Olur mu canım KDV' si arttılmıyor. ÖTV denilen bir zıkkımın kökü vergi var ya ! O yoktu şimdi KONDU.... Fatura üzerinden %20 ÖTV. Vergi-nin vergisi de var . fatura değeri+ÖTV= Bir Y değeri. Bu toplam değer üzerinden bir de KDV toplam fiyat ortışı ortalama %23.6 olacak..... Çıkaranlara EN DERİN SAYGILARIMLA.......
quote:
Orjinalden alıntı: serdar_ileri
herhalde fiyatlar %20 zamlanmayacak sadece vergi %18 den %20 ye çıkacak.
yanılıyor muyum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Haziran 2008; 22:35:00 >
Arkadaşlar bakalım şuan alınan bir D-Slr ve Kompakt makineler 3 gün sonra nerelere çıkacak göreceğiz.Her bir 1000ytl'lik D-slr makine için kafadan 200 ytl artık olacaktır.Buda zengine dokunmaz orta gelirliye dokunur cinsten olacaktır.
forumdaki bu tarz mesajlar olmasaydı, duymayacaktım ötv yi. dün aldım bir makine. bu tarz uyarı mesajları için teşekkürler.
vergi olayına gelince de cihazın çıplak fiyatı 1.000 ytl ise, %18 katmadeğer vergisi(180 ytl)+%20 özel tüketim vergisi(200ytl)+cihaz bedeli(1.000ytl) : 1.380 ytl şeklindedir. KDV'li ücret üzerinden ötv alınmaz, yani verginin vergisi olmaz. cep telefonu faturalarında dikkat ediniz vergiye esas matrah vardır, bu matrah üzerinden kdv ve ötv ayrı ayrı hesaplanıp toplam tutar bulunur.
başlığı açan arkadaşa not: ötv kelimesi özel tüketim vergisi anlamındadır, başlığınızdaki "vergisi" kelimesi anlam bozukluğu yaratıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirdenbirisi -- 30 Haziran 2008; 2:28:24 >
forumdaki bu tarz mesajlar olmasaydı, duymayacaktım ötv yi. dün aldım bir makine. bu tarz uyarı mesajları için teşekkürler.
vergi olayına gelince de cihazın çıplak fiyatı 1.000 ytl ise, %18 katmadeğer vergisi(180 ytl)+%20 özel tüketim vergisi(200ytl)+cihaz bedeli(1.000ytl) : 1.380 ytl şeklindedir. KDV'li ücret üzerinden ötv alınmaz, yani verginin vergisi olmaz. cep telefonu faturalarında dikkat ediniz vergiye esas matrah vardır, bu matrah üzerinden kdv ve ötv ayrı ayrı hesaplanıp toplam tutar bulunur.
başlığı açan arkadaşa not: ötv kelimesi özel tüketim vergisi anlamındadır, başlığınızdaki "vergisi" kelimesi anlam bozukluğu yaratıyor.
Cok iyi bir aciklama olmus. Anlatim bozuklulugunu iyi gormussuznuz.
Yakında fotoğraf makialarına sayaç koyacaklar her çektiğiniz kare içi para alacak devlet. Yazık olsun böyle hükümete. Unakıtan değil ekonomiden sorumlu Kanakıtan olarak değilştirsin soyismini. Yazacak çok şey var o sözde insanlar için ama 5 kuruşluk adamlar için banlanmaya değmez.
Yakında fotoğraf makialarına sayaç koyacaklar her çektiğiniz kare içi para alacak devlet. Yazık olsun böyle hükümete. Unakıtan değil ekonomiden sorumlu Kanakıtan olarak değilştirsin soyismini. Yazacak çok şey var o sözde insanlar için ama 5 kuruşluk adamlar için banlanmaya değmez.