Arkadaşlar ben dün iphone u kaydettirmeye gittim. Turkcell extralar herzamanki gibi ya sistem çalışmıyo diyolar yada kapalıyız dediler. (saat 18:05)
Ondan sonra dolaşırken vodafone cu vardı ona girelim dedik; kaydettiriyolarmış. Girdik kaydettirdik tabi vodafone hat olcakmış bende aldım birtane ona kaydettirdim.
Telefon 1 aydan uzun süredir kapalıydı. vodafonda ki kız 3-4günde açılır dedi. Gece iphone kapa aç yapınca baktım ki vodafoneda çalışıyor telefon. Turkcell i taktım onda çalışmadı. Şimdi turkcellde çalışması için 3-4 gün beklemem mi lazım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashinsoft -- 28 Haziran 2008; 9:27:11 >
Cihazınızı kayıt ettirmek için illaki kayıt ettireceğiniz oparatörün hattını kullanmak zorunda değilsiniz.Sizden sadece,herhangi bir gelişmede size ulaşabilmek için bu numara istenir.Kayıt için hat aldıysanız yanlış yapmışsınız,onların da zaten bunu söylemeleri gerekiyordu. Diğer konuya gelince,Telefonunuz açıldıysa,tüm hatlarda çalışması gerekmektedir.Siz o zaman çalışmayan simkartınızı başka bir Telefonda deneyiniz belki bir sorun vardır. Ayrıca,TK'ya bakınız IMEI görecek misiniz,açılmış mı?
Tamam o zaman.Telefonunuz kayıt altına alınmış.Sizin sorununuz simkart'ta. Başka bir simkart takıp deneyebilir ve diğer simkartı da başka bir telefonda denersiniz. Herhangi bir simkart taktığınızda çalışması gerekiyor.Ki zaten Vodafone çalışıyor diyorsunuz.Telefondan ve bağlantıdan yana sorununuz ortadan kalkmış.Olay simkart'ta düğümleniyor.Çalışmayan simkartınızın oparatörüne bi alo deyiniz ve neden çalışmadığını söyleyiniz.Diğer kartlar çalışıyor diye hatırlatınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 28 Haziran 2008; 11:54:51 >
slm aynı olayı bende yasadım fakat olay bilindigi gibi simkart olayı degil bende turkcelle haftalarca ugrastım bekledim hep sistemleri kapalı arızalı vs vs vodafone gittim saolsunlar 10 dk surmedi kaydettiler ve aynı yerden turkcell'i arayıp bide badana yaptım (kurumsal müşterileriyiz ama nafile) sonra cihaz acıldı turkcell hattımı taktım acmıyo aradım kayıtlı degil dedi imei verdim ve tk dan kontrol etmesini istedim aa kayıtlı cevabı geldi neyse fazla uzatmadan bu operatorlerle savasmayı ogrendim vodafone dan acıldıysa hattınız diger operatorlere tk dan bilgi gec ulasıyo yada kontrol etmiyolar gunde bir iki telefon acıp sıkıstırarak hattımı calısır hale getirttim turkcell oldu bu sefer avea'cıların tepesine bindim acın hattı acın hattı oda 1 gun sonra acıldı
turkcellcilerin sistem bayadır kapalı hiçbiri kayıt yapmıyolar (en azından 3extracıya sordum durum hepsinde aynı)
avea,vodafonda calısıp tcell de calısmıyodu. sonra aradım falan telefonla kayıtlı görünüyo heryerde fakat turkcellin sistemlerinde arıza oldugu için onlarda kayıtlı görünmüyodu bi onun için calışmıyo tcellde. turkcellin sistem ne zaman calısırsa o zaman calıscak hat yani
iPhone'da 64 bit olmayan simkartlar çalışmıyor. Eğer turkcell hattınız ve dolayısı ile sim kartınız eski ise, sim kartınızı küçük bir ücret karşılığında simplusa geçirirseniz sorununuz çözülür.