çokta memnunum) ancak bir tek buzdolabını babamın evinden aldım. AEG marka nerden baksanız 10-15 senelik buzdolabı. No frost, buzmatikli, 0 derece bölmeli vs. zamanının sanırım iyi makinelerinden ama şu an için gözüm hiç bişey görmüyor.

En büyük problem alet şu an traktör gibi çalışıyor ve evim zaten küçük olduğu için kulağımda çınlıyor sürekli. Hadi buna alıştım diyelim. 1+1 bir evde yalnız yaşayan ve haftada en az 5 gün akşam 7 ye kadar çalışan biri olarak ayda minimum 50 ytl elektrik faturası ödüyorum. Babam makineyi bana vermeden oda hep bulunduğu yerlerin fatura şampiyonu olurdu :) ama şimdi kendisi whirlpool aldı ve benim yarım kadar fatura ödüyor. Anlayacağınız yardım ayağına kazıkladı beni :))

Hesaplarımıza göre faturanın en az yarısı buzdolabından kaynaklanıyor. haftada bir 1-2 defa çamaşır makinesi çalıştırırım. yine 1-2 defa bulaşık makinesi. akşamdan akşama televizyn ve evde bulunduğum sürece açık olan bir laptop. yani ekstrem herhangi birşey yok. Haa bide termosifon var aslında ama oda özellikle şu aralar şebeke suyu zaten sıcak olduğu ve derecesini düşürdüğüm için 3 günde bir 5 dk çalışıp tekrar duruyor.

Çok uzattım sonuç olarak sizlerden ricam önceliklerimi enerji tüketimi (mümkünse A sınıfı) , fiyat, kalite, marka diye yukardan aşağı sıralarsam, bana önerebileceğiniz modeller ne olur? Şu yeni elektrik zamlarından sonra en azından makine ekonomikliğiyle kendi taksitlerinin %25ini ödesin..

Aslında şu elimdeki makineyi de 3-5 e okutsam fena olmazdı. Bütçe henüz belirlemedim taksitle alıcaz işte ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Marka takıntım çok yok. Afilli özelliklerede ihtiyacım yok. No frost, kütür kütür sade bi alet olsun yeter :)

Şimdiden herkese çok teşekkürler.. bulaşık makinesi alırken çok yardımı oldu, candogan hocamıda bekliyorum özellikle :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilozler -- 9 Ağustos 2008; 15:36:37 >

313. Dede
Emekli
Çavuş
anilozler

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Haziran 2008; 2:52:46 

yok mudur arkadaşlar?
candogan hocam nerelerdesin :)))

313. Dede
Emekli
Çavuş
SeKSandDoRT

30 Haziran 2008; 13:06:02 

ekonomik ürünlerde sanırım altus u tavsiye ediyordu Candogan hoca.
afacan!

30 Haziran 2008; 15:49:41 

Bütçenizi belirtseydiniz daha iyi tavsiyelerde bulunabilirdim, ancak fşyat performans olarak aşağıdaki ürünleri tavsiye edebilirim:
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtwhirlarc4130
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtsamrt53ma
http://www.siemensevaletleri.com/?5=KS59U920NE
http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3180&pSubCategoryId=3180&pBrandId=200886&pInstanceId=545243

anilozler

30 Haziran 2008; 20:59:26 

Çok teşekkürler hocam.
Oldukça güzel öneriler. Yukardada bahsettiğim gibi bunun için henüz bir bütçe ayırmadım. Taksitle alacağım ve hergün yaptığımız bir alışveriş olmadığı için tabiiki fiyat performans oranıda önemli. Ama maksimum 1200 diyebiliriz bütçeye.
Çokda fazla araştırmadım ama ilk linkteti whirlpool çok mantıklı geldi bana. Düşünülebilir.
Birazda candogan hocayı bekliyorum. Onunda tavsiylerini alıp karar vereceğim.

Bu arada bu kadar elektrik sarfiyatına rağmen değişitip değiştirmeme konusundada tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce değer mi?

313. Dede
Emekli
Çavuş
candogan62

3 Temmuz 2008; 11:58:02 

Benim de tavsiyem Whirlpool ARC4130 olacaktır. Vestel bayilerinde peşin 900YTL'ye kadar bulunabiliyor. Sizin için oldukça uygun diye düşünüyorum. Tek yaşadığınıza göre büyük bir dolap israf olur.

Bu model de olabilir.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtsamrt45easw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Temmuz 2008; 11:58:48 >

>>> C / _ \ N <<<
Electra

3 Temmuz 2008; 12:11:57 

Sizin limitinizin biraz üstüne Samsung Rt 58 Kdew aldım, düşünürseniz eğer sizi aldığım yere yönlendirebilirim. Piyasanın altında fiyat, yardımcı olurlar.

candogan62

3 Temmuz 2008; 12:16:53 

Unutmadan Samsung RT-53MA modeli Mediamarkt mağazasında 999YTL mutlaka değerlendirin ama hacmi tek kişi için geniş.

>>> C / _ \ N <<<
anilozler

18 Temmuz 2008; 18:31:07 

arkadaşlar whirlpool 4130 artık üretilmiyormuş bir çok vestel bayiinde yok
Ancak acr 4138 çıkmış kredi kartına 10 taksitle 1150 ye buldum
hemen almayı düşünüyorum ancak çok acil son bi yorumunuzu almak istedim
1150 10 taksit 4130un bir üst versiyonu 4138 alınır mı?
daha uygun bulunabilir mi?
boyu 1.75 miş yani kısa çok mu sırıtır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilozler -- 18 Temmuz 2008; 19:24:36 >

313. Dede
Emekli
Çavuş
anilozler

19 Temmuz 2008; 21:02:50 

aldım alıcam cevap bekliyorum arkadaşlar
up up up

313. Dede
Emekli
Çavuş
afacan!

20 Temmuz 2008; 2:56:23 

quote:

Orjinalden alıntı: anilozler

arkadaşlar whirlpool 4130 artık üretilmiyormuş bir çok vestel bayiinde yok
Ancak acr 4138 çıkmış kredi kartına 10 taksitle 1150 ye buldum
hemen almayı düşünüyorum ancak çok acil son bi yorumunuzu almak istedim
1150 10 taksit 4130un bir üst versiyonu 4138 alınır mı?
daha uygun bulunabilir mi?
boyu 1.75 miş yani kısa çok mu sırıtır?

Whirlpool'ın fiyatlarından haberdar değilim. Ancak 10 taksit olduğu göz önünde bulundurulunca fiyat normal gibi. Dolabın hacmi biraz ufak olduğu için boyutları da çok büyük değil. 175 cm sırıtacağını zannetmiyorum. Normal buzdolaplarından 5-10 cm kadar kısa.