Şimdi Ara

Bir pil haberi de Toshiba'dan: 1 dakikada şarj olabilen Li-İyon piller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alttaki Panasonic pil haberinden sonra yeni bir gelişme de Toshiba cephesinde yaşandı.

    Toshiba cep telefonlarından, diz üstü bilgisayarlar ve diğer taşınabilir cihazlara kadar Lityum-İyon pillerin kullanıldığı her yerde kullanım alışkanlığına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

    Toshiba'nın yeni geliştirdiği formüle dayanan bu lityum-iyon piller benzerlerinden tam 60 kat daha hızlı şarj olabiliyor: bu da sadece 1 dakika içerisinde pilinizin kapasitesinin %80'ini geri kazanmanız demek.

    1 dakika da %80 oranında şarj kapasitesi gerçekten çok ciddi bir gelişme. Bu hız sayesinde dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve diğerleri pilleri bitse dahi çok kısa süre içerisinde şarj edilebileceğinden neredeyse kesintisiz bir deneyim yaşatabilecekler kullanıcılarına.

    Bu yeni pillerin tamamen dolması ise yaklaşık 6 dakika sürüyor.

    Üstelik pilin ömrü de ard arda yapılan şarjlar ile pek azalmıyor: Yaklaşık 1000 şarjda kapasite %1'lik bir düşüş meydana gelebiliyor. Eğer ortam sıcaklığı 45 derece gibi aşırı değerlerde seyrederse düşüş %5'e çıkabiliyor.

    Bunların yanında bu pilin çalışma ortam sıcaklığı da diğer Li-İyonlara göre daha geniş bir yelpazeye yayılmış: - 40 derecede pil  %80 oranında barındırdığı enerjiyi aktarabiliyor.

    Bütün bu sihir yeni Kobalt anot ve karbon içermeyen katot sayesinde mümkün olmuş. Elektrolit içeriğindeki nano partiküller katot üzerinde bir kaç yüz nanometre kalınlığında koruyucu bir tabaka oluşturup direkt teması kesiyor. Lityum iyonlarıyla temas etmeyen katot döngüyü hızlandırıyor. Elektrolit içerisinde dağılmış lityum iyonları da özel formül sayesinde katota daha hızlı ilerleyebiliyor; bunlar da hızlı şarj süresini getiriyor.

    Pilin şu anki örnekleri standart 3.6 V değerinin altında voltaja sahip; ama Toshiba pillerin seri üretime geçeceği zaman bunun artacağını söylüyor.

    Pillerin seri üretime 2006 sonu 2007 başı gibi geçmesi planlanıyor; bu süre içerisinde yakıt hücrelerinde de büyük gelişmeler beklendiğinden enerji depolama dünyasında ciddi bir rekabet olması büyük olasılık.


    Sayfanın Linki : http://www.toshiba.co.jp/about/press/2005_03/pr2901.htm








  • çok iiibişi tabi adamlarda teknolojinin kralı war yprlar adamlar
  • Son paragraf can alıcı zaten; yani yakıt teknolojisi ile 1 ay dayanabilecek cep tel. bataryalarından söz edildiği düşünülürse bu piller 2007 de çerez gibi kalacak.
  • yok yok kesin patlar bunlar
  • 1 dakikada şarz gerçekten tuhaf ve şaşırtıcı.
  • wouwww dehşet bişi ya 1 dakiaka sonsuz pil demek gibi birşey....eğer denildiği gibi çabuk deforme falan olmazsa...
  • bu pilleri telefon içinde üretseler tüm telefon kullanıcıları için iyi olur
  • yav dehşetbişe bu ya da 2006-7 de piyasaya çıkacakmış yaa
  • ecnebiler yapıyo canım
  • ya bu var ya DEVRİM GİBİ BİRŞEY yemin ederim.... kesinlikle....
  • Bu pil türü mobil telefonlar için mi yoksa başka bişey mi???
  • ne yani şimdi telefonu şarja koycaz ve 2 dakika sonra hazır ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanak

    ne yani şimdi telefonu şarja koycaz ve 2 dakika sonra hazır ..


    Kardeş bu cihazı üretirken biz Türkleri düşünmedilerse yandılar
  • abi süperde allah bilir kaç para olucak bide hangi tele uygun olucak merak konusu bunlar olsabile türkiyeye gelicekmi sizde bence çok zor
  • Yaşı 20 yi geçenler iyi hatırlar. 90 lı yılların başlarında bütün haber bültenlerinde soğuk füsyon vardı. Detaylarını bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla 1lt lik reçel kavanozu ebatlarında ki bir kutuda nükleer füsyon tepkimesi oluşturulduğunu anlatıyordu. Sonra ne olduysa oldu soğuk füsyon unutturuldu.

    Halbu ki geleceğin enerji çözümü olabilirdi. Düşünsenize her ev kendi enerji santraline sahip olacaktı. Sınırsız ve güvenli...

    Ama dünya buna hazıl değil. Neden hazır olsun ki. Fosil yakıt bağımlısı olup çevreyi kirletmek ve milyarlarca $ para harcamak varken...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Yaşı 20 yi geçenler iyi hatırlar. 90 lı yılların başlarında bütün haber bültenlerinde soğuk füsyon vardı. Detaylarını bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla 1lt lik reçel kavanozu ebatlarında ki bir kutuda nükleer füsyon tepkimesi oluşturulduğunu anlatıyordu. Sonra ne olduysa oldu soğuk füsyon unutturuldu.

    Halbu ki geleceğin enerji çözümü olabilirdi. Düşünsenize her ev kendi enerji santraline sahip olacaktı. Sınırsız ve güvenli...

    Ama dünya buna hazıl değil. Neden hazır olsun ki. Fosil yakıt bağımlısı olup çevreyi kirletmek ve milyarlarca $ para harcamak varken...

    Aman hocam sen bayağı derin konulara girdin. Elbette haklısın ama petrolden kazanç sağlayan ülkeler varsa ve ekonomileri buna dayalı ise ve dünyada söz sahibi barış namına istediği ülkeyi istila edebiliyorsa o soğuk füzyonu ısıtıp yedirirler bizim gibilere




  • tamam pil güzel ama ücreti de bence baya bi güzeldir
  • kodugumun nokiasi yakit hucreli pil olayini erteledi,.guyya bu yaz cikacakti.şak diye şarj olacakti.
  • oo piyasa kızışıyor.Çok güzel olacak.Biz kullanamasak bile Dünya'da böyle yeniliklerin olması heyecan verici
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.