arkadslar lutfen bilen varsa yardimci olsun P5Q düz kullaniorum ama usb den kamera ve mouse taktıgım zman yanii usbleri kullandigim zaman mavi ekran hatasi verioo ve cok cabuk reset atioo okuyamıorum hatayi mavi ekran vermesede makina kitlenioo ne yaptıysam duzeltemedim. yyardimci olursaniz sevinirim tesekkrler
önce mavi ekran hatası için bilgisayarıma sağ tıkla ve reimdeki işlemi yap
anakartın usb sürücülerini kaldır tekrar yükle düzelmezse format at yeniden kur işletim sistemini ben anakartı kurdum devamlı mavi ekran alıyordum 1. denememde günde 6-7 2 denememde 2-3 şimdi kurdum 0 mavi ekran anakartın motoru yavaş ısınıyor:)zaten 1 mavi ekran aldınmı windowsta tamam korkulu bluescrenler yakanı bırakmaz gerisi gelir o yüzden temiz windows kurmak en mantıklısı...
suan sistemde xp sp3 kurulu ve yeni kuruldu sorun mouse bile baglasam sanki belli bir süresi varmiş gibi ornegin 10 dk sonra kitlenio ve mouse ısıklari felan sonuyoo sorun kesinlikele usbdeb kaynaklanio yanii suan klasik ps2 ile bagladim sorun yok diger makinada ise mouse calısıo mousda sorun yok yanii
suan sistemde xp sp3 kurulu ve yeni kuruldu sorun mouse bile baglasam sanki belli bir süresi varmiş gibi ornegin 10 dk sonra kitlenio ve mouse ısıklari felan sonuyoo sorun kesinlikele usbdeb kaynaklanio yanii suan klasik ps2 ile bagladim sorun yok diger makinada ise mouse calısıo mousda sorun yok yanii
vista kur dene:) ya ne var şu eski işletim sisteminde canavar gibi vista var ne kitlenme ne mavi ekran vista kur başın ağrımaz..
Güvenli kipte bir usb tak bakalım aynı hatayı vericekmi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavim204 -- 4 Ağustos 2008; 0:36:06 >
mavim tesekkrler ama suan sadece 1 gb ram var o yuzden mecbur kurdum yoksa bende sıkıldım artık xp den :):) bir deneyeyim bakalım dedigini arkdslar ugrastıgınız icin tesekkrler inşallah tekrar agrıtmam basınızı vista kurduktan sonra eski sistemimi arar oldum valla bir turlu sorunlar bitmioo bosuna demiolar ne varsa eskide var diee :)
mavim tesekkrler ama suan sadece 1 gb ram var o yuzden mecbur kurdum yoksa bende sıkıldım artık xp den :):) bir deneyeyim bakalım dedigini arkdslar ugrastıgınız icin tesekkrler inşallah tekrar agrıtmam basınızı vista kurduktan sonra eski sistemimi arar oldum valla bir turlu sorunlar bitmioo bosuna demiolar ne varsa eskide var diee :)
1gb ram yeterli vista için şuan kullandığım pc nin özllikleri;
asus P5gl-MX intel P4 3.0ghz 1gb kingston oem ram ddr400 200 gb sata hdd Görüntü Bağdaştırıcısı Asus EN6600LE
vistada en ufak bir kasma yok bütün programlar ve oyunlar çalışıyor hiç sorun yaşamadım...alttaki programlardan anlayabilirsin:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavim204 -- 4 Ağustos 2008; 0:48:51 >
Arkadaşlar durum tam bie feleket, bugün takıntımın peşine düştüm ve TT Big Water 745 aldım. Heyecenla kurayım dedim ama kasanın içinde yerleşimi yapana kadar anam ağladı. Derken uygun bie pozisyon oluştu sistemi yeniden kuradum güç düğmesine bastım ama tık yok,sanki power a hiç basmamışım gigbi. Ne denediysen sorun çöülmüyor. PSu nun açma-kapama tuşu açık da olsa kapalı da olsa güç çokışlarını kontrol ediyorum konrol kalemi ile hepsinde enerji var. Saabah teknik göründü yine bana sanırım. Daha geçen pazartesi değişti board, utanıyorum da tekrar götürmeye. Ben ce ya board da, ya işlemci de problem var sizin fikriniz nedir.
Arkadaşlar durum tam bie feleket, bugün takıntımın peşine düştüm ve TT Big Water 745 aldım. Heyecenla kurayım dedim ama kasanın içinde yerleşimi yapana kadar anam ağladı. Derken uygun bie pozisyon oluştu sistemi yeniden kuradum güç düğmesine bastım ama tık yok,sanki power a hiç basmamışım gigbi. Ne denediysen sorun çöülmüyor. PSu nun açma-kapama tuşu açık da olsa kapalı da olsa güç çokışlarını kontrol ediyorum konrol kalemi ile hepsinde enerji var. Saabah teknik göründü yine bana sanırım. Daha geçen pazartesi değişti board, utanıyorum da tekrar götürmeye. Ben ce ya board da, ya işlemci de problem var sizin fikriniz nedir.
geçmiş olsun bu extra hız denemeleri garanti kapsamına giriyormu acaba(anakart ve işlemci için)? sorun işlmeciden değildir powersupply yada bağlantı sorunudur umarım..
Sen bu aralar fakirlere bi yemek ver Valla hiç açılmıyosa olay dediğin gibi ya anakart ya işlemci. 1-2 sn açılır gibi olup tekrar kapanıyosa ramler olabilir. Sen yinede bi ramleri çıkartıp tak, bi umut Son olarak aklıma kasa power tuşuyla anakart bağlantı kablolarında bir sorun olabilceği her nekadar düşük bir ihtimal olsada, bir kontrol et derim.
Bende Asus P5Q Deluxe aldım, sistemi yeni kurdum. Açılışta bi yavaşlık var. Xp ekranında o mavi renkli kayan çubuk 4-5 sn sonra donuyo 5 sn kadar donuk kaldıktan sonra normal şekilde ilerliyor. ama açılması en az 6-7 çubuk sürüyo. bios 0803
Bu arada bu EPU SIX ENGINE çok gereksiz bişi geldi bana, forumda 6-7 watt tasarruf sagladıgı yazıyo ama resmen bilgisayarın performansını düşürüyor.
AHCI/RAID kurdunuz mu?
Kurarsanız, o konuda gelişme olabilir. Donma ortadan kalkabilir. Ben, AHCI kurduktan sonra o donmayı yaşamadım (2 tane PATA optik sürücümün [biri UDMA 4, diğeri UDMA 2] olduğunu belirteyim. Marvell'in sınırında). (Sistemde bir tane SATA 2 sabit disk var.)
PATA optik sürücü varsa, onlar bir gecikme yaratabiliyor (sanırım ICH'nin destek sunmaması ve işin ek yongaya kalması yüzünden). Ama kesin konuşmayacağım bu konuda. Bende artık XP açılışında PATA denetlemesi olmuyor ve sonucunda açılış hızlandı son denemelerde, pek anlamadım o işi.
Neyse, PATA varsa, içindeki CD/DVD'yi çıkararak da denemeyi unutmayın. XP açılışında denetleme varsa, çok hızlandıracaktır o denetlemeyi.
Ha bir de, XP açılışının o kısmında hızlanma için Windows/Prefetch klasörünün içinin boşaltılmasının bir gelenek hâline geldiğini herhâlde biliyorsunuz (Prefetch'i silmeyin, içini boşaltın). Hatta bir kayıt defteri ayarı olacaktı, Prefetch'in kullanılmasını engellemek için. Uygulamalar, siz silseniz de kendiliğinden dolduruyor, çünkü.