Şimdi Ara

Bu ay ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
17.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

adamın teki saldırıyordu ilk 100'lerden...

bende bekliyordum son 5 dk filoyu kaldırırım diye , tam o sırada elektrikler gitti...

dedim tamam benim işim bitti , tüm filom yok oldu....

accountu silerim artık elektrik gelince diye...

savaş berabere bitmiş ve ay çıktı ortaya...

ne işe yarar bu ay ?

• ay da binlaraı geliştrp radarı çıkardığında milletin filosunu görüp kiltleyip vurabilrsn ayrıca filonun kimsenn görememsi ve kitleyememesi için filoyu aydan harebeye kaldırrsan kitlenme olasılığı düşer gerçi bir sürü taktik war ama üşeniorm yazmaya
  • şimdi bu aya verdiğin öneme göre deişir acelen varsa sıra derdin varsa aymerkez-robot-radar yapıcan yok ben profesyonel ay yapıcam diyosan tersaneyi 7-8 yapıp hertürlü savunmayı kurabilirsin bu 2 .çeşit ayın oyunun sonraki evrelerinde vurulması daha zor olur.Ama 1. çeşit ayda yeteri kadar RİP olduğu zaman patlama ihtimali çoğalır.

savunmalı ay için

Ay Merkez İstasyonu 1
    Robot fabrikası 1
    Robot Fabrikası 2
    Ay Merkez İstasyonu 2
    Ay Merkez İstasyonu 3
    Ay Merkez İstasyonu 4
    Ay Merkez İstasyonu 5
    Uzay Tersanesi 1
    Uzay Tersanesi 2
    Uzay Tersanesi 3
    Uzay Tersanesi 4
    Uzay Tersanesi 5
    Uzay Tersanesi 6
    Uzay Tersanesi 7
    Uzay Tersanesi 8

Burada savunmayı elinizden geldiğince geliştirin. Bir daha şansınız olmayacak sabırlı olun. Acele etmeyin. Plazmaları, roketatarları dizin.

Şimdi Uzay Tersanesini kademe kademe yıkarak açılan her alan için bir radar istasyonu kurun. En son aşamada artık radarı daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duymayacaksanız ve sıçrama geçidi de yapmayı düşünmüyorsanız robot fabrikasını yıkıp o 2 alanı da yeniden tersane yapımı için kullanabilirsiniz.En azından r.a. gibi bileşenlerin sayısını arttırabilir hale gelirsiniz. (alıntıdır)

yada ben savunma basmıycam eğer bi saldırı olursa önüne filo çeker pacayı yırtarım diyosan

Alan bitmesine 2 kalana kadar robot fabrikası ardından radar sonra alanın bitmesine 1 tane kalıcak sonra aymerkez öyle öyle geliştiricen radar bastıkça görüş alanın ilerleyicek (radar istasyonunun karesi -1) kadar alan görebilirsin.mesela benim radar istasyonum 4 4ün karesi 16 -1 =15 sağa ve sola başka gezegenleri dikizleyebilirsin bu dikizleme senin ne işine yarıyacak söyliyim mesela oyunu bilmeyen biri sökmek diye filosunu harabeye kaldırmış dönüşüne çakıyosun kiliti 1-2 sn adam sana yalvarıyo abi geri çek diye.2. olarak adam birine saldırdı dönüyo saldırıdan onada çakıyosun 1-2 sn oda yalvarıyo .bide radar sayfasında sayfanın üzerine tıklayıp kaynağı görüntüle dersen daha kolay kilit atarsın.Ama bu kilitleri atarken filoyu aya geçiriceksin çünkü aydan yapılan filo hareketleri gözükmez.Bu bizim çok işimize yarıyo mesela birine saldırıyosun senin dönüşüne kitlenemezler.Akşamleyin yatarken falan filo kaldırdın herkes konuşlandırmak uçarsa sen sökmek diye uçabilirsin.Son olarak birde Sıçrama geçidi var bu sıçrama geçidi özellikle 2 galakside ayın varsa çok işe yarıyo mesela 1. galaksiden 9. galaksiye 1 sn de istediğin filoyu aktarıyosun tabi bu özelliği 1 saatte bir kullanabilirsin yani anlıcağın tek ayın varsa bu hiçbir işe yaramaz uzun lafın kısası AY ogamein zevk olarak %75 gibi birşeydir o ayın kıymetini bil hayırlı olsun

• En genel haliyle cevaplamak gerekirse ay bu oyunda birçok derde devadır Şöyle ki aydan kalkan filolar radarlanamadığı için hele aydan aya filo kaldırıyorsan yani filon kendi ayından başka bir aya gidip geliyorsa radarda görünmez ve dolayısıyla filonun kilitlenmesi ihtimali ortadan kalkar(hayalet filo diyorum ben buna) bence en önemli avantajı budur.Daha ileri düzeye ulaşınca sıçrama geçidi kullanarak uzak iki koordinat arasında filonu anında taşıyabilirsin tabi bunun için o uzak sömününde ay'ı olması gerekli (Sıçrama geçidi ile ister filonu kaçır istersen uzak sömüne biri dalacağı sırada önüne filo çek).Ayrıca arkadaşın da dediği gibi çok sağlam bir savunma kurup rahatlıkla yerde filo ve maden tutabilirsin,tabi o savunmanın da vurulması olasılığı herzaman var ama her önüne gelen vuramaz ancak çok çok güçlü oyuncular ince hesaplar yapıp gözünü karartırsa dalabilir sanırım.Mesela benim ay'ımın çapı 8 bin küsur dolayısıyla ayı patlatmak için de epey baya bi RİP gerenk buda başka bir yönü bu işin ben ay sahibi oldum olalı itti.deki diğer yakın oyuncuların aylarına filo kaldırıyorum hemde uzun süreli.Gidiş-dönüş süresi 16-18 saat,iki ay arası gidip geldiği için filoya pek kimse denk gelip ilişemiyor....

• quote:

Orjinalden alıntı: erkanerkanli93

şimdi bu aya verdiğin öneme göre deişir acelen varsa sıra derdin varsa aymerkez-robot-radar yapıcan yok ben profesyonel ay yapıcam diyosan tersaneyi 7-8 yapıp hertürlü savunmayı kurabilirsin bu 2 .çeşit ayın oyunun sonraki evrelerinde vurulması daha zor olur.Ama 1. çeşit ayda yeteri kadar RİP olduğu zaman patlama ihtimali çoğalır.

savunmalı ay için

Ay Merkez İstasyonu 1
    Robot fabrikası 1
    Robot Fabrikası 2
    Ay Merkez İstasyonu 2
    Ay Merkez İstasyonu 3
    Ay Merkez İstasyonu 4
    Ay Merkez İstasyonu 5
    Uzay Tersanesi 1
    Uzay Tersanesi 2
    Uzay Tersanesi 3
    Uzay Tersanesi 4
    Uzay Tersanesi 5
    Uzay Tersanesi 6
    Uzay Tersanesi 7
    Uzay Tersanesi 8

Burada savunmayı elinizden geldiğince geliştirin. Bir daha şansınız olmayacak sabırlı olun. Acele etmeyin. Plazmaları, roketatarları dizin.

Şimdi Uzay Tersanesini kademe kademe yıkarak açılan her alan için bir radar istasyonu kurun. En son aşamada artık radarı daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duymayacaksanız ve sıçrama geçidi de yapmayı düşünmüyorsanız robot fabrikasını yıkıp o 2 alanı da yeniden tersane yapımı için kullanabilirsiniz.En azından r.a. gibi bileşenlerin sayısını arttırabilir hale gelirsiniz. (alıntıdır)

yada ben savunma basmıycam eğer bi saldırı olursa önüne filo çeker pacayı yırtarım diyosan

Alan bitmesine 2 kalana kadar robot fabrikası ardından radar sonra alanın bitmesine 1 tane kalıcak sonra aymerkez öyle öyle geliştiricen radar bastıkça görüş alanın ilerleyicek (radar istasyonunun karesi -1) kadar alan görebilirsin.mesela benim radar istasyonum 4 4ün karesi 16 -1 =15 sağa ve sola başka gezegenleri dikizleyebilirsin bu dikizleme senin ne işine yarıyacak söyliyim mesela oyunu bilmeyen biri sökmek diye filosunu harabeye kaldırmış dönüşüne çakıyosun kiliti 1-2 sn adam sana yalvarıyo abi geri çek diye.2. olarak adam birine saldırdı dönüyo saldırıdan onada çakıyosun 1-2 sn oda yalvarıyo .bide radar sayfasında sayfanın üzerine tıklayıp kaynağı görüntüle dersen daha kolay kilit atarsın.Ama bu kilitleri atarken filoyu aya geçiriceksin çünkü aydan yapılan filo hareketleri gözükmez.Bu bizim çok işimize yarıyo mesela birine saldırıyosun senin dönüşüne kitlenemezler.Akşamleyin yatarken falan filo kaldırdın herkes konuşlandırmak uçarsa sen sökmek diye uçabilirsin.Son olarak birde Sıçrama geçidi var bu sıçrama geçidi özellikle 2 galakside ayın varsa çok işe yarıyo mesela 1. galaksiden 9. galaksiye 1 sn de istediğin filoyu aktarıyosun tabi bu özelliği 1 saatte bir kullanabilirsin yani anlıcağın tek ayın varsa bu hiçbir işe yaramaz uzun lafın kısası AY ogamein zevk olarak %75 gibi birşeydir o ayın kıymetini bil hayırlı olsun

güsel acıklamışsın Eline Sağlık

1 soruda ben sorayım.

ben 2. Tip Ay yapılandırmasını Daha Cok sevdim. Saldırıya Dayalı Olanı ..

Bir Evrene Saldırmak İstiyorum Diyelim..

Filiyu ilk Önce Ay' a göndericem. sonra Aydan Düşmanı Kilitleyip Ay
    'dan Filiyo Kaldırcam Doğrumu Anladım?

• ayı o planda radarlamak için kullanablirsin aya filoyu geçirip başka bir gezegene saldırdıktan sonra senin gezegenine baktıklarında radara yakalanmaz ANCAK SALDIRDIĞIN GEZEGENE BAKTIKLARINDA gelen filoyu ve geliş saatini görürler bu durumda filonu kitlemeleri daha da zorlaşacaktır(imkansız deil).ay-gezegen saldırısı yaparken %90 la kaldırsan kitleyemezler ay-aya saldırıyorsan korkma Saldır

bunun yanında bu listeye bakman sana biraz daha yardımcı olucaktır

Ay'dan Görünen Filo Hareketleri
    Yanında yıldız olan gezegen radardan incelendiğinde filo radara yakalanır. İlk yazan filonun kalktığı gezegendir.

Gezegen(*)-Gezegen(*) (saldır)
    Gezegen(*)-Ay (saldır)
    Ay-Gezegen(*) (saldır)
    Gezegen(*)-Gezegen(*) (nakliye)
    Gezegen(*)-Ay (nakliye)
    Ay-Gezegen(*) (nakliye)
    Gezegen(*)-Gezegen(*) (Konuşlandır)
    Gezegen(*)-Ay (Konuslandır)
    Ay-Gezegen(*) (Konuslandır)
    Gezegen(*)-H.A. (Sökmek)
    Gezegen(*)-(Boşluk) (Kolonileştirme) (Geri dönerse)
    Ay'dan Görünenmeyen Filo Hareketleri
    Ay-Ay (Saldır)
    Ay-Ay (Nakliye)
    Ay-Ay (Konuşlandır)
    Gezegen-Gezegen (Konuşlandır+Geri Çağır)
    Ay-Gezegen (Konuşlandır+Geri Çağır)
    Gezegen-Gezegen (Konuslandir+Geri Çagır)
    Ay-H.A. (Sökmek)
    Ay-(Boşluk) (Kolonileştir)
    Ay - Gezegen Uçuşları

''alıntıdır''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 3 Temmuz 2008; 22:20:37 >

• Yeni başlık açmak istemediğim için buraya yazıyorum. Benim iki adet ayım var, her ikisine de sıçrama geçidi(kademe 1) kurdum ancak filo menüsünde sıçrama geçidine dair bir hareket ya da emir yok, iki geçit arasında filo hareketini nasıl sağlarım, bilen bir arkadaş anlatırsa sevinirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • binalardan sıcrama gecidine girceksin ordan yollayabilrsin ama unutma sıcrama gecidi ile hammadde tasıyamazsın we iki sıcrama arasında 1 saat beklemelisin
  • ayda depoları basamayın çünkü ayda boşuna yer kaplamasın!!!!!!!!

ama alan doldurmak için basınnnn!!!!!!!!!
  • quote:

ayı o planda radarlamak için kullanablirsin aya filoyu geçirip başka bir gezegene saldırdıktan sonra senin gezegenine baktıklarında radara yakalanmaz ANCAK SALDIRDIĞIN GEZEGENE BAKTIKLARINDA gelen filoyu ve geliş saatini görürler bu durumda filonu kitlemeleri daha da zorlaşacaktır(imkansız deil).ay-gezegen saldırısı yaparken %90 la kaldırsan kitleyemezler ay-aya saldırıyorsan korkma Saldır

Yanında yıldız olan gezegen radardan incelendiğinde filo radara yakalanır. İlk yazan filonun kalktığı gezegendir.

Gezegen(*)-Ay (saldır)
    Ay-Gezegen(*) (saldır)
    Gezegen(*)-Ay (nakliye)
    Ay-Gezegen(*) (nakliye)
    Gezegen(*)-H.A. (Sökmek)
    Ay-Ay (Saldır)
    Ay-Ay (Nakliye)
    Ay-Ay (Konuşlandır)
    Ay-H.A. (Sökmek)
    Ay - Gezegen Uçuşları

''alıntıdır''

çok iyi açıklamışlar.
    alıntı olduğu için öyle dedim

• quote:

Orjinalden alıntı: StreloK

En genel haliyle cevaplamak gerekirse ay bu oyunda birçok derde devadır Şöyle ki aydan kalkan filolar radarlanamadığı için hele aydan aya filo kaldırıyorsan yani filon kendi ayından başka bir aya gidip geliyorsa radarda görünmez ve dolayısıyla filonun kilitlenmesi ihtimali ortadan kalkar(hayalet filo diyorum ben buna) bence en önemli avantajı budur.Daha ileri düzeye ulaşınca sıçrama geçidi kullanarak uzak iki koordinat arasında filonu anında taşıyabilirsin tabi bunun için o uzak sömününde ay'ı olması gerekli (Sıçrama geçidi ile ister filonu kaçır istersen uzak sömüne biri dalacağı sırada önüne filo çek).Ayrıca arkadaşın da dediği gibi çok sağlam bir savunma kurup rahatlıkla yerde filo ve maden tutabilirsin,tabi o savunmanın da vurulması olasılığı herzaman var ama her önüne gelen vuramaz ancak çok çok güçlü oyuncular ince hesaplar yapıp gözünü karartırsa dalabilir sanırım.Mesela benim ay'ımın çapı 8 bin küsur dolayısıyla ayı patlatmak için de epey baya bi RİP gerenk buda başka bir yönü bu işin ben ay sahibi oldum olalı itti.deki diğer yakın oyuncuların aylarına filo kaldırıyorum hemde uzun süreli.Gidiş-dönüş süresi 16-18 saat,iki ay arası gidip geldiği için filoya pek kimse denk gelip ilişemiyor....

• quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

ayı o planda radarlamak için kullanablirsin aya filoyu geçirip başka bir gezegene saldırdıktan sonra senin gezegenine baktıklarında radara yakalanmaz ANCAK SALDIRDIĞIN GEZEGENE BAKTIKLARINDA gelen filoyu ve geliş saatini görürler bu durumda filonu kitlemeleri daha da zorlaşacaktır(imkansız deil).ay-gezegen saldırısı yaparken %90 la kaldırsan kitleyemezler ay-aya saldırıyorsan korkma Saldır

Gezegen(*)-Ay (saldır)
    Ay-Gezegen(*) (saldır)
    Gezegen(*)-Ay (nakliye)
    Ay-Gezegen(*) (nakliye)
    Gezegen(*)-H.A. (Sökmek)
    Ay-Ay (Saldır)
    Ay-Ay (Nakliye)
    Ay-Ay (Konuşlandır)
    Ay-H.A. (Sökmek)
    Ay - Gezegen Uçuşları

''alıntıdır''

çok iyi açıklamışlar.
    alıntı olduğu için öyle dedim

yarısını kendi emeğimle yazdım

• ellerine sağlık teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.