slm gençler kendini genç hissedenler bu devre hakkında bilgisi olan arkadaşımız varmı yani geçmiş günlerde elinden geçmişmidir ve geçmiş olup çalıştıran ve verim alan varsa ben bunu yapmayı planlıyorum bana yardımı dokunan olursa çok güzel olacak hayırlı forumlar.
hocam bu devre çok uzaklardan ama ne kadar uzaklardan bilmiyorum uzaklardan sesi alıp hapolöre gönderiyor yani hasas casus devresi die geçiyor kablosuz deil 9 v beslem bir mikrofon bir haparlör ile çalışıyor gerisi malum devre malzemeleri kayıt yapmıyor oldugu gibi sesi yükseltiyormuş teorikte ama uygulamalı yapan arkadaşlardan dinlemek gerekir ne kadar dogru oldugunu değilmi ?
Orjinalden alıntı: samed2005
tda ile değilde daha basit bir sistem internette casus verici olarak satılıyor
çok uzaktaki sesi alıyormuş falan hikaye bunlar. bu basbaya girişte bir preamfi ve güç katı tda kullanılan bir yükselteç. istanbuldaysan sirkeci d4-5- ytl ye kulaklığıyla beraber benzeri satılıyor. 9v filan da değil kibrit kutusu kadar.
oda içindeki fısıltıları duyabiliyorsun filan bu da hikaye. sadece duyduğunu zannedersin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarv -- 26 Haziran 2008; 23:21:38 >
mikrofon hassasiyetini fazla arttırırsan trt fm çalmaya başlar. bunun yerine sen bide şunu dene gittigidiyor da bulabileceğin bir alet bu: elde tutulabilen uydu anteninin küçüğü böyle lnb gibi mikrofonu var doğrulttuğun taraftan 50mt uzaktaki konuşmaları ve duvar arkasındaki konuşmaları çok rahat dinletebileceğini iddaa ediyor.
zaten bu devreyi yaparken bu şekilde bir honi ile ses çogalta bilirsiniz deniliyor ama yapacagınız honi metal olmayacak mış plastik vari bir malzeme kullanılması uygun görülüyor ya inş yapan çıkarda bu devre teorikte kalmaz