Şimdi Mass Effect adlı oyunda denedim. Hafif takılmalar olabiliyordu. Ciddi bir düzelme gördüm. Şu an sistemimde çok fazla oyun yok. Olsaydı başka oyunlarda da denerdim.
Ama Mass Effect te küçük takılmaları gözle görülür bir şekilde azalttığını söylemeliyim.
3 yerine 1'e getirme işleminide yazarsan sevinirim hocam.
o ayarı 3 ün yukarsına çıkarmak pek tavsiye edilmiyor.3ün yukarsı fps artırımına yol açarken fare tepkileri olumsuz etkileniyor.eğer fare sorunları yaşıyorsanız oyunlarda yavaş yavaş 3-2-1 ve 0 ı deneyin
Seçili olan kısımdaki değeri "1" yapıp uygulatacaksınız.
169 serisi veya öncesi bir sürücü kullanıyorsanız, bu ayar bulunmaz orada.
@sdurust
Çok iyi.
Pek çok şeyi adam edecek bir ayar belli ki. Mesele şu ki: nVidia niye 3'te tutmuş bunu?
benimki 169.25 en iyisi bence.
@sdurust
Çok iyi.
Pek çok şeyi adam edecek bir ayar belli ki. Mesele şu ki: nVidia niye 3'te tutmuş bunu?
Birde FPS yi kontrol etsene değişikliklerden sonra oyunda ki. Mass Effect de bu değişiklik FPS lerde bir farka neden olmadı. Acaba FPS yi düşüren etkisi olabilir mi diye düşünüyorum. Yoksa hakkaten neden Nvidia onu 3 te bıraksın.
Olabilecek en yüksek kare/Sn'yi monitörün tazeleme hızına(siz hangisini seçtiyseniz. 60hz ise, kare/Sn 60'ı geçmez vsync açıkken) sabitliyor ve böylece oyunlarda oluşabilen görüntü kırılmaları önleniyor. Bazı oyunlarda, vsync açmayınca abuk atlamalar-teklemeler veya görüntüde ani hızlanmalar da olabiliyor. Bu durumda vsync iyi etki ediyor. Titan Quest'te bu yüzden açıyordum.
Ayrıca, vsync açtığınızda, sistem o belli karenin üstünü vermeye zorlanmayacağından, normâlde zorlanacağı duruma göre enerji tüketimi - sıcaklık avantajı olur.
Bu arada, AoE3'te de atlama sorunu vardı (Radeon'daki duruma bakmamıştım). Ayarımız çözüm olabilir, denemeli.
çok güzel açıklamıssınız... yani vsync ı açmak daha iyi olur... hem ihtiyacımızdan fazla fps kullanmıyoruz ve bununla birlikte güç tüketimi de azalıyr... iyiymiş ben bunu kullanayım bundan sonra