Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Cevap: Asus P5Q serisi anakart kullananlar buraya Sayfa: <<   < önceki  36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Tulû

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 20:49:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

@Tulû

bu kadar kesin konuşabiliyorum çünkü 3 senedir overclock üzerine baya bi yoğunlaştım ve saatlerce test yaptım.XSdekiler bile demişsiniz kim onlar sizin gözünüzde kahraman mı? Neden yabancılara böyle herşeyi eder bilir havasını verirsiniz anlamam.Aynı para bizde de olsa aynı destek bizde de olsa ve bizde de overclock önemli bir sektör olsa biz de onlardan geri kalmayız eminim.

%90 dedim dikkat ettiysen %100 demedim. Çünkü günlük kullandığımız hiç bir proğram 4 çekirdeği %100 kullanıp sistemi o kadar yormaz.Stabilite tabi ki sadece bu demek değil.Sistem boştayken bile overclocktan kaynaklı stabilite sorunlarının da olabileceğinin farkındayım ama bunlar saatlerce kullanımın onlarca testin yanında arada sırada oluyor ve yüzdeye vurunca %90 gibi bir oran çıkıyor.

Yazdıklarından XS'dekilere hayranlık duyduğumu çıkardım , ne alaka ?

Ben bilimsel,deneysel verilere , mantıklı işlere inanırım ; hesaba kitaba inanırım.
Şu yaşa kadar bigisayar , elektr. teknoloji ile uğraşırım bi cesaret edip de bu konular hakkında kesin konuşamadım.
Uzatmayacağım kardeşim , canın nasıl istiyorsa öyle yap bana ne ; sistem benim değil ya ; hem 3 senelik oc geçmişin de varmış ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 3 Eylül 2008; 20:51:13 >

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geri kalan her şeyini de Atatürk'e !
::ExtremE::

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 20:58:49 

XS e hayranlığını

quote:

Xtremesystems forumlarındaki arkadaşlar bile sizin kadar kesin konuşamazken ve stabilitenin sadece bir test ile belirlenmeyeceğini bilmelerine rağmen sizin gibi kesin konuştuklarını görmedim.

bu cümleden çıkardım.Onlar kesin konuşamıyor bak ben konuşuyorum XSdekiler illaki herşeyin doğrusunu bilecek diye birşey yok...

Neyse fazla uzatmayalım herkes kendi bildiğini yapsın

Tulû

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 21:04:44 

quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

XS e hayranlığını

quote:

Xtremesystems forumlarındaki arkadaşlar bile sizin kadar kesin konuşamazken ve stabilitenin sadece bir test ile belirlenmeyeceğini bilmelerine rağmen sizin gibi kesin konuştuklarını görmedim.

bu cümleden çıkardım.Onlar kesin konuşamıyor bak ben konuşuyorum XSdekiler illaki herşeyin doğrusunu bilecek diye birşey yok...

Neyse fazla uzatmayalım herkes kendi bildiğini yapsın

Saygı duymak ne zamandan beri hayranlık olarak adlandırılıyor ?
Neyse, uzadı yine.

::ExtremE::

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 21:07:05 

tamam yeter kapandı

Tulû

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 21:14:52 

@ dikmenibo,
ne yaptın , OCCT'nin o güzel sesini duydun mu , umarım duymamışsındır ?

dikmenibo

3 Eylül 2008; 21:42:24 

quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

@ dikmenibo,
ne yaptın , OCCT'nin o güzel sesini duydun mu , umarım duymamışsındır ?

duymadım
çünkü sistem kapandı
voltajı çok arttırmadan oc yapmak istiyordum, ama sanırım bu vid değerine sahip q6600 ile anca def voltaj ile 3050mhz civarı yapabilirim... elimde şöyle güzel bi soğutucu olsa daha fazlası için kasıcam ama maalesef şimdilik bu kadar yapabiliyorum..

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Sparkle SF-PX88GT512D3-HP* Corsair Dominator 2x2gb DDR2 1066mhz
Logitech MOMO Racing + Logitech Dual Action
Coolermaster RC-690 --- Samsung HD321KJ
Tulû

Sisteme Gözat

3 Eylül 2008; 22:03:36 

Sorun belki cpu voltajında olmayabilir ;
OCCT hem RAM hem cpu test ettiği için net bir şey söylemek zor.
prime95 deneyebilirsen ; hatanın nerede olduğunu belki daha kolay bulabiliriz ( tabi yine sistem kapanmazsa )

dikmenibo

3 Eylül 2008; 22:20:19 

quote:

prime95 deneyebilirsen ; hatanın nerede olduğunu belki daha kolay bulabiliriz ( tabi yine sistem kapanmazsa )

denedim onu da hocam denedim 3050mhz e kadar herşey eyvallah ama ondan sonra 3100 e kadar ufak voltajlar istiyor, 3100 den sonra voltaj konusunda uçuyor...farklı ram bölenleriyle denedim (hep ram hızını 1066mhz altında tutmaya çalıştım stabilite için) ama değişen birşey olmadı.
büyük umutlarla almıştım bu işlemciyi oc için ama yanlış zamanda almışım

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
taco87

3 Eylül 2008; 22:51:33 

dikmenibo sana bikaç sorum olacak :D
1. corsair dominator ramler 5-5-5-15 olarak 1066 mhz da rahat çalışıyorlar mı?
2. ben işlemciye oc yapınca anakarttan seçilen ram hızı(800 1066 falan seçiliyo ya) artıyor mu yoksa sabit 1066 da bırakabiliyomuyuz
3. ramlerin fanları nasıl cok ses cıkarıyor mu takmaya gerek var mı
4. ram fan hızlarını anakarttan ayarlamak için kablo bağlantısı falan nasıl yapıp biosta nerden hız ayarı yapıyoruz
bu ramler kafamı cok karıştırdı da :S cvplarsan cok yardımcı olursun şimdiden teşekkürler

Asus P5q Pro / Q9550 / Corsair 2*2 gb 1066mhz Cl5 Dominator / His İceq4 Turbo / Seagate 500gb 32mb Ncq / FSP BluestormII / Lian Li Pc-007 FB
dikmenibo

3 Eylül 2008; 23:20:34 

1.ramlerim standartta 5-5-5-15 1066mhz 2.1v de çalışıyorlar ramlerin üstünde böyle yazıyor ve stabil çalışıyor

2. işlemcinin fsb sini arttırınca doğal olarak ramlerin de hızı artıyor, tabi sen biosta fsb girdikten sonra istediğin ram hızını seçersin sana sunulan ...

3. ramlerin fanları benim için sesli, ses konusunda hassasımdır bunu da belirteyim ama belki sana sessiz gelebilir, yani bunu burdan anlatamam ama takmaya gerek yok, tabi voltaj arttırmadıkça 2.3v üstünde voltaj verirseniz takmalısınız bence.

4.ben fanı daimi olarak ramlerin üstünde tutuyorum, ve anakartta chassisfan yazan fan bağlantı yerlerine 3 pinli fan bağladığımda fanları speedfan programı ile kontrol edebiliyorum, ramlerin fanınıda oraya bağladım, böylece istediğimde durduruyorum, istediğimde %50 çalıştırıyorum, istediğim %70... biostan sana sadece 2 seçenek sunuyor, biri silent mod, öbürü turbo mod, silent modda %60 hızla falan dönüyor, turbo modda ise %100, speedfan esnek bi program yani, biostan daha iyi doğal olarak...

istediğiniz kadar soru sorun, yanıtlayabileceğim kadarını yanıtlarım

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Tulû

Sisteme Gözat

4 Eylül 2008; 0:09:10 

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

quote:

denedim onu da hocam denedim 3050mhz e kadar herşey eyvallah ama ondan sonra 3100 e kadar ufak voltajlar istiyor, 3100 den sonra voltaj konusunda uçuyor...farklı ram bölenleriyle denedim (hep ram hızını 1066mhz altında tutmaya çalıştım stabilite için) ama değişen birşey olmadı.
büyük umutlarla almıştım bu işlemciyi oc için ama yanlış zamanda almışım

Görmüş olduğunuz max. sıcaklık neydi peki ?
Yani şunu demek istiyorum ; voltaj verseniz bile stabilite testlerinde göreceğiniz sıcaklık değerlerini başka hiç bir yazılımla (şu an için) göremeyeceksiniz ; bunlara oyunlar da dahil .
Bu yüzden eğer voltajdan korkuyorsanız bence o kadar da takmayın .
Ben de sizin gibi büyük umutlarla almıştım 3.8 yaparım hayaliyle ; ama 3.4 yaptım en fazla .
Daha da ileri gider günlük kullanımda ama 3.8 için gereken Vcore değerini verirsem stabilite testlerinde sıcaklıklar ne olur tek korkum bu; yani aynen size de söylediğim gibi .
3.8 için gereken voltaj fazla bile olsa ; elde edilecek yüksek sıcaklık artışı sadece stabilite testlerinde gözlemlenebilecektir; ama yine de 3-5 saat test için de olsa içim pek el vermiyor. ( açıkçası yemiyor yani . )
Bu arada Vid değeriniz neydi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 4 Eylül 2008; 0:09:47 >

Blast4620

4 Eylül 2008; 0:25:13 

Arkadaşlar 2gün önce p5q pro aldım. Anakarta voltaj vermeden E4400 ü 3ghz e getirdim. İşlemci voltajı 1.3625v eskiden 1.4v'nin altında kesinlikle çalışmazdı .. Tabi g33 chipset o kadar oluyodu :D D: Tabiki bu anakart g33 ile karşılaştırılmaz :)
Şimdi kart iyi güzel ama ben 400fsb yapamadım :S İşlemci mi yemiyor yoksa anakartta mı bir şey var diye düşün düşün b*ktur işim hesabı kafayı yedim :) Bide asus dalga geçer gibi 4fan girişi koymuş hiç yakıştıramadım . .:) Neyse sorularımı sorayım.
Bu biostaki Cpu PLL Voltage, GTL Reference, CPU Clock Skew ve NB Clock Skew falan nedir. En iyi overclock için hangi seçeneklerle oynamam gerekir. PCIE x16 2.0 ekran kartı destekliyorsa otomatik aktifleşir mi yoksa bios'tan mı açmak gerekir ya da yazılımsalmıdır?? Açıksa nasıl anlarım :D D: 2günde bunlar takıldı kafama cevaplarsanız sevinirim :)
Haa bide ben bu anakart yüzünden overclock denemesi yapmaktan bezdim. Overclock başarısız olduğunda kapanıp eski ayarına almıyor ben jumper ile resetliyorum yokmudur bir çaresi.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blast4620 -- 4 Eylül 2008; 0:41:58 >

İMZADA SİSTEM BOŞ KONU DIŞI BÖLÜMÜNE İLGİ LOŞ.. TÜKETİCİ HAKLARI ORADA HALBUKİ http://forum.donanimhaber.com/m_26433053/mpage_1/key_//tm.htm#26433327
dogan_1977

4 Eylül 2008; 1:12:52 

arkadaşlar sorunuma çare bulana 10 rep.ramazan boyu dua.sistemi yeniledim ilk önce ekran kartı zotac gtx280 sonrada intel 8400 aldım.anakartım p5 kse idi pci express 2,0 sevdası yüzünden asus p5q düz modelini aldım.yetmedi asusun ta 951 kasasını thermaltake armor vh8000bws aldım ve bunları alırkende performans açısından memnun olayım diye aldım ama nafile.başlıca sorunlarım şunlar.1)pc çok aşırı ısınıyor.anakart 50-58 arasında cpu 58-60 civarında ekran kartı 73-80 arasında dolanıyor.veriler everestten alındı.ha unutmadan kendim şırnakta polis memuruyum buralar çok aşırı sıcak etkisi vardır diye düşünüyorum.2)ilk önceleri ahcı kullanıyordum kasayı değiştirdiğimden bu yana ide kullanmak zorunda kaldım.biostan ahçı moduna aldığımda devamlı surette pc resetliyor.ide kullansam sorun olurmu?ama sata daha verimliydi.birde bios 1306 yı kurmuştum flash bellekle.expressgate sorunu vardı hata veriyordu driver eksikliği sebebiyle mavi ekran hatası aldım sonunda 1104 e döndüm ahcı sorunu bundan olabilirmi?cevap veren kardeşlerime şimdiden rep+dua+teşekkür

ASUS P5Q P45 ANAKART.İNTEL E8400 3.GHZ İŞLEMCİ.ZOTAC GTX280.KİNGSTON HYPERX 2*1 GB DDR2 1066 MHZ RAM.500 GB SEAGETE 32 MB NCQ HDD.600 WATT COLLERMASTER PSU.THERMALTAKE ARMOR VH8000BWS KASA.SAMSUNG 226 BW 22 İNÇ MONİTÖR
designr

Sisteme Gözat

4 Eylül 2008; 9:10:51 

quote:

Orjinalden alıntı: dogan_1977

arkadaşlar sorunuma çare bulana 10 rep.ramazan boyu dua.sistemi yeniledim ilk önce ekran kartı zotac gtx280 sonrada intel 8400 aldım.anakartım p5 kse idi pci express 2,0 sevdası yüzünden asus p5q düz modelini aldım.yetmedi asusun ta 951 kasasını thermaltake armor vh8000bws aldım ve bunları alırkende performans açısından memnun olayım diye aldım ama nafile.başlıca sorunlarım şunlar.1)pc çok aşırı ısınıyor.anakart 50-58 arasında cpu 58-60 civarında ekran kartı 73-80 arasında dolanıyor.veriler everestten alındı.ha unutmadan kendim şırnakta polis memuruyum buralar çok aşırı sıcak etkisi vardır diye düşünüyorum.2)ilk önceleri ahcı kullanıyordum kasayı değiştirdiğimden bu yana ide kullanmak zorunda kaldım.biostan ahçı moduna aldığımda devamlı surette pc resetliyor.ide kullansam sorun olurmu?ama sata daha verimliydi.birde bios 1306 yı kurmuştum flash bellekle.expressgate sorunu vardı hata veriyordu driver eksikliği sebebiyle mavi ekran hatası aldım sonunda 1104 e döndüm ahcı sorunu bundan olabilirmi?cevap veren kardeşlerime şimdiden rep+dua+teşekkür

1- kasa içi soğutmanız yeterli olmayabilir+ dediğiniz gibi hava sıcaklıkları da önemli.
2-eğer win