Merhaba arkadaşalar, Arkadaşım geçen gün vatandan Akasa 12" Mavi Soğuk Katot Işığı - İkili Set almış, ikisi çok fazla ışık verdiği için birini bana verdi. Kutusundan bir tane inverter çıktığı için bana verdiğini kullanamıyorum. Bunu kendim yapma imkanım var mı? Çok karışık bir devreye sahip mi? Elimizde olanın içini açamadık adamlar iyi kapatmış Yada piyasada hazır olarak bulabilir miyim? Sitede 3W güç yazıyor.
Bende almıştım zamanında vatandan çiftini 10 liraya aslında yapılabilir invertor katı açtım içini 2 transistör 4 kondansatör 2 direnç 1 tanede ferit nüveli silindir bobin fakat devrede ne olduğunu anlayamadığım eleman var resimdede gözüküyor ortadaki beyaz parça büyük ihtimal transformatör olabilir bulunma ihtimali düşük olabilir
valla hocam o resmi daha detaylı çekersen yapılabilir aslında... ve elemanın üstünde serisi kodu vs yazar yapılabilir... konumun benzerini elektronik kısmınada açtım bu resmi oraya detaylı bir şekilde koyarsak yardımcı olacak arkadaş çoktur...
edit: bu işi çözümlersek baya bi arkadaşın işine yarayacak gibi görünüyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01mrt -- 27 Haziran 2008; 18:54:18 >
bence 10 liralık cihaz için o kadar uğraşmaya da değmez.. alacağın malzemeler de fazla tutacağından eminim.. aynı tüplerin normal florasan balastlaryla çalışma ihtimali var ancak en ufak balast bile ona 4-5 kat fazla gelecektir..
Basit bi DC - AC dönüştürücüsü yapıyoruz bildiğim kadarıyla,DC12V voltajı transistörlerle ACye çevirip trafoya veriyoruz,trafo da 600V kadar AC voltajla lambaya veriyor.Mantık olarak böyle,ama bildiğiniz üzere ülkemizde böyle basit devrelerin bile yapımı maliyetli oluyor,trafo sıkıntısı nedeniyle.