sistemim(imzada yazıyor) e küçük bir değişiklik yapmak istiyorum
değişiklikler ise 1 gb daha ram ve 8800 serisi yada 9800 gtx almak.(Malum oyunlar artık kasmaya başladı ) ama asıl sorun güç kaynağım 400watt ve sisteme yapacağım bu değişikliği güç kaynağım kaldırabilir mi??
cevaplarsanız memnun olurum
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Eğer o kartı alırsan nvidia kazığını yer oturursun 200 dolarlık 4850 varken daha az performanslı olan ve şu an üstüelik 350 dolar olan bi kart alınırmı?üstelik bellek yönetim sorunuyla beraber
500w ve uzeri gercek bir psu sanirim yeterli olur ama ozellikle amper degerlerinide gozardi etmemelisiniz.
1280x1024 ve daha altinda cozunurluklerde oyun oynamayi dusunuyorsaniz ati 4850 veya nvidia 9800gtx+(plus) seceneklerinden birini dusunebilirsiniz.
Ama 1600x1200 ve uzeri cozunurlukleri hedefliyorsaniz zaten kesinlikle tek bir seceneginiz var oda ati 4870 hem fiyati uygun hem kendisinden daha pahali olan gtx260 dan daha iyi ve yerine gore gtx280 e kafa tutabiliyor.
4850 veya 9800GTX+ dan yukarı kart düşünen ayrıca PCIe PEG 6 beslemeli güç kaynaklarından almalı. Çünkü harici besleme kanalından karta verilmesi gereken enerji miktarı çok artıyor. Güç kaynağınız 350-400W olsa da, güç tüketimi testlerinde o sistemler 300W altı harcıyor görünse de, o toplam tüketim, size gereken ise kanaldan verilebilen amper miktarı. O yüzden harici besleme ile 12V'da kaç amper vereceğini bilmeden güç kaynağına çok güvenmemek gerekli eğer o güç kaynağı harici ekran kartlarını beslemek için tasarlanmadıysa. Zaten (ekran kartı) üretici(si) firma, harici 12V kanalından kaç A veren güç kaynağı almanız gerektiğini söylüyor.