AMD, 7 serisi yonga seti ailesinin en iddialı üyesi olan ve Quad Crossfire desteği sunabilen 790FX'i yeniden pazara sunmayı planlıyor. Firmanın yaptığı en öenmli değişiklik SB750 adı verilen yeni güney köprüsünün kullanılacak olması gösterilebilir. 790GX yonga setinin lansmanı ile birlikte duyurulması beklenen SB750 köprüsü RAID 5 desteği gibi önemli bir yeniliğin yanı sıra hız aşırtma konusunda da avantaj sağlayacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre SB750 ile güncellenen 790FX yonga setli anakalartların 300-400MHz daha yüksek hız aşırtma performansı sunması bekleniyor. Tabi bu yönde atılacak adımlar AMD adına son derece önemli. Mevcut üretim teknolojisinden ötürü saat hızı arttırımlarında sıkıntı yaşayan AMD, 790FX+SB750 ikilisi ile overclock konusunda kullanıcılara kolaylık tanıyarak Intel ile olan farkı bir nebzede olsa kapatmaya çalışacak gibi görünüyor. 790FX+SB750 ve 790G+SB750 çözümlerinin Temmuz başında hazır olması bekleniyor.
Birşey soracağım. SB750 ile eski güney köprüsü arasında hızaştırmadan başka bir kârı olmuyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scaniaperest -- 26 Haziran 2008; 14:59:34 >
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
790Gx lerde hybrid meselesi hala bir netliğe kavuşmadı? Hazngi kartlarla cf olabiliyor? 300-400 Mhz fark o kadar da yüksek değil. Amd den en az %50 oc olabilen sistemler beliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 26 Haziran 2008; 18:51:49 >
Bu ne deneyimdir ya Rabbi ! Çok deneyiminiz varmış gibi konuşmöayın yaa, yalvarırım ! Nasıl bir netliğe kavuşmadı Hybrid ? Daha bir ay önce Gigabyte 780G 'nın yanına 3450 Sapphire ekran kartı kullandık AMD 6000 işlemci ile. Hybrid'in babasını yaptık.
Ama gel gör ki, netlik yok ortada !
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
valla ben imzamdaki sistemi 3.0 da sorunsuz kullanıyorum daha ne olsun işlemci %50 den fazla oc oluyor tabi anakartımın katkısı büyük olduğunu düşünüyorum bu değerler için
belki de amd 45nm lik phenomlardan yüksek hız anlamında ümitli olduğu için önce anakart engelini ortadan kaldıracak.
Hadi Be Amd.. 9 Yıl Kullandım, Son Sistemimi İntel Topladım, Yatmıyor Kafama Bu Intel.. Güzel Donanımlar Cıksada Artık Eskiye Dönsem..!! Kral Gibi Amd Kullansam..!!
Intel Core2 Duo E8500 -- Crucial Ballistix Tracer 2x1 DDR2 1066 Mhz -- Asus Maximus Formula SE X38 -- 2X HIS 3870 X2 Crossfire X -- Seagate 250 Gb 16Mb 7200.10 Sata2 Hdd -- Lg External Dvd Writer -- SilverStone Strider 750 Watt Psu-- Thermaltake Armor Junior Case Silver -- Thermaltake BigWater 735 Water Cooling -- Cooler Master Silver Muskeeter -- Cooler Master Silver Muskeeter 2 -- Logitech Z5500..!!
Hadi Be Amd.. 9 Yıl Kullandım, Son Sistemimi İntel Topladım, Yatmıyor Kafama Bu Intel.. Güzel Donanımlar Cıksada Artık Eskiye Dönsem..!! Kral Gibi Amd Kullansam..!!
Hacı, toparlanma aşamasındalar. Meraklanma, erakn birimlerine olan ilgiyi, işlem birimlerine de gösterecekler. 45nm. Phenom'lardan çok umutluyum ben. Gerçi, şu andaki Phenom'lar da gayet güzel işlemciler, BENCE...