Xbitlabsin yaptığı incelemeler gerçekten çok kaliteli oluyor. Ekran kartlarının heryönünü karşılaştırmaları gerçekten çok hoş olmuş. İşte size farklı bir karşılaştırma. Benim görüşüm Atinin sanki Fsaa da ve Grafik oluşumunda daha iyi olduğu. Zaten Xbitlabs te aynı şeyi söylüyor. Çözünürlükler normalde 1600x1200 ama ben biraz düşürdüm. Orjinal inceleme
Amaçları ne bilmiyorum. Ama o resimlerdeki grafik ayarları farklı. Oblivionda bütün ayarları kurcalamıştım zamanında, laptopda performans alabilmek için. Ağaçların yaprak yoğunluğu farklı ayarlanmış o resimlerde.
Uzaktan yakından hileyle falan alakası yok. Üstelik nvidia ss lerinin boyutu daha büyük. Fanatikliğinizi biraz dizginleyin. Her konuda ati kartları küçültmeğe çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla ama naparsanız yapın 4800 serisinin üstünlüğünü eninde sonunda kabul edeceksiniz.
Yuh artık! Burada da fanatizmi soktunuz ya ne diyeyim. Allah akıl fikir versin. İyice bir bakın o resimlere. Olmadı gözlük takın bir daha bakın. Ati daha kötü diyen oldumu şimdi. Grafik ayarları farklı. Nedenini niçinini bilmem ama farklı. Koyun şu sayfaya resimleri herkes görür kör değilse.
Uzaktan yakından hileyle falan alakası yok. Üstelik nvidia ss lerinin boyutu daha büyük. Fanatikliğinizi biraz dizginleyin. Her konuda ati kartları küçültmeğe çalışıyorsunuz gördüğüm kadarıyla ama naparsanız yapın 4800 serisinin üstünlüğünü eninde sonunda kabul edeceksiniz.
İyide zaten adam ATI daha kötü dememiş ki. Gözle görülen birşey varki Oblivioanda ağaç yaprakları ATI'de hem daha detaylı hemde daha yoğun. Nvidia'nın HL2 görüntülerinde eksik olan birşeyler var ama tam çözebilmiş değilim.
To Live İs To Die when a man lies he murders some part of the world these are the pale deaths which men miscall their lives all this i cannot bear to witness any longer cannot the kingdom of salvation take me home!
MSAA 8x + CSAA ayarlarda sürücü otomatik olarak density düşürüyor olmasın sakın? çünkü MSAA 4x ayarlarda hiçbir fark yok AA yükselince sanki resmen yaprakları yolunmuş ağaçların.... nvidia nın ilk vukuatı olmaz bu... HL2 de de bir bug var sanırım tel örgüler ortadan kaybolmuş ATI de...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Haziran 2008; 21:51:25 >
Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen bir aptaldır. Ondan sakının. Bilmeyen ve bilmediğini bilen bir öğrencidir. Ona öğretin. Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır. Onu uyandırın. Bilen ve bildiğini bilen akıllıdır. Onu izleyin. Çin Atasözü
bravo ati nvidayayı iice kenara sıkıştırdın bakalım bundan sonrada nvidia ceosu cıkıp ole havalı havalı ona buna laf atabilcekmi?(intel...) edit:fanatik fln diilim daha hayatımda hic ati kart kullanmadım
Valla AA başarımını falan hiç lafa almayayım da bu kadar acemice ve aptal bir test görmedim.
Hep böyle oluyor. Yani gene grafik ayarlarıyla kasten oynamışlar ya da bunlar harbi tam acemi. Ama bu sefer ellerinde patlamış ATİ de arkadaki ev belirgin olsun derken çitler gitmiş.
Valla ben diyeyim ya bu testi hangi adam yaptı ise kasıtlı olarak yapmış ya da çok acemi. Yani yapraklar olsun hele o çitler.
Hadi yapraklara NVidia nın performans için hilesi olabilir diyen çıkmış. E ATİ de kaybolan çitler neyin nesi?
NVidia bahçivanlığa, ATİ de demirciliğe mi girişti. Tamamen testi yapan adamın hatası.
Şimdi bir yazı daha yazdım ama onu şimdi eklemeyeceğim. Gelen yorumlara göre ekleyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: takidinho
bravo ati nvidayayı iice kenara sıkıştırdın bakalım bundan sonrada nvidia ceosu cıkıp ole havalı havalı ona buna laf atabilcekmi?(intel...) edit:fanatik fln diilim daha hayatımda hic ati kart kullanmadım
Hiç kullanmadan nasıl hakkında iyi yorum yapıyorsun ki? Bu da bir fanatikliktir aslında.
Bunun dışında testi yapan doğru dürüst yapmış olsaydı biz de anlayacaktık hangisi daha kaliteli diye ama olmamış. Analamadığım bir kayıt almak bu kadar mı zor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 27 Haziran 2008; 11:52:56 >
bnm yorumum genel bir yorumdu artık atinin son serisiyle nvidiayı koşeye sıkıltırdığını kabul etmiyorsan forumu takip etmiyorsun galiba yani kullanmama gerek yok!ayrıca testi yalanlıosun evet belkide yalan olubilir ama cok eminsin kendinden madem kasten yapıldğına inanıyosun snde yap aynı testten gorelim doğru mu yalan mı?