ARKDASLAR exper marka bir bilgisayarım var. Anakartı ASUS R800-vm (ddr,agp8x,soket478,HT) İşlemcim p4 2.8 2gb kingstonm ram ve saphirre x1650pro ekran kartım var. Gelelim sorunuma... Once harddiskim(80gb seagate) bozuldu. formatlarken bile kilitleniyordu bilgisayarım. eskı p3 bilgisayarımdaki harddiski taktım. sistemi kurdum.. sonra bilgisayar anlamsızca kılıtlenmeye basladı, zamanlada acılmamaya. 2 farklı servıse goturdum. birisi ramın ayakları kırlenmıs ondan dedı dıgerıde ekran kartının ayaklarında kır gorudm ondan olmustur dedı. bendekide sanssızlıkmıdır nedır... bılgısayarcıda test ettım bılgısyarı.. 5-6 actım kapadım bıseroun gormedım.En son (yanı dun aksam ) eve getırdım bılgısayarı kurdum acılırken mavi ekran hatası aldım. mavi ekran goruntusude karmakarısıktı. kapadım actım bır kaçkez. sonra kasayı acıp ekran kartını saga sole esnettım bıras ve yenıden actım bılgısayarı. bu sefer sorun duzelmıs gıbı gorunurken cok gecmeden tekrar blgisayar kılıtlendi, mavı ekran gormeye basladım. ekran kartının yada anakartın ekran kartı yuvasının bozuk olması ıhtımalı uzerınde durarak ekran kartımı cıkartıp format attım. (onboard ATI 9100) makına 1 saate yakın acık kaldı. sonra 20- 30 dakıka kulandıktan sonra bırden goruntu gitti. sonra da yenıden acarken bıos ekranından xp acılıs goruntusene gecerken baya bi beklemeye basladım. bu aksam anakartı benımkıyle anı ozellıkte olan bır arkdasa gıderek ramlarımı, ekran kartımı tek tek test edıcem. Bir sorun yoksa yenı bir harddisk alıp biras daha ugrasıcam. Peki Bilgisayarımdaki sorun sizce nedir? ve ne yapmamı onerirsiniz???(AYNI MESAJ ANAKART BOLUMUNDEDE VARDIR)
en iyi şey benzer bir sistemde parçaları tek tek test edebilmektir. "bu aksam anakartı benımkıyle anı ozellıkte olan bır arkdasa gıderek ramlarımı, ekran kartımı tek tek test edıcem.". bu söylediğinizi bi yapın.
Bence kasanı da al götür arkadaşına. Senin evdeki elektrik şebekesinde sorun olmasın. Şöyle bi okudum da, dışardayken bişey olmuyor da, evdeyken çıkıyor gibi durum.
Bence kasanı da al götür arkadaşına. Senin evdeki elektrik şebekesinde sorun olmasın. Şöyle bi okudum da, dışardayken bişey olmuyor da, evdeyken çıkıyor gibi durum.
Bilgisayarın sorunlu oldugu surecte yenı bır eve de cıktık:) degısen bırsey yok. Kasayı bılgısayarcıya goturdugumde de sorun vardı. ANAKART bolumunede actıgım baslıkta bır arkadas anakartın sorunlu oldugunu dusundugunu yazmıs. Umarım sorunum aksam anlasılır.
dostum 1. si bence anakartında sorun vardır 2. si pc için temizmi bazen kirden fan lar kapanıyor ve pc kendini kilitliyor .donma yapar 3. ise pirizlerini kontrol et voltaj faln elektirik kaçağı olmasın sağlam prizler kullan...