Kendimize bir bilgisayar toplamaya karar verdik ve bileşenleri tek tek özenle seçtik; ve sıra geldi “Ram” Seçimine; bu yazımızda ram alırken dikkat etmemiz gereken önemli husulardan bahsedeceğiz.
-Öncelikle seçeceğimiz ram biçimi anakartımızın desteklediği özellikte olmalıdır. Örneğin; Eğer anakartımız ram slot’u olarak “ddr” ya da “ddr2″ kullanıyorsa bu slotlara uygun ram’leri seçmeliyiz.
-Diğer bir önemli husus ise ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarını anakartımızın destekleyip desteklemediğidir. Örnegin; Anakartımız 667 ya da 800 Mhz veriyolu hızını destekliyorsa ram lerimizi de bu hızlardan birisine uygun şekilde almalıyız … Ayrıca bu konuda şuna da değinmek istiyorum; eğer birden fazla ram kullanacaksak tüm ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarının aynı olması sistemimizin yararına olacaktır. ( Mhz ne kadar yüksek olursa, o kadar performans artışı demektir)
- Ve geldik en önemli özelliklerinden birisine ; Ram alırken marka unsuru’da çok önemlidir marka incelemesini genel olarak kendi sistemimizde gerçekleştirdikten sonra sizlere önerebileceğimizi iki marka aklımızda kaldı, bunlardan birincisi; “CorsAir” Marka Kit halinde satılan Ram’ler, İkinciside Hepimizin duyduğu ve en önemli özelliği; Ürettiği Ram’lere ömür boyu garanti veren “Kingston”dur.
CPU: Intel e8400 RAM: ? Anakart: Gigabyte EP35C DS3R HDD: Seagate 500 gb - 32 mb cache 7200 NCQ Ekran kartı: Sapphire HD 3650 GDDR3 DVD RW: Samsung SH-S203 LightScribe Kasa: Tam kesin olmamakla birlikte CM RC690, ama son anda karar değiştirip ASUS 350 W bir model de alabilirim.
Ramler çok ısınan bilgisayar parçaları değildir.Overclock yapılmayacaksa üzerinde en dandik bakır soğutucusu olan ram alınabilir.
Geçen hafta açtığım konudan sonra çok şey değişti :D OverClock yapabilme ihtimalim var artık. Bilgisayarı kullanacağım maksimum süre 1 yıldı şimdi daha da uzadı. O sebeple 3-4 sene ve O/C göz önünde bulundurularak yanıt verirseniz sevinirim. 1 Temmuz'dan önce bu PC toplanmış olacak. Yarına dahi kalsın istemiyorum aslında. Evet, acelem var. :D
30 Eylül 2008, 00:30 Bu kullanıcı forumdan kendi isteğiyle 7 gün uzaklaşmıştır. 70 gün olması dileğiyle.
Heh bak bunu yazdığın iyi oldu, aklıma takılan başka birşeyi daha gördüm tekrar. Şu "Cas 5 - 5 - 5 – 15-2T" ile ne ifade ediliyor? Bir de 4-4-4 falan görüyorum, 5-5 olunca ne oluyor 4-4 olunca ne oluyor? Nedir bu? :D
Yani şudur ram nedir.Geçici bellektir.Daha önceden çağrılmış bilginin tekrar çağrılması için geçen süre.Ne kadar az olursa o kadar iyi.Ama performansa o kadar çok etkisi dokunmuyor.DDRlarda 3-3-3-8 veya 9 DDR2 lerde 4-4-4-12 DDR3 lerde Cas8 zamanlamalar iyidir.Corsairin Vatan da olan modeli de iyidir. F/P ürünüdür alabilirsiniz.
Yani şudur ram nedir.Geçici bellektir.Daha önceden çağrılmış bilginin tekrar çağrılması için geçen süre.Ne kadar az olursa o kadar iyi.Ama performansa o kadar çok etkisi dokunmuyor.DDRlarda 3-3-3-8 veya 9 DDR2 lerde 4-4-4-12 DDR3 lerde Cas8 zamanlamalar iyidir.Corsairin Vatan da olan modeli de iyidir. F/P ürünüdür alabilirsiniz.