Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
resimdeki hoparlör için anfi tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> resimdeki hoparlör için anfi tavsiyesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ZeaLoT

26 Haziran 2008; 13:17:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ekte resmi bulunan hoparlörler için iyi bir fiyat performans veren anfi almak istiyorum. Doğru seçim yapmak için konuya hakim arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeaLoT -- 27 Haziran 2008; 2:10:34 >
AKREPmt.

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 1:16:10 

H F (High Frequency) yüksek frekans
L F (Low Frequency) düşük frekans

yüksek ve düşük frekansları ayrı verebilen amfiler için kullanılabilir
çift bobin değil
amfiden her kolona iki çift kablo çekilir
mid ve tiz sesler için üstteki giriş kullanılır
bas sesler için alttaki giriş kullanılır
tabi amfiden ayarları yapılması lazımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKREPmt. -- 27 Haziran 2008; 1:20:11 >

SATILIK PC: Intel Q6600 işlemci, Msi x38 platinum anakart, ati 3870x2 ekran kartı, 2x1375mhz DDR3 ram, 2x160 gb HDD, Tagan2 force 700w. PSU, RC-831 CM Stacker kasa, DVD RW, X-fi platinum seskartı (2000 $) Logitech Z4, Logitech Z5500, Creative G500
ZeaLoT

27 Haziran 2008; 2:10:50 

quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

H F (High Frequency) yüksek frekans
L F (Low Frequency) düşük frekans

yüksek ve düşük frekansları ayrı verebilen amfiler için kullanılabilir
çift bobin değil
amfiden her kolona iki çift kablo çekilir
mid ve tiz sesler için üstteki giriş kullanılır
bas sesler için alttaki giriş kullanılır
tabi amfiden ayarları yapılması lazımdır

eyw hocam, bilgin doğrultusunda konuyu araştırıp bağlantı konusunda gerekli bilgiyi edindim.
sayyadkn

30 Haziran 2008; 13:19:52 

şu bilgilerin bir linkini verebilirmisin acaba?

bende arka kısmı bu şekilde olan bir anfi var(resimdekinde ch mode var bendekinde o yok).Zealot un verdiği resimlerdeki hoparlörleri bu anfiye nasıl bağlayabilirim?

edit:ek soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayyadkn -- 30 Haziran 2008; 14:20:51 >

snoopdogg

30 Haziran 2008; 16:27:18 

resimdeki hoparlörler bi-wire yapılabilen hoparlörlerden ama direkt hoparlör kablosu ile hf ya da l f terminallerinden birinden bağlantı yapılabilir.ancak bi-wire yapmak isteniyorsa aradaki köprüler çıkartılarak hem hf hem de lf terminallerinden kablolar takılarak amfiye bağlanır.

sayyadkn resimdeki amfinin "speakers" yazan kısmındaki "fr" yazan ön sağ hoparlör terminalinin + ve - sinden çıkış alıp,sağ hoparlörün + ve - lerine dikkat ederek üst ve veya alt terminaline bağlantı yapacaksın.aynı şeyi sol hoparlör için tekrarlayacaksın.

bi-wire yapmak içinse aradaki köprüyü sökmeyi unutmayın.

sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
snoopdogg

30 Haziran 2008; 16:29:34 

ben yamaha rx-497 radyolu stereo amfi kullanıyorum güzel bir cihaz,ancak nad ta çok tavsiye edilen bir marka

sunny crt tv,philips 720sa,fujitsu siemens amilo pi2530 t7100 1.8ghz,goldmaster sat4150,apc Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator,iriver h120 20,gb,sennheiser cx300,sonyericsson w810i.......sinema-logitech z5500.......müzik-Yamaha rx-497 Natural Sound AM/FM Stereo Receiver,pure acoustics qx900f front.......still a G thang :).......
ZeaLoT

30 Haziran 2008; 17:15:24 

quote:

Orjinalden alıntı: sayyadkn

şu bilgilerin bir linkini verebilirmisin acaba?

bende arka kısmı bu şekilde olan bir anfi var(resimdekinde ch mode var bendekinde o yok).Zealot un verdiği resimlerdeki hoparlörleri bu anfiye nasıl bağlayabilirim?

edit:ek soru

arkadaşım senin anfin çift kanallı deil. hoparlör arkasındaki köprüleri çıkarma. hoparlörün arkasından bir + bir - den kabloyu alıp düz bağla. hoparlör arkasında köprüleme olduğu için düşük ve yüksek frekansı paylaştıracaktır. sen düz mantık bağlayacaksın.
sayyadkn

1 Temmuz 2008; 9:34:29 

ok anladım cevaplar için teşekkürler.bağlantıları düzgün bir şekilde yaptım.anfiyide bilgisayara bağladım.ancak şimdi farklı bir sorunla karşı karşıyayım.sol hoparlör tiz seslerinde sorun var.hışırtılı şekilde çıkıyor.bu 2 hoparlörün kablolarını anfinin arkasından değiştirdikten sonra bu sefer diğer hoparlör aynı sorunu yaptı.acaba sorun anfi de mi yoksa kablolarda mı ? yoksa neyde?

edit:sorunun anfinin right çıkışında olduğunu buldum.bunu nasıl düzeltebilirim tamir edebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayyadkn -- 2 Temmuz 2008; 14:38:00 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> resimdeki hoparlör için anfi tavsiyesi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
HIS Türkiye Standı
Compex 2007 : HIS Türkiye Standı Röportajı
Qualcomm MediaFLO tanıtım film
Qualcommun cep telefonları için yeni tv yayını teknolojisi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç