Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (244. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.495
Cevap
103
Favori
880.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kırmızı çizginin olduğu yerden kırık...
    demir aksamında bir sorun yok içindeki plastik kırık olduğundan dolayı sıkıntı...
     NİSSAN MICRA CLUB
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peroman

    Bilemiyorum belkıde orjinalinde böyledir,araç soğukken ser değildir vs.
    Bir fikri olan arkadaşlar yol gösterirse cok memmun olurum



    Merhaba bende de 2010 k12 otomatik var, araç soğukken seri değildir diye birşey yok, araç ilk çalıştığı andan itibaren çok seri, kesinlikle probleminiz var, ama nedeni konusunda fikir belirtemiyeceğim, anlayan arkadaşlar cevap verebilirler belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatcn

    Boyu kısa olan arka, boyu uzun olan ön lambda (oksijen) sensörü. Bunların nasıl söküldüğünü bizzat tamircide izledim. Maf sensörünü de (hava akış debimetresi) değiştirdim.
     NİSSAN MICRA CLUB NİSSAN MICRA CLUB

    serhatcn hocam bunun büyüğü için parça+işçilik 900 tl, küçüğü için parça+işçilik 450 tl fiyat verdiler bana yetkili serviste. bu arıza neden kaynaklı olur? 3 ay önce aldım aracı hiç bir problemi yoktu. son 1 aydır böyle. hatta 1 ay olmadı bile ...bulunduğum yerde altyapı çalışmaları var .yolllar toz revan...hergün değilse bile günaşırı yıkanıyor araçlar...yakıtdan felanda olabilirmi ? sana bu sorunun kaynağıyla ilgili ne dediler? durup dururken olmadı ya bu arıza?




  • Sebebini bilmiyorum. Lpg olan araçlarda sensör arızası daha fazla oluyor diye duymuştum.ama benim micra benzinliydi. Öncelikle hangi sensör arızalı onu tespit etmek lazım. Ben ankaradayım. Burda özel bi nissan servisi var orada hallettiler. Size verilen fiyatlar aşırı yüksek. Sensörlerin tanesi 150 lira.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili servisten ne beklersin ki...para tuzağı hepsi. fiyatlar tabiki yüksek olcak,nerden kazancaklar parayı.araç satışından çok yedek parçadan servisten kazanıyorlar.zaten araç alırken servis ve yedek parçası ucuz olana bakmak lazım.araçların hepsi seni istediğin yere götürüyor sonuçta...siz özel serviste toplam ne kadara hallettiniz ? bu arada motoru korumak ve temizlemek için yakıta katkı koyalım yağa katkı koyalım diyenler oluyor; duyuyorum.görüyorum. aracın her yıl düzenli olarak bakımını yaptırmıssanız gerek varmı böyle önlemlere..yakıta veya yağa katkı koymak gercekten araca yararmı getirir zararmı? bu uygulamaları forumda yapan yaptıran varmı? varsa hangi periyotlarla bu işlemler yapılıyor ve katkı maddesi olarak hangi malzemeler kullanılıyor...birileri bu hususta beni aydınlatırsa sevinirim...
    tüm forumdaki arkadaşlara saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezertev

    yetkili servisten ne beklersin ki...para tuzağı hepsi. fiyatlar tabiki yüksek olcak,nerden kazancaklar parayı.araç satışından çok yedek parçadan servisten kazanıyorlar.zaten araç alırken servis ve yedek parçası ucuz olana bakmak lazım.araçların hepsi seni istediğin yere götürüyor sonuçta...siz özel serviste toplam ne kadara hallettiniz ? bu arada motoru korumak ve temizlemek için yakıta katkı koyalım yağa katkı koyalım diyenler oluyor; duyuyorum.görüyorum. aracın her yıl düzenli olarak bakımını yaptırmıssanız gerek varmı böyle önlemlere..yakıta veya yağa katkı koymak gercekten araca yararmı getirir zararmı? bu uygulamaları forumda yapan yaptıran varmı? varsa hangi periyotlarla bu işlemler yapılıyor ve katkı maddesi olarak hangi malzemeler kullanılıyor...birileri bu hususta beni aydınlatırsa sevinirim...
    tüm forumdaki arkadaşlara saygılar...

    Yıllar önce bir makale okumuştum otomobil üreticileri karlarının %40'a yakınını satış sonrası servis hizmetlerinden elde ediyorlarmış. Yetkili servisler gerçekten (bazı istisnalar olabilir) ciddi bir maliyet farkı yaratıyor. İnsanlar mecburen sanayi sitelerine yöneliyor ama bu sefer de bilgisiz veya en azından titizlikle iş yapmayan ustalar daha çok zarar veriyor (bkz. bir kaç mesaj yukarıda bahsedilen vites kolu meselesi). Y. Servislerde hiç değilse hesap sorma, şikayetlerde bulunma, hakkını zor da olsa arama şansı nispeten daha yüksek.

    Motor koruma işine gelince ben geçmişte hem karbüratörlü hem de enjektörlü sistem araçlarımda Bor katkısı kullandım, hiç bir faydasını görmedim. Aynı şekilde şanzıman katkılarını da kullandım, onun da gözle görülür faydası olmadı. Bunların da maliyeti hiç de az değildi. Bunun dışında Carbon Clean uygulaması da yaptırmışlığım var, doğrudan bunun da bir faydasını görmedim ama 50-60000 km'de bir kere olsun (ki benim için 4-5 yıl ediyor) yaptırınca motorun ömrünü uzatmışım diye düşünüyorum. Ne var ki ben zaten bir arabayı genellikle o kadar süre veya km kullandığım için faydasını anca benden sonraki sahip(ler)i görebilir her halde. TAbi bunun Castrol, Mobil, Motul vs. gibi kaliteli bir marka motor yağı kullanılırsa ayrıca bir motor katkısına ihtiyaç duyulmadığını düşünüyorum (zaten kutularının üzerinde katkı kullanmayınız diye yazar).

    Yılda bir iki kere (uzun yol yapacağım zamanlarda) yakıt sistemi temizliği için würth'ün benzin katkısını kullanırım, 150 ml olanı 40-45 LTbir depoya yetiyor yaklaşık 20 TL bir maliyeti var. Onun da direkt faydası oluyor mu derseniz kesin bir şey söyleyemem ama hem düşük maliyetli olması hem de "belki sisteme uzun vadede yararlıdır" düşüncesi nedeniyle kullanıdığımı söyleyebilirim.

    Kimseye bir önerim yok, sadece kendi uygulamalarımı fikir versin diye paylaştım




  • Maf sensörü , iki adet oksijen sensörü(ön arka) toplam 450liraya aldım çıkmacıdan. Daha sonra arızanın arka sensörde olduğu anlaşıldı. 200lira işçilik verdim. Bütün sensörleri değiştirdim. Elimdeki arızasız olan ön sensör ve maf sensörünü size gönderebilirim. Siz hangi şehirdesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezertev S kullanıcısına yanıt
    2004 micramı 2013 de 85000 km de sattım, satarken motor testinde 80 BG yerine 82 BG çıktı ne kadar doğru ölçtü bilmiyorum ama düşük çıkmasından iyidir, her 10000 km de yağ düzenli değişti, 2-3 bin km de bir hava filtresini temizledim eğer yan sanayi kullandıysam 5 binde değiştiriyordum orijinal ini 10 bin de bir, motoru yüksek devir pek kullanmadım 1500-3000 dv arası, motor katkısı bir sefer kullandım faydası oldu mu bilmiyorum benzin de birkaç sefer ama son yıllarda hiç kullanmamıştım.
    oks. sens. EBAY dan getirtebilirsin soketli olduğu için kendin bile değiştirebilirsin eğer İzmir'e yolun düşerse bende yardımcı olabilirim. İzmir'de servis olarak karakaşlara gitmiştim ilk bakım için bir dahada götürmedim zaten hep kendim halletim ama kavuklar ve artky yerine lkarakaşlar daha samimi bir ortam var ustalarla birebir muhatap olabilirsin bilgi alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUVARİ22

    Arabam 2011 tekna k13. Servise ilk gittiğim gün nissan online sistemi bozuktu, listeden bakıp 60000 km bakımını hesaplayıp yaptılar, cvt yağı elimizde yok 1 haftaya gelir o zamana online sistemdeki geçici arıza da düzelir ve faturanızı veririz dediler. 1 hafta sonra gidince aracınız için yeni yazılımda gelmiş online sistemde gördük dediler, yağ değişimi sonrası direksyonun ile fren pedalı arasındaki plastik aksamdan bir parçayı kapak gibi çıkartıp ordaki bir port ile aracı bilgisayara bağladılar ve bilgisayardan yeni yazılım yüklendi. Işlemler yapılırken ara ara gidip baktım önce bilgisayara araba ile ilgili kodlar girildi, sonra yazılım bilgisayar indirildi bu işlem 15 dk kadar sürdü. Sonra bilgisayardan program arabaya kuruldu bu da 45 dk kadar sürdü. Faturada yazılım ile ilgili bir satır da var. Servistekiler ara ara bazı modeller için güncelleme çıktığını, güncellemenin genelde global olduğunu ve ayrıntısını bilmediklerini ancak genelde güvenlik ile ilişkili olduğunu belirtti. Sistemde yazar bizde araçları güncelleriz dediler.

    Bu gün ben de servise uğradım, şase numarasından baktılar evet gerçekten bir güncelleme varmış. Haftaya randevu alıp gideceğim. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.




  • Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar ben 2014 model micramın yol bilgisayarını sıfırlamak istiyorum nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet0406

    Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar ben 2014 model micramın yol bilgisayarını sıfırlamak istiyorum nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim hepinize şimdiden teşekkürler

    Göğüste direksiyonun solundaki yuvarlak butonlardan yapabilirsiniz. O butonları menü değiştirmek ve seçmek için kullanabiliyoruz, menüler arasında sıfırla diye bir seçenek var diye hatırlıyorum. Ayrıca günlük km göstergesini (trip) de hemen göstergenin yanındaki siyah çubuğa basılı tutarak sıfırlayabilirsiniz.
  • Ally_07 verdigin bilgiler için çok sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet0406

    Ally_07 verdigin bilgiler için çok sağol

    Rica ederim,faydalı olduysa ne mutlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 Üstü temiz micra arıyorum satmak isteyen özelden dönebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar,
    Ben de yaklaşık bir aydır Micra 2012 K13 Punch paketi sahibiyim. Şimdiye kadarki yazılanlar gerçekten çok faydalı oldu. Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim. Bir aylık kullanım sonucunda benim de bazı sorularım olacak.

    1. Klima açıkken ve duraklamalardan sonra gaz verdiğimde metal sürtünmesine benzeyen bir ses geliyor, biraz hızlanınca geçiyor. Sebebi ne olabilir?
    2. Vites kutusu üzerindeki harflerde ışık bulunmuyor. Aliexpress vs. gibi sitelerde aradım fakat buna bir çözüm bulamadım. Fosforlu ya da aydınlatmalı hale getirebilir miyiz?
    3. Standartta 175/60/R15 Bridgestone B250 lastikler var. Bunun yerine yaz için 175/65/R15 modelleri gördüm. 60 yerine 65 neyi değiştirir ve güvenliği ön planda tutarsak hangi markayı tercih etmeliyim?
    4. Araç 45000'de. Motor yağı için 5w30 - 3.4 Litre, şanzıman yağı için 75w90 - 2.6 Litre bilgilerine ulaştım. Siz ne önerirsiniz?
    5. İstanbul Anadolu yakası için hangi servisi önerirsiniz?
    6. Fren balatalarının yeni değiştiği bilgisini aldım. Yokuştan inerken yavaş hızlarda tam durmak üzereyken (0-5km) balata gacırtısı geliyor. Balatalar yeni olduğundan mıdır?
    7. Araca herhangi bir şekilde AUX yerine USB bağlantısı ile MP3 çalma özelliği ekleyebilir miyim? Çok maliyetli olur mu? Herhangi bir yerde delme vs. işlemi gerekir mi?
    8. Aracı ekonomik kullanabilmek için CVT özelinde dikkat edilmesi gereken sürüş teknikleri nelerdir?
    9. Son olarak araç içinde kullanılacak elektrikli cihazlar için güç (12V) nereden çekilebilir? Tam yeri nerededir?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h0m3r -- 7 Haziran 2015; 22:02:03 >




  • izmir bornova kavuklar ( satış-servis ) izmir bornova karakaşlar ( servis ) izmir gaziemir artkıy (satış-servis) bu 3ünden hangisi daha iyi ve kaliteli hizmet verir..aracımı servise götürecem de..randevu alacağım 3ünden birinden..deneyimi olan arkadaşlar tavsiyelerini gün içerisinde yazarsa sevinirim.... tüm forum kullanıcılarına saygılarımla...
  • sezertev S kullanıcısına yanıt
    Ben aracı kavuklardan almıştım ama servise karakaşlara götürdüm, burada aracın başında bekleme imkanınız var araç hakkında ustalardan bilgi alabilirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam karakaşlarda satış gözükmüyor sadece servislik var . o yüzden tereddüt de kaldım. söke tarhanlara götürmüştüm. orasıda sadece servis idi. satış yoktu. servis demeye bin şahit ister bir yerdi. sanırım kendi içsel sorunları varmış şirketin. ellerinde polen filtresi yok. aracın mevcut polen filtresini temizleyip geri taktılar. oksijen sensörü arızasının ön mü arkamı olduğunu net olarak bana söyleyemediler..aracın tekerleklerini söküp çıkardılar. rot balans yapamadılar. iş bitimi fatura vermediler. faturayı yanlış kesip gönderdiler ; sonra geri istediler gönderdim. 2.kez kesip yolladılar...çok kötü bir deneyimim oldu anlıcanız.. o yüzden kılı kırk yarar oldum. özelde 1-2 ustaya gösterdim sanayide..kimse yaparız ederiz diyemedi. o güveni veremedi..mazur görün.. gene böyle bir deneyim yaşamak istemiyorum.. aldım karakaşlardan randevuyu işallah pişman olmam....




  • k13 ve cvt tecrübem yok sadece 3. soru için görüşümü söyleyebilirim. 65 yanak çapı büyütüyor tavsiye etmem. kullandım çünkü. orjinal ebatı tavsiye ederim. 175/60-15 falken tavsiyemdir.
    birde şanz. yğı numarasını doğru öğrenin benimki manuel 75-90 koydum şanz. ağırlaştı ve ses yapmaya başladı tekrar 75-80 yağ ile değiştirdim
  • 2006 Üstü temiz micra arıyorum satmak isteyen özelden dönebilir mi? Otomatik vites yazmayı unutmuşum, saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.