Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tulû

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2008; 1:53:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sorun yaşayan arkadaşlar , aslında yabancı kaynaklı forumlara da bir göz atsanız epey yardımcı olur sanırım.

@lapry arkadaşım hangi üni.den mezun oldunuz ?
Ben de biyomedikal mühendisiyim , Başkent'ten mezunum.

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geri kalan her şeyini de Atatürk'e !
casablanca

6 Temmuz 2008; 2:02:28 

Yav söylediğim gibi sata sürücülerini kuracağınız işletim sistemine gömdünüz mü ?

Intel C2Q Q6600|Asus P5Q Deluxe|Evga 8800GT KO 512MB|OCZ Reaper 2x1Gb 1066mhz|FSP Epsilon 700W PSU|2xSeagate 250 gb 7200.10 Raid0 + Seagate 500gb+250 gb + WD MyBook 500GB|Samsung 226BW 22"|Logitech X-540|Creative X-Fi Xtrememusic|Silverstone TJ07|2xNec AD-7173A DVD-RW| Zalman MCF2| Silverstone CFP51|Logitech G15|Logitech G5|

Su Soğutma:Swiftech Apogee GTX Extreme|Thermochill PA120.3 Radyatör|Swiftech MCW60|Swiftech MCP655|XSPC 1/2" boru|3xSilverstone Fm123 fan|XSPC Bay Rezervuar |
dikmenibo

6 Temmuz 2008; 2:09:23 

soultrap@ hayrola hocam problem ne??

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Sparkle SF-PX88GT512D3-HP* Corsair Dominator 2x2gb DDR2 1066mhz
Logitech MOMO Racing + Logitech Dual Action
Coolermaster RC-690 --- Samsung HD321KJ
Soultrap

6 Temmuz 2008; 2:15:41 

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

soultrap@ hayrola hocam problem ne??

Anlatmıştım daha önce. Anakart bir türlü boot etmedi diye. Bios chipini götürüp bios programlayıcı da tekrar yazdım fln. Hiçbir şekilde sonuç alamayınca garantiye gönderdim.

Yenisini bekliyorum pazartesi elimde olur.

22" HP W2207h | Asus P5Q | Q6600@3.5Ghz | 2x2GB | 500GB | HD4850 | PC P&C 750W | X-fi Music | Aego-M 2.1 | Logitech G5 ▪ Ultra-Flat
dikmenibo

6 Temmuz 2008; 2:52:55 

ewt hatırladım şimdi, kusura bakmayın

arkadaşlar sıcaklıklar hakkında sorularım var:
1. pcprobe da mb yazan şey, yani yanlış bilmiyorsam motherboard, tam olarak anakartın neresini ölçüyor
2. kuzey köprüsü sıcaklığı ne alemde, mesela 266fsb de iken dokunduğunuzda elinizi yakıyormu?? soğuk mu geliyo, durum nedir, bunu soruyorum çünkü mb diye gösterilen sıcaklığın kuzey köprüsü olmadığına eminim.
3.q6600 lerin sıcaklıkları doğru okunuyor mu??
4. anakarttan sadece 2 tane fanı kontrol edebiliyoruz, onları da 3 modda kontrol edebiliyoruz, ama ben istiyorum ki istediğim hıza getireyim, bunu nasıl yaparız hangi program gerek?

diğer sorularım
1.biostan illaki yapmamız gereken ayarlar var mı?? mesela spectrum ayalarını falan disable yapıyorum ben, çünkü bilgisayarın yaptığı ışıma miktarı zaten çok az ve bilgisayar kasaları bu ışımaların dışarı çıkmalarını çok büyük ölçüde engelliyor, işlemci boşu boşuna frenlemesin kendisini.
2. database yapacakmıyız, bu konuda biri beni sallasın artık, anakart sahipleri için, ve alacaklar için güzel birşey olacak düşüncesindeyim.
3. asus aisuite i kullanmanın incelikleri neler
4. anakartım p5q pro. anakartta 24 pin girişe ek olarak bir de 4 pinlik giriş var, ama o 4 pinlik giriş aslında 8 pinlik ama 4 tanesinin üstünde plastik var, sanırım çıkartılabiliyor. neden bu böyle?? pci express ile ilgili birşeyler duydum, pci-x 2.0 için ileride gerekecek ek girişi gibi birşeymi?? --- >>>edit: bu olayın çözümü burdan sonraki 4. mesajımda yazıyor

bunlar cevaplanırsa sanırım çoğu arkadaşada yardım edilmiş olacak

edit: ayrıca birşeyi daha merak ediyorum, standart voltaj değerleri neler?? çünkü herhangi bir overclock ta, eğer voltaj değerleri için auto yazmışsam anakart kendi ayarlıyor herşeyi ama mesela 3ghz i 1.23v ile elde ederken(1.23 ü elle giriyorum) anakart 3ghz i 1.35 ile çalıştırmak istiyor, halbuki benim 1.23 lük değerimde 3ghz stabil çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 6 Temmuz 2008; 19:14:41 >

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
lapry

6 Temmuz 2008; 3:16:35 

quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

Sorun yaşayan arkadaşlar , aslında yabancı kaynaklı forumlara da bir göz atsanız epey yardımcı olur sanırım.

@lapry arkadaşım hangi üni.den mezun oldunuz ?
Ben de biyomedikal mühendisiyim , Başkent'ten mezunum.

vayy sen mezun olmuşsun benim daha 1 senem var.Aynen Başkentliyiz bizde.başka alternatif mi var?hocam ne zaman mezun oldun sen?

Asus P5Q3-Deluxe/Intel Q6600/Sunbeam Core-Contact CPU Freezer/AKASA 12CM CRYSTAL CLEAR 4-MAVİ LED/ MSI R4850 /CORSAIR TWIN3X2048 2GB DDR3 /Samsung 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB /THERMALTAKE SOPRANORS 101 PENCERELİ/ LG 20X DVD-RW Double Layer Siyah SATA /Creative Fata1ity 1010 Gamer Mouse/ A4 Tech X7-G800 Q-TR PS-2 Gamer Klavye/ Steelseries Qck Mouse Pad / FSP EPSILON 700W PSU / SAMSUNG 932GW 19' LCD Wide Screen MONİTÖR 2 MS Siyah
Termination

6 Temmuz 2008; 13:54:21 

Penryn kardes bana soyle bir bilgilendirmede bulundu;
harddiske gelen data ve güç kablosunu kontrol et.Başka hdd varsa onla dene eğer onda oluyor sendekinde olmuyorsa hdd uçmuş olabilir.

daha once biosun hardiski gordugunu yazmistim.
Simdi biraz suphelendim
Acaba hardisk ucsa bios yinede gorur mu?
Harddisk ucunca bios uyari vermezmi?
Eger boyle bir sey yasiyorsam ki suan belirsiz(cvb bekliyen bir sorun) segate hardiskimi sifir garanti kapsaminda degistirebileckmiyim.

Ama anasorun hardiskin ucup ucmadigini bios haber vermezmi?

DOKTOR
Termination

6 Temmuz 2008; 14:22:45 

arkadaslar elimde eski bir kasa var hepsi ide kablolu bir P3 sistemi bununla yeni kasama(IDE kablo girisi yok) ek bir hardisk ve cdrom takamadim. Yani hardiskin ucup ucmadigi hala mechul bir soru..

DOKTOR
Termination

6 Temmuz 2008; 14:38:41 

vista dvd si bozuk mu anlamak icin laptobimda denedim. Acaba aoutorun calisiyo mu diye. vista dvd yi laptop surucusune yerlestirince su ekran geliyor

acaba dvd bozuk olsa bu sekilde ekran cikarmiydi...

Ekteki dosya (1)

DOKTOR
dikmenibo

6 Temmuz 2008; 14:46:59 

hocam bunu teknik yardım kısmında falan sorsanız?? daha çok yardım gelir... burda kimse yardım edemiyor görüyorsunuz

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Termination

6 Temmuz 2008; 14:49:37 

run setup ikonuna tiklayinca
bu ekran geliyor yani vistadvd bozuk degil.
Ama birsey daha merak ediyorum. Normalde ben laptoba vistadvd takinca direkt bu resim mi ekrana gelmeliydi. Yani aoutorun cikmamaliydi mi?

Ekteki dosya (1)

DOKTOR
Termination

6 Temmuz 2008; 14:52:05 

dikmenibo kardes tum arintilari aktariyorum. ama nedense hic cvb yazan yok. Ya forumdakiler bu islerden biraz anliyor yada ugrasmak istemiyorlar. Aslinda yarbaylarda birkac arkadas deseki biz bukonuda yetersisiz amenna cekilecem.. buradan yardim dilenmeyecegim.

DOKTOR
bigmucit34

6 Temmuz 2008; 15:20:10