Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Gigabyte ODIN GT 800 Watt (inceleme)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Gigabyte ODIN GT 800 Watt (inceleme) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
krm-iks

Mesaj: 4291


 27 Haziran 2008; 3:35:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Daha önce verildiyse affola


Gigabyte diyince aklımıza ilk olarak bu marka altında satılan anakartlar ve ekran kartları geliyor. Bu yazımızın konuğu da Gigabyte markasını taşıyor üstünde ancak bu sefer söz konusu olan ürün bir güç kaynağı. Son birkaç yılda, özellikle grafik işlemcilerinin sahip olduğu transistör sayısının her geçen gün artmasıyla beraber oldukça büyük meblaları gözden çıkararak kurduğumuz sistemlerin güç gereksinimleri de oldukça arttı ve bu da kaliteli güç kaynaklarına olan ihtiyacı daha da arttırdı. Bakalım Odin GT bu ihtiyacı karşılayabilecek kadar iyi mi?


Fiziksel Özellikler
____________________

Gigabyte bu güç kaynağı modelinde siyah rengi tercih etmiş ki zaten çoğu üretici güç kaynaklarında bu rengi tercih ediyor.



Güç kaynağının arkasına baktığımızda açma/kapama anahtarını ve güç girişini görüyoruz. Açma/kapama anahtarının kırmızı LED aydınlatmalı olması da oldukça hoş bir ayrıntı. Anahtarın hangi konumda olduğunu anlamak için eğilip yazıyı okumaya uğraşmaya veya deneme yanılma yönetimini kullanmaya gerek kalmıyor. Gözleriniz boş yere 110/220V anahtarını aramasın zira Odin GT bunun için ayrıca bir anahtara ihtiyaç duymuyor. Güç bağlantısını yaptığınız anda gerekli ayarı kendisi otomatik olarak yapıyor. Hava çıkışı arka taraftan olacağı için arka kısımda delikli metal kullanılmış.



Odin'in sol tarafına baktığımız zaman dikkatimizi çeken burada da delikli metal yapının kullanılmış olması oldu. Zira bu sol taraftan kasanın içine sıcak havanın üfleneceği anlamına geliyor. Ancak dikkatli bakınca iç tarafın sert plastikle kaplandığını ve bu sayede buradan hava çıkışı olmasının mümkün olmadığını gördük. Tamamiyle estetik kaygılarla yapılmış bir hareket, herhangi bir işlevselliği yok burda ızgara yapısının kullanılmasının.



Ön tarafta tahmin edebileceğiniz gibi güç bağlantıları bulunuyor. İncelediğimiz model, Gigabyte'ın Smart Cable Management adını verdiği ve ihtiyacınıza göre güç kablosu ekleyip çıkarabilmenizi sağlayan modüler kablo sistemini kullanıyor. Yine ön yüzde dört farklı yerden gelen sıcaklık bilgilerini taşıyan kablolar için girişleri ve sistem fanını kontrol edebilmeniz için yapmanız gereken fan bağlantı girişini görüyoruz.



Sağ tarafa baktığımızda diğer pek çok güç kaynağında olduğu gibi bizleri güç kaynağı hakkında teknik bilgiler veren etiket karşılıyor.



İncelediğimiz güç kaynağını soğutmakla görevli olan fan bir hayli büyük. 14cm büyüklüğe sahip olan fan bütün devre elemanlarının üzerini kaplamış gözüküyor. Tabi pek çok kaliteli güç kaynağında olduğu gibi devre elemanlarının üstlerinde pasif soğutucular bulunuyor öncelikle. Normalde fan büyükdükçe çıkardıkları sesin azalmasını beklenir. Ancak Odin GT'nin fanı boyutuna göre biraz sesli geldi bize. Yine de rahatsız edici düzeyde değil.

Odin GT de modaya uyarak kullanıcıların ışıklandırmayı unutmamış. Gigabyte LED aydınlatmaları fanın üzerinde koymak yerine pasif soğutucuların üzerine yerleştirmiş. Yukarıdaki resimde sağda ve solda gördüğünüz iki LED aydınlatmaya ek olarak iki LED aydınlatmayla kasanızın içi mavi ışıkla renkleniyor. Biliyoruz ki aramızda bu aydınlatma olayını gereksiz bulanlar var. Eğer bunlardan biriyseniz kızıp incelemeyi okumaktan vazgeçmenize gerek yok. Firmanın sağladığı yazılım yoluyla aydınlatmayı kapatıp açabilmeniz mümkün.



Hem anakartlarda hem de ekran kartlarında son 1-2 yıldır sık sık "Japon kapasitörleri kullanıyoruz ürünlerimizde" şeklinde duyuruları görüyoruz. Gigabyte güç kaynağı konusunda da işi sıkı tutmuş ve yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi bu durumu net bir şekilde duyurmak istemiş.

Teknik Bilgiler
__________________

Odin GT hem ATX 2.2 hem de EPS standartlarını destekliyor. Ekran kartları sebebiyle bizi en çok ilgilendiren ise 12V kanallarından elde edilebilecek maksimum akım değerleri. Dört adet 12V kanalı bulunan güç kaynağı bu kanallarda sırayla 18A, 18A, 25A ve 25A sağlıyabiliyor. Yalnız burda hataya düşüp hepsi maksimum yük altında bu kadar akım sağlayabilir demeyin, 12V kanallarının hepsi için ulaşılabilecek maksimum akım değeri 62A. Odin GT toplamda 800Watt'a kadar güç sağlayabiliyor. Unutmadan belirtelim güç kaynağının verimliliği %80'in üzerinde diye belirtilmiş ki ATX standardında bu değer minimum %70 olmak zorunda. Tak/çıkar kablo sistemine sahip bir güç kaynağı için oldukça iddialı bir değer.





Odin GT anakarta 24 pinlik ve 8+4 pinlik bir bağlantı üzerinden güç taşıyor. Burada ATX güç bağlantısının sadece ama sadece 24pin olduğunu özellikle belirtelim, eğer eski bir 20pinlik güç girişi bulunan bir anakartınız varsa bu durum sizin için problem oluşturabilir. Sayısı dört olan PCIe bağlantıları ise 6+2 pin olarak yapılmış ki artık yeni ekran kartlarında 8pinlik güç bağlantılarını sık sık görür olduk. Günümüzde hemen hemen bütün anakartlar en az 4 SATA cihazın bağlanmasına izin veriyor. Odin GT de SATA güç bağlantısı konusunda oldukça cömert ve tam 6 adet bağlantı sağlıyor. Son olarak Molex güç bağlantısı sayısı 5, disket sürücü güç bağlantısı sayısı ise 1. Hemen belirtelim bütün bağlantı kabloları oldukça özenli bir şekilde siyah kılıflarla sarılmış.

Kutu İçeriği
_________________

Odin GT bir güç kaynağı için oldukça şatafatlı diyebileceğimiz bir kutu ile geliyor. Kutunun üzerinde ürün hakkında gerekli olan bütün bilgiler verilmiş. Güç kaynağını çıkarıp teknik bilgileri aramanıza gerek kalmıyor bu sayede.



Kutuyu açtığınızda ilk dikkat çeken içinden pense, tornavida çıkacak herhalde diyerek açtığınız bez çanta oluyor. Bu çantayı açtığınızda göreve hazır bekleyen ve özenle sarmalanmış güç kabloları, termostatlar ve USB bağlantısı size el sallıyor. Kullanım kılavuzu niyetine iki sayfadan ibaret bir hızlı kurulum kitapçığı çıkıyor kutudan

Yazılım
_______

Sıra geldi incelediğimiz Odin GT modelini benzerlerinden ayıran bölüme yani yazılım bölümüne. Basit bir USB bağlantısıyla güç kaynağı ve sisteminiz hakkında pek çok bilgiye Ptuner adlı yazılımla ulaşabilmeniz mümkün oluyor.



Hemen belirtelim güç kaynağının USB bağlantısını yapmadan PTuner programını çalıştıramıyorsunuz. Zaten çalıştırsanız da bir anlamı olmayacaktı. Programı kurup çalıştırdığınızda karşınıza yukarıdaki gibi bir manzara geliyor. İlk bölümde sistemin mevcut güç tüketimini ve o ana kadar olan maksimum güç tüketimini görüyorsunuz. Kendi ölçüm cihazımızla elde ettiğimiz 331W'lık maksimum güç tüketimi değerine karşılık Ptuner ile elde ettiğimiz maksimum güç tüketimi değeri 326W oldu ki bu oldukça başarılı bir sonuç. İkinci ve üçüncü bölümde değişik kanallar üzerindeki voltaj ve akım durumunu görmeniz mümkün. Her iki bölümde de görebileceğiniz ALL tuşuna bastığınızda karşınıza bütün kanallardaki durumun grafiksel dökümü geliyor. Dördüncü bölümde güç kaynağı ve bağlantısını yaptığınız sistem fanının dönüş hızını görüyorsunuz. Son bölümde ise güç kaynağının ve bağlantısını yaptıysanız eğer dört farklı noktanın sıcaklık değerini görebiliyorsunuz.



Sol alt kısımda gördüğünüz C butonuna bastığınızda karşınıza güç kaynağınızla ilgili ayar ekran geliyor. Buradan farklı voltaj kanallarına ince ayar çekebileceğiniz gibi güç kaynağı fanının hangi sıcaklıkta hangi hızda çalışmasını istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Hatırlayacaksınız güç kaynağının aydınlatmasını kapatabileceğinizi söylemiştik. Bunu sağ alt kısımda gördüğünüz LED butonuna basarak yapabilmeniz mümkün.

Son olarak sol alt kısımda bulunan A tuşuna bastığınızda karşınıza alarm ayarlarını yapabileceğiniz bir ekran geliyor. Bu ekrandan sıcaklığa, güç tüketimine, voltaja, akıma ve fan hızına göre alarm seviyelerini belirlemeniz mümkün. Sistemleri hakkında bilgi almaya meraklı kullanıcılarımızın kullandığı HW Monitor programı da Odin GT'nin verdiği bilgilerden yararlanabiliyor. Ancak bu programda voltaj, akım ve güç tüketimi değerlerinin PTuner programıyla aynı olmadığını gözlemledik. Fan hızı ve sıcaklık bilgileri ise birebir aynıydı.


Orjinalden alıntı: http://www.darkhardware.com/



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krm-iks -- 27 Haziran 2008; 3:38:07 >


_____________________________




Vipracing

 

Mesaj: 3447


Sisteme Gözat

 27 Haziran 2008; 9:23:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bende bu ürünü kullanıyorum oldukça memnunum
Not: DH inceledi bu ürünü güzel bir video inceleme

_____________________________

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
Mene

Mesaj: 1138
Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git


Sisteme Gözat

 27 Haziran 2008; 9:28:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bilgisayardan yazılım yolu ile güç kaynağını anlık olarak inceleyebilme çok güzel. sırf bu yüzden bile bu alınır.

_____________________________

Intel Core2Duo E8400 3.00GHz @ 4.355GHz || Thermalright Ultra 120 Extreme with 2 Silverstone FM121 120mm Fan || Abit Biostar T-Power i45 || 4Gb (2*2Gb) Team Xtreem DDR2-1066MHz Ram || Sapphire 512Mb GDDR5 HD4870 || HP w2207 22" LCD Monitor || Enermax Infiniti 720Watt DXX PSU || Cooler Master RC-690 || Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series Sound Card || Logitech Z-5400 310Watt 5.1 THX Surround Sound System || LG H20NB 20x SATA DVD-RW || 2*500Gb Seagate Barracuda 7200.11 32mb Cache Haddisk @ Raid-0 || 1Tb Maxtor 32mb Cache || 750Gb Samsung HD751LJ || 1Tb Seagate FreeAgent Pro External HardDisk || Logitech G15 v2 Gaming Keyboard || Logitech G9 Gaming Mouse || Nova Killer Gamer Mousepad || Akasa AK-FC-03 Fan Controller Pro || Sunbeam Rheobus Extreme Fan Controller || Scythe Kama Bay Speaker
AnseLmo82

Mesaj: 2392


Sisteme Gözat

 27 Haziran 2008; 10:44:03 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

benimde aklımda bu vardı ama maddiyat yüzünden tagan 700 W aldım odin çok pahalı yaw

_____________________________

DonanimHaber Overclock Team

Intel C2Q Q6600 2.40@3,60 GHZ Günlük - 4*1 GB Veritech 800@1100 Mhz Max - GA P35 DS3 Rev 2.1 - Powercolor HD3870X2 - 400 GB Samsung 16 Mb & 160 Gb Samsung 8 Mb - LG 20x Pata - Tagan Force II 700 W PSU - TT BW 745 + TT Tribe (Karma) Liquid Cooling System ( Only CPU) - Cooler Master Stacker 810 - Samsung 940 BW 19" WD 1440*900 - Creative M2600 + Creative M4500 - Microsoft Wireles Comfort - A4Tech X7 2500 Dpi - A4Tech X7 / G700 Gaming Keyboard - Microsoft VX1000 - Full UV Mod
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Gigabyte ODIN GT 800 Watt (inceleme) Sayfa: [1]
Buraya git:



Donanım Haber Video İnceleme
Race Driver GRID video
Güzel grafikler, gelişmiş hasar modellemesi ve hız yarışa hazır olun!
Zotac Türkiye
Compex 2007 : Zotac Türkiye Standı Röportajı
 


Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle
 
Reklamlar




















Videolarımız
 
BIOSTAR TF8200 A2+ anakart

Gigabyte X38-DQ6 ve X38T DQ6


Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET


0.485