arkadaşlar dediğniz fanda rulman yok yataklı yağlarkende dikkat etmen gerek manyetik alanını yağlama resimde kırmızı yerleri yağlama mavi olan yeri yağla
arkadaşlar dediğniz fanda rulman yok yataklı yağlarkende dikkat etmen gerek manyetik alanını yağlama resimde kırmızı yerleri yağlama mavi olan yeri yağla
bencede yukardaki fan yataklı. rulman yok sadece bir çenber var orda. milde onun içinde donmekte
Arkadaslar yanlis anlasilmasin ben arkadas rulman resmi koymus oraya onlari nasi yaglamasi gerektigini anlattim elindeki fan icin rulmanli demedim yanlis yonlendirmisim gibi gorunmesin.
resimdeki fanlara makine yağı fayda sağlar fakat genede ömürleri kısadır 10 bin saat falan, zaman içinde motorun mili burçun içinde dönerken aşınır ve ömürleri dolar
bilyeli (Ball Bearing diye geçer bazen)
ömürleri daha uzundur 1 tane olduğunda 25 bin saat çift olduğunda 50 bin saat kadar ömür biçilmiştir bu tip fanlarda makine yağı fayda sağlamaz nedeni ise fabrika zaten içine yeterli miktarta gres yağı sürmüştür. Zaten gres yağı zamanla eksilmez biyeler zaman içinde aşınır ve bulunduğu yataktan kopar ve ses yapar ve artık fanın değiştirme zamanı gelmiştir
arkadaşım sakın gres yağı ile yağlama çünkü fayda etmez normal makina yağı ile yağla güzel yağlarsan film tabakası oluşur ve bu sayede yatağın aşınmasını önemli ölçüde engellersin seste yapmaz.yatak arasına yağı flim tabakası şeklinde sür