Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
- Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler -

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> - Ram Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Eh®imeN

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 13:47:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Kendimize bir bilgisayar toplamaya karar verdik ve bileşenleri tek tek özenle seçtik; ve sıra geldi “Ram” Seçimine; bu yazımızda ram alırken dikkat etmemiz gereken önemli husulardan bahsedeceğiz.

-Öncelikle seçeceğimiz ram biçimi anakartımızın desteklediği özellikte olmalıdır. Örneğin; Eğer anakartımız ram slot’u olarak “ddr” ya da “ddr2″ kullanıyorsa bu slotlara uygun ram’leri seçmeliyiz.

-Diğer bir önemli husus ise ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarını anakartımızın destekleyip desteklemediğidir. Örnegin; Anakartımız 667 ya da 800 Mhz veriyolu hızını destekliyorsa ram lerimizi de bu hızlardan birisine uygun şekilde almalıyız … Ayrıca bu konuda şuna da değinmek istiyorum; eğer birden fazla ram kullanacaksak tüm ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarının aynı olması sistemimizin yararına olacaktır. ( Mhz ne kadar yüksek olursa, o kadar performans artışı demektir)

- Ve geldik en önemli özelliklerinden birisine ; Ram alırken marka unsuru’da çok önemlidir marka incelemesini genel olarak kendi sistemimizde gerçekleştirdikten sonra sizlere önerebileceğimizi iki marka aklımızda kaldı, bunlardan birincisi; “CorsAir” Marka Kit halinde satılan Ram’ler, İkinciside Hepimizin duyduğu ve en önemli özelliği; Ürettiği Ram’lere ömür boyu garanti veren “Kingston”dur.

Alıntıdır.

Rapid-Share Hakkında Herşey - ADSL Tarife Değişiklikleri -Taşınabilir HDD Tavsiyeleri -
Chuck [Tv Series] - Avatar : The Last Airbender - Trabzonspor
'' Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır. ''

Toshiba Satellite A-200 1AE @ Intel Core2Duo T5300 @ 1.73Ghz | 2 GB DDR2 667Mhz RAM | nVidia Geforce GO 7300 | 160 GB HDD
@ Logitech S510 @ Cowon A2 @ Philips 500 GB @ Creative EP630

Replica_Gun_Snatch

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

27 Haziran 2008; 15:57:06 

Güzel bir yazı.

Aşağıdaki sisteme ram öneriniz ne olur?

CPU: Intel e8400
RAM: ?
Anakart: Gigabyte EP35C DS3R
HDD: Seagate 500 gb - 32 mb cache 7200 NCQ
Ekran kartı: Sapphire HD 3650 GDDR3
DVD RW: Samsung SH-S203 LightScribe
Kasa: Tam kesin olmamakla birlikte CM RC690, ama son anda karar değiştirip ASUS 350 W bir model de alabilirim.

Ram olarak Kingston 1 gb 800 mhz x 2 düşünüyordum, Vatan'a gittim yüz yüze görüştüm görevli eleman CorsAir'in şu modelini tavsiye etti; http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23517

Şuan kararsızım. Siz ne dersiniz?

30 Eylül 2008, 00:30
Bu kullanıcı forumdan kendi isteğiyle 7 gün uzaklaşmıştır. 70 gün olması dileğiyle.
yuemrek

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 16:04:06 

Bence Kingston 1 gb 800 mhz x 2

CluB C-MaX // C-MAX TDCi GHIA 2006 AYTOZU GRI \\
The club of Walkman phones// Sony Ericsson W810i \\
İmza Kuralları
Replica_Gun_Snatch

27 Haziran 2008; 16:12:51 

quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Bence Kingston 1 gb 800 mhz x 2

Fakat CorsAir soğutmalı. Kafamı karıştıran bu.

Bu kullanıcı forumdan kendi isteğiyle 7 gün uzaklaşmıştır. 70 gün olması dileğiyle.
SanalKabus

27 Haziran 2008; 16:18:38 

Ramler çok ısınan bilgisayar parçaları değildir.Overclock yapılmayacaksa üzerinde en dandik bakır soğutucusu olan ram alınabilir.

Replica_Gun_Snatch

27 Haziran 2008; 16:20:24 

quote:

Orjinalden alıntı: SanalKabus

Ramler çok ısınan bilgisayar parçaları değildir.Overclock yapılmayacaksa üzerinde en dandik bakır soğutucusu olan ram alınabilir.

Geçen hafta açtığım konudan sonra çok şey değişti :D
OverClock yapabilme ihtimalim var artık. Bilgisayarı kullanacağım maksimum süre 1 yıldı şimdi daha da uzadı. O sebeple 3-4 sene ve O/C göz önünde bulundurularak yanıt verirseniz sevinirim. 1 Temmuz'dan önce bu PC toplanmış olacak. Yarına dahi kalsın istemiyorum aslında. Evet, acelem var. :D

SanalKabus

27 Haziran 2008; 16:31:45 

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3263 bunu al gel

Replica_Gun_Snatch

27 Haziran 2008; 17:03:53 

quote:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3263 bunu al gel

Heh bak bunu yazdığın iyi oldu, aklıma takılan başka birşeyi daha gördüm tekrar.
Şu "Cas 5 - 5 - 5 – 15-2T" ile ne ifade ediliyor? Bir de 4-4-4 falan görüyorum, 5-5 olunca ne oluyor 4-4 olunca ne oluyor? Nedir bu? :D

Ayrıca bu ram çok tuzlu. :/

Aşağıdaki iki ram arasında kaldım sadece. :D

quote:

Ram olarak Kingston 1 gb 800 mhz x 2 düşünüyordum, Vatan'a gittim yüz yüze görüştüm görevli eleman CorsAir'in şu modelini tavsiye etti; http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23517

ByAdmin

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 17:13:27 

quote:

Orjinalden alıntı: Replica_Gun_Snatch

Aşağıdaki iki ram arasında kaldım sadece. :D

quote:

Diğeri Tuzlu ise Bence vatandaki önerilen Ram daha iyi.

Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
SanalKabus

27 Haziran 2008; 17:23:38 

Cas,veri satırı
Ras,veri sütununa erişim gecikmesi.

Yani şudur ram nedir.Geçici bellektir.Daha önceden çağrılmış bilginin tekrar çağrılması için geçen süre.Ne kadar az olursa o kadar iyi.Ama performansa o kadar çok etkisi dokunmuyor.DDRlarda 3-3-3-8 veya 9 DDR2 lerde 4-4-4-12 DDR3 lerde Cas8 zamanlamalar iyidir.Corsairin Vatan da olan modeli de iyidir. F/P ürünüdür alabilirsiniz.

Replica_Gun_Snatch

27 Haziran 2008; 17:52:28 

quote:

Cas,veri satırı
Ras,veri sütununa erişim gecikmesi.

Yani şudur ram nedir.Geçici bellektir.Daha önceden çağrılmış bilginin tekrar çağrılması için geçen süre.Ne kadar az olursa o kadar iyi.Ama performansa o kadar çok etkisi dokunmuyor.DDRlarda 3-3-3-8 veya 9 DDR2 lerde 4-4-4-12 DDR3 lerde Cas8 zamanlamalar iyidir.Corsairin Vatan da olan modeli de iyidir. F/P ürünüdür alabilirsiniz.

Corsair'in ilgili ürünü 5-5-5-18'miş. Kaynak: http://www.corsair.com/products/xms2.aspx
Kingston'un değerlerini bilmiyorum. Onaylıyorsanız ram'i bununla değiştiriyorum o halde. CORSAIR 2x1 GB 800MHZ DDR2 XMS2 6400 CL5 RAM ( http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23517 )

kayaer07

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 18:04:42 

BELLEK - RAM CORSAIR 2 GB (1024x2) DDR2 800 Mhz RAM (4-4-4-12) 56 $
TOPLAM : 56 $
KDV : 10,08 $
TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 66,08 $
NAKİT / HAVALE : 82,27 YTL

Galatasaray - Chelsea FC
Replica_Gun_Snatch

27 Haziran 2008; 18:08:53 

quote:

Orjinalden alıntı: kayaer07

BELLEK - RAM CORSAIR 2 GB (1024x2) DDR2 800 Mhz RAM (4-4-4-12) 56 $
TOPLAM : 56 $
KDV : 10,08 $
TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 66,08 $
NAKİT / HAVALE : 82,27 YTL

Nerede bu? Kendi sitesi daha doğru değerleri vermez mi ayrıca?