Herkesin Bir Proplemi var Bende P5Q3 Deluxe Wifi@n Aldım sizin kervana bende katıldım
EPU Six Engine Kısmındaki Fan,HDD,Memory,Chipset,Vga,Cpu gibi bileşenler gözükmekte bunlardan sadece CPu ve VGa kısmını görebilmekteyim ama dugier bileşenleri nasıl görebiliriz mesala fan kısmı nasıl aktive edebilirimki fan hızı veya rpm hıznı görebilirmiyim, veya diğer nasıl aktiv edebilirim bana ne gibi özellkiler kazandırabilir.
Arkadaslar bende bir P5Q Pro Kullanıcısıyım, vista ultimate kurarken 32 bit achi surucusunu yukledigimde gayet duzgun yukluyor ancak 64 bit yuklemeye calistigimda aygıt surucusu yuklenemedi. Guncellestirilmis surucu icin satıcınıza basvurun diyor :( , sitede verilen 64 bit surucusunude asusun sitesindekinide denedim ama sonuc aynı yardımlarınızı esirgemeyin lufen
arkadaşlar 15-20 dk oyun oynadıktan sonra anakartın sıcaklığı 45 gösterio ve oyunun içinde iğenç b,i siren sesi çalıo.. alt+tab la oyunu inidirp balkıorum pc probe uyarı vermiş kırmızı.. bu sıcaklığı dikkate almalımıyım yoksa cpu sıcaklık sapıtması gibi bişeymi.. cidden 45 derece ise bu zararlı mı ? olmadı kaldıracam bu pc probe u ya ne salak bişey
Bu arada arkadaşlar kutu içeriğinde neden crosfire köprüsü yok Nvidia anakartımla birlikte iki tane gelmişti. Acaba ekran kartıyla mı geliyo??
Ekran kartın sli veya crosfire destekliyse kutudan mutlaka çıkar.
ST3500320AS modelinde 32mb ön bellek var iken Samsungda 16 mb ön bellek var. Ama zennetmeyin arada 2 katı performans fark var. Performansı belirleyen esas parçalar Anakart, ram ve işlemci üçlüsü. Benim 3 sabit diskimde (80gb, 320gb, 500gb) Samsung hepsindende memnum. Samsung alanda Seagate alanda pişman olmaz.
(.....) Artık hayat bulmak için, hali iyileştirmek için, insan olmak için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler açılım buldu. Hâlbuki hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadise kaydetmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk (6 Mart 1922)
pc yi resetledim bi probe basbasbaardı anakart sıcaklıüğını 160 derece gösterdi bios a girdim ordada -96 derece gösterio sıcaklık hey allam ya bios update paklıcak beni sanırım .. yani umarım
@rueta arkadaşım yeni bios yüklesende farketmez. asussaçma sapan sıcaklık değerleri gösteriyor. bende de durum aynı. programı bir açıyorum işlemci 115 anakart 110 derece
@ramazanyurt biosu 1106 yaptım, 803 tü 1 kademe yükselttim düzeldi gibi sanırım bakalm ne zmaan saptcak yahu yani biz bu anakartta sıcaklık değerlerimizi adam gibi bilmicezmi yav
bu arada yana döne senin kasadan arıorum hiçbiyerde yok kafayı yicem sölim içimde kalmasın ii günlerde kullan
Orjinalden alıntı: rueta @ramazanyurt biosu 1106 yaptım, 803 tü 1 kademe yükselttim düzeldi gibi sanırım bakalm ne zmaan saptcak yahu yani biz bu anakartta sıcaklık değerlerimizi adam gibi bilmicezmi yav bu arada yana döne senin kasadan arıorum hiçbiyerde yok kafayı yicem sölim içimde kalmasın ii günlerde kullan
Şuan 1306 versiyon biosu kullanıyorum. Şuana kadar ısıda hiç aşırı değerler vermedi. 1106 sorun yaşarsan 1306 geç.
Boş ver Armor'u Gel sanada Mozart TX alalım, Hem görüntü, hem moding hemde soğutma olarak eline su dökecek bir kasa daha yok. Aşağıdaki ısı değlerine bir bak tüm fanlar 5v, İşlemci fanı Silent modda ve kasanın önünde 5cm, arkasında max 10cm var.
(.....) Artık hayat bulmak için, hali iyileştirmek için, insan olmak için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler açılım buldu. Hâlbuki hangi bağımsızlık vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadise kaydetmemiştir. Mustafa Kemal Atatürk (6 Mart 1922)
@shadow006 valla ne diyim sıcaklık değerlerinede imrendim benim anakart 30 dereceden açılıo 38 in altına hiç düşmüo ve oyundayken 45 e vuruyo işte.. işlemci fanın da neredeyse hiç çalışmıo 300 rpm ne ve 39 derece yav harika.. kasada gerçekten güzel ilk kez gördüm değişik ilginç bi tasarımm ama pahalı geldi biraz.. ya pff bizim parçalar cayır cayır yanıo resmen ya seninkinin yanında anakartın değeri gerçekten çok iyi bu direk kasayla alakalı değil mi.. zaten benm kasa tıkış tıkış.. bide bizim sıckalıklara fan devirlerine bak ki düşün pc yi daha yeni açtm
@rueta işlenci fanın bu hızla dönünce soğutuyor ama bios açılışta bu fan dönmüyor bir el atta döndürelim diye uyarı veriyor bende fanı standarta getirdim 700-800 rpm gibi dönüyor. Bu haliyle bile sisini duymuyorum zaten 1500 rpm sonrası hsesi duyuluyor.
Kartın ısını etkileyen en büyük etken kasa fotoğraflardada göreceğin gibi sisteme 5 cm'den 3 tane 12lik fan usuldan soğuk hava basıyor, kartın üzerinde ve etrafında hiç kablo yok her zaman dert yandığım kablo karmaşasından bu kasa sayesinde kurtuldum. Tüm kabloları kasanın diğer tarafındaki tablaya üsten kablo bağıyla tutturdum her fanı 2 şer ikişer bağladım böylece müdahale etmem daha kolay oluyor ve kasa zemin boş kalıyor.
Sistem kurulmadan birkaç parça yeni hd, eski hd, fanlar ve uv katot ışıklar hariç
Sistemi kasaya monte etmeden önce test sürüşü
Kasa ve sistemin görünümü
sistemin çok güzel, parçalarının hepsini özenle seçmişsin hayırlı olsun psu unda benm çok isteiğim bi marka ve model... hgu dan alacaktın alacaktık nasip olmadı bi türlü.. kasa da en çok kabloların hepsinin arkadan geçirilmesi hoşuma gitti neyse asus deluxe konusunu dağıtmayalım hocam arkadaşlar kızmasın soğutucunun markası ne hocam bu arada ? ben sunbeam ı fanı ramlere dönük şeklde yerleştiremedimde sanırım en doğru o şekilde oluo senin soğutucu tam oturmuşta..