Arkadaslar NY`da apple store`da inceledim urunleri. gercekten asik olunacak cinsten cihazlar fakat fiyatlari bence cok yuksek. macbook makul bir duzeyde(1100$) ama pro olunca 2000 den basliyor. bu kadar yuksek para neden verilir bu urune? neden normal bir laptop alinmaz? Nedir bu tercihin sebeb-i hikmeti?
Birde macbook ile pro versiyonu arasinda ne gibi farklar var? apple sitesinde gorunmeyen ne gibi farklar var? orada islemci ram hdd gibi faktorler degisiyor ama eminim ki daha ince noktalarda farklar vardir.
Macbook Prolarda bağımsız ekran kartı vardır fakat Macbooklarda bütünleşik ekran kartı bulunur...
Macler sadece donanım üstünlüğünün dışında işletim sistemi olan Unix tabanlı MAC OS X ile PClere 3 takla bir parende attırır...
Örnek vermek gerekirse bendeki bütünleşil ekran kartlı olan Macbook ile full HD 1080p videoları sorunsuzca izleyebiliyorum, Photoshop ve Ilustrator gibi programlarda harici ekran kartlı bir çok Notebook PC'ye göre daha çok performans alarak çalışabiliyorum...
En önemlisi hiç bir anti-virüs programına ihtiyacın yok Mac kullanırken çünkü virüs girmiyor makinaya... İşletim sistemi ile birlikte bir çok gerekli program standart olarak geliyor. Örneğin Zip, PDF okuyucu vs. vs... gibi. Windows'da PDF okumak için mutlaka Adobe PDF okuma programını indirmelisin ve içinde saçma sapan reklamlar da geliyor (Adware)...
iLife pakedi içinde bulunan GarageBand programı ile neredeyse stüdyo kalitesine yakın müzikler, iPhoto ile resimlerini düzenleyip editleyebilir, iMovie ile HD filmleri bile montajlayıp harika efektler verebilir hatta tek tuş ile Youtube'da yayınlayabilir, iDVD ile harika görsellikte DVD menüleri yaratarak DVD yazabilirsin...
Çoğu kişinin en çok korktuğu 'ay acaba Windows'da kullandığım programları ya bunda kullanamazsam?' gibi şeyler... Kesinlikle yanlış... Windows için olan her programın aynısının Mac versiyornu ya da benzer versiyonları var... Apple'ın Intel'e geçmesinden itibaran zaten Mac' windows kurulabiliyor hatta WMvare ve Parallels gibi programlar ile MAC OS X açıkken aynı anda Windows'u da kullanabiliyorsun...
Fakat Mac kullanarak belli bir süre geçtikçe insanlar anlıyor ki Windows artık gereksiz birşey ve onu bile Mac'den siliyor....
Eğer illa PC kullanmak istiyorsa bir kişi Sony Vaio tavsiye ederim çünkü en uyumlu parçalardan oluşturulan PC Sony'lerdir (Apple'dan sonra ) ki ona ramen Windows yüzünden arada sıra sorun çıkarır. Windows sorun çıkarmadığı zaman ben bir terslik var diyorum... Yoksa ev kullanıcısı da olsa profesyonel kullanıcı da olsa herkese Mac tavsiye ederim...
Merak edenler için ufak bir not düşeyim: Normal PC'lere de MAC OS X kurulabiliyor fakat kesinlikle sorunsuz kullanamazsınız ya da bütün fonksiyonlarıyla işletim sistemini kullanamazsınız... İşletim sistemi sadece Mac bilgisayarlarında tam performanslı çalışıyor...
Macbook 2.1 alana kadar aynı düşüncelere bede sahiptim. ama osx'i kullandıkça üzerindeki o ekstra fiyatı kesinlikle osx'in hakettiğini anlıyorsunuz. windowsun 10 saniyede açtığı uygulamaları osx tıkladığınız anda açıyor. bir web browser açmak iserseniz farenizle tıkladığınız saniyede ekranda beliriyor. ayrıca donanım bazındada oldukça kaliteli malzeme kullanıyorlar. bundan sonra masaüstümü değiştirmem gerektiğinde direkt imac almaya karar verdim. normalde windows yazılım geliştiricisiyim ama zorunlu kalmadıkça windows açmıyorum artık.
Macbook Prolarda bağımsız ekran kartı vardır fakat Macbooklarda bütünleşik ekran kartı bulunur...
Macler sadece donanım üstünlüğünün dışında işletim sistemi olan Unix tabanlı MAC OS X ile PClere 3 takla bir parende attırır...
Örnek vermek gerekirse bendeki bütünleşil ekran kartlı olan Macbook ile full HD 1080p videoları sorunsuzca izleyebiliyorum, Photoshop ve Ilustrator gibi programlarda harici ekran kartlı bir çok Notebook PC'ye göre daha çok performans alarak çalışabiliyorum...
En önemlisi hiç bir anti-virüs programına ihtiyacın yok Mac kullanırken çünkü virüs girmiyor makinaya... İşletim sistemi ile birlikte bir çok gerekli program standart olarak geliyor. Örneğin Zip, PDF okuyucu vs. vs... gibi. Windows'da PDF okumak için mutlaka Adobe PDF okuma programını indirmelisin ve içinde saçma sapan reklamlar da geliyor (Adware)...
iLife pakedi içinde bulunan GarageBand programı ile neredeyse stüdyo kalitesine yakın müzikler, iPhoto ile resimlerini düzenleyip editleyebilir, iMovie ile HD filmleri bile montajlayıp harika efektler verebilir hatta tek tuş ile Youtube'da yayınlayabilir, iDVD ile harika görsellikte DVD menüleri yaratarak DVD yazabilirsin...
Çoğu kişinin en çok korktuğu 'ay acaba Windows'da kullandığım programları ya bunda kullanamazsam?' gibi şeyler... Kesinlikle yanlış... Windows için olan her programın aynısının Mac versiyornu ya da benzer versiyonları var... Apple'ın Intel'e geçmesinden itibaran zaten Mac' windows kurulabiliyor hatta WMvare ve Parallels gibi programlar ile MAC OS X açıkken aynı anda Windows'u da kullanabiliyorsun...
Fakat Mac kullanarak belli bir süre geçtikçe insanlar anlıyor ki Windows artık gereksiz birşey ve onu bile Mac'den siliyor....
Eğer illa PC kullanmak istiyorsa bir kişi Sony Vaio tavsiye ederim çünkü en uyumlu parçalardan oluşturulan PC Sony'lerdir (Apple'dan sonra ) ki ona ramen Windows yüzünden arada sıra sorun çıkarır. Windows sorun çıkarmadığı zaman ben bir terslik var diyorum... Yoksa ev kullanıcısı da olsa profesyonel kullanıcı da olsa herkese Mac tavsiye ederim...
Merak edenler için ufak bir not düşeyim: Normal PC'lere de MAC OS X kurulabiliyor fakat kesinlikle sorunsuz kullanamazsınız ya da bütün fonksiyonlarıyla işletim sistemini kullanamazsınız... İşletim sistemi sadece Mac bilgisayarlarında tam performanslı çalışıyor...
Walla bana yazıcak bişey kalmamış... Neyse arkadş birdaha okusun
Gerçi şunuda eklemeden edemiycem, ben açıkçası windows olmadan rahatta edemiyorum. Mac üzerinde değil ama ayrı olarak birtane windows makina kesinlikle lazım bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Bayazıt -- 28 Haziran 2008; 1:06:52 >
XBOXLive : batubatubatu PSN : hololoy112 www.enisbatu.net Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir. BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
arkadaşlar tabiki de windows lazım.ben de çoğu zamanımı linux üzerinden programlama yaparak geçiriyorum ama windowssuz da edemiyorum ki mac ile tanışıklığım da var.bu arada dün nbc'de izledim bill gates resmen microsoft'tan elini eteğini çektiğini açıkladı.olimpiyatları izlemek için pekin'e gidecekmiş ve ondan sonra şirketteki yöneticilik haklarını gerekli kişiler arasında paylaştıracakmış.
Ayrıca neden mi pro?Yukarıda zaten açıklanmış ama şunu da ekliyim.Bana göre olayın macbook ya da macbook pro olmasıyla pek ilgisi yok çünkü mac bir hastalıktır ve bir kere o hastalığı kaptın mı bir daha bunun geri dönüşü yok. Şu anda ben de work and travel için amerika'dayım ve önümdeki 3 ayın sonunda kazandığım parayı harcamadaki ilk önceliğim bir macbook pro almak hatta iphone bile şu anda must have listemde macbook pro nun gerisinde o kadar yani.Ayrıca bu yazdıklarımı bilinçsiz tüketici olarak değerlendirmeyin çünkü mac os x ve hatta os 9'u bile kullandım ve evet kesinlikle windows'tan daha hızlı ve daha güvenli.Hatta şunu da söylemeliyim ki mac os x'i windows vista ile değil de windows xp ile kıyaslayın.
Arkadaşlar yazmışlar bana pekde bir şey kalmamış ama asıl nokta : Donanım ve yazılımın Apple felsefesi ile birleştirilmesi ile ortaya çıkan kişisel bilgisayar (=PC) .OS X en büyük avantajlarından biri,malumunuz artık Windows çalıştırması da sorun değil.Ek olarak ikinci eli görece en az fiyat düşen marka herhalde Apple dır.Her ülkede ikinci el alıcısı ve piyasası mevcuttur. Garantisi uluslararası dır.Yani ABD den alsanız dahi burada servis görür cihaz.
Pro lar ise genelde 'statü' sembolü gibi görülmelerinin yanı sıra üretildikleri zaman dilimine göre genelde 'high end'(üst uç) bileşenler ile üretilirler.Misal:
- Var olan en iyi mobil grafik kartlarından birisi - LED aydınlatma - Alu.KAsa - Halen üretilen en ince&en küçük 17 inch vb Bunların yanında ufak tefek kendilerine has güzellikleride vardır :
- Alt kapakta pil bölümünde ufak bir buton vardır ona basarsanız yanan led lerden pilin ne kadar kaldığını anlayabilirsiniz. - Şarj adaptörünün girişi (Mag safe) - Çalışırken pilinizmi bitti;?Sorun değil bilgisayarı hemen uyku moduna alıp 30 sn de yedek pili takıpo çalışmaya aynen kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. - Açılışta 'T' tuşuna basılı tutun firewire üzerinden başka bir bilgisayara bağlayın,öteki bilgisayar Mac'i taşınabilir hdd olarak görür
Bunun gibi çok örenkler verilebilir.