AMD'nin merakla beklenen yeni yonga seti 790GX ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Firmanın 7 serisi yonga seti ailesi dahilinde 790X'in yerini alması beklenen 790GX sahip olduğu entegre grafik işlemci ile muhtemelen segmentinin en hızlı çözümü olacak gibi görünüyor. Radeon HD 3300 IGP'si ile gelecek olan yeni yonga seti Hybrid Crossfire teknolojisinin yanı sıra Crossfire desteği de sunacak. Önemli bir yenilik olarak SB750 köprüsü ile donatılan 790GX, grafik performansının yanı sıra hız aşırtma konusunda da iddialı olacak gibi görünüyor. Gelen en son habere göre ise 790GX için ufak bir erteleme söz konusu. Temmuz ayının hemen başında resmi olarak lanse edilmesi beklenen yeni yonga seti son duruma göre Temmuz ayının ikinci haftası içerisinde -muhtemelen 15 Temmuz gibi- kullanıma sunulacak. Çoklu ortam bilgisayarlarının yanı sıra performans meraklılarının da ilgisini çekebilecek olan 790GX için meraklı bekleyiş devam ediyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
AMD gecikiyor. elindeki ne stok varmış. Bence işlemciler zaten rekabet edemiyor. en azından kaliteli chipsetleri de peş peşe sun ki aradaki farkı kapatasın.
firmaların ellerindeki 780g stoklarını eritebilmeleri içindir muhtemelen
benim tahminimde o yönde
Ya da 790FX + SB750 ikilisini kasacaklar, ya da AMD tarafından haberler yalanlanacak... Ya da, ya da, ya da...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
firmaların ellerindeki 780g stoklarını eritebilmeleri içindir muhtemelen
790g olmasın.
Benim bildiğim 790G diye hipset olmayacak. 790X, 790GX, 790FX , bir de bu aralar penir - ekmek gibi giden 780G, az da olsa satan 770, ve diğerleri (690G vs. vs. )...
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Arkadaşlar biraz mantıklı olun ellerindeki stokları eritme gibi bi düşünceleri olsa neden iki hafta ertelesinlerki iki ay ertelerler muhtemelen yetiştirememişlerdir yada ufak bi hata ile karşılaşmış olabilirler.