Nvidia cepheside gün ışığına çıkan yeni beta sürücüsü firmanın yol haritası hakkında da önemli bir ipucu verdi. Bilindiği üzere Nvidia'nın an itibariyle alınabilecek en yeni ve en hızlı grafik çözümleri (tek gpu'lu modeller için) GeForce GTX 200 serisi dahilinde kullanıma sunulan GeForce GTX 260 ve 280. GeForce GTX 260 üzerinde GT200-100 gpu'su, GeForce GTX 280 modelindeyse GT200-300 gpu'sunu kullanıyor. GeForce 177.40 beta sürücüsünde ise GT200-400 ibaresinin olduğu belirtiliyor. GT200-300 yani GeForce GTX 280'den daha hızlı olacağına kesin gözüyle bakılan GT200-400'ün bir süredir merakla beklenen 55nm GT200b gpu'su olup olmadığı ise henüz netlik kazanmış değil. Bu konuda detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.
Bence 55nm GT200 GPU'sudur.Başka türlü nasıl daha hızlı bir model hazırlayabilir ki? Aradaki fark sadece saat hızları olacaktır.Isınma sorunu zaten yoktu sanıyorum.Güç tüketiminin artan saat hızları nedeniyle düşeceğine inanmıyorum.
Valla benim bildiğim NVidia bu sene 200$ segmenti çok iyi olacak diyordu. Ama fiytatlar da malum. Anlamadım ki ne yapmaya çalışıyor.
Yine eskisi gibi önce zenginleri smüreyim, sonra halk günü yaparız ayağımı anlamadım ki?
Valla kesin bir şey var ise şu fiyatı ile 280 i almayın. Fiyatı acayip düşecektir. Ya da belli olmaz NVidia ya. Fiyatı yüksek tutup eski stokları eritmeye de çalışabilir.
Zaten bu gün sıcakta piştim en iyisi fazla kafa yormayayım ve yok artık diyip habere yorumumu yapayım.
Ve bana göre de 55nm lik GTX280 olacak gibi geliyor.
_____________________________
Siz de eşit şartlarda güzel bir test istiyor ve saplama saman artık ayrılsın diyorsanız ya da 4G nedir diye merak ediyorsanız resme tıklayın.
Şaşırılacak bir durum yok nvidia baktı ati güçlü geliyor kozlarını oynamaya başladı. Zaten gtx 280, 4870 den hızlı gib ama nvidia farkı geniş tutmaya kararlı gibi ama ortada oyun yok. Rekabetin gözünü seveyim ati 3*** serisi iyi olmayınca nvidia aynı gpuları ismini değiştirip piyasa sürdü.
GTX 200 serisinden daha hızlı bir model hazırlasa ne olacakki? Fiyatı gene yüksek olcak performans ise max %10 artar fiyat tabi cou kullanıcını alamayacı bişi olur
gördük 280 in hızınıda topiği var bugün eklenmöiş , forumda 2-3 aptal 4870i 9800gtx rakibi anca olur diyordu zaten o 2-3 tip dikkat edin hep nvidia iyi ati amd kötü diyenlerdi
nvidia önce hızlı ama ucuz kart yapsmayı öğrensin hızlılıktan evvel
_____________________________
ben zaten ibrahime de dedim, demedim mi ibrahim; dediniz fikret bey... demedi deme ibrahim.
Şu mimaride daha transistöre abanması nVidia'nın işe yaramıyor görünüyor. Şu oranlarda, RV770'den iki kattan fazla geniş zar yüzeyi GT200 ün. 55nm yapıp, biraz daha eklese, yine iki katı gibi birşey olacak. Fiyatını çekemedikten veya performans fırlaması yapacak birşey getiremedikten sonra ne anlamı var ki.
Görünen ilk testlerde çözünürlük çok büyük önem kazanmış. 2500 'lü çözünürlküklerde önde kesin ama kaç tanemizin ekranı bu çözünürlüğü destekliyor ? 1280x900 gibi bir çözünürlük için hangi ekran kartını almak daha doğru.
Testlerde buna dikkat etmek lazım. Gidip uçuk değerlerde hızlı demek yetmez.
quote:
Orjinalden alıntı: fasilgibi
Şaşırılacak bir durum yok nvidia baktı ati güçlü geliyor kozlarını oynamaya başladı. Zaten gtx 280, 4870 den hızlı gib ama nvidia farkı geniş tutmaya kararlı gibi ama ortada oyun yok. Rekabetin gözünü seveyim ati 3*** serisi iyi olmayınca nvidia aynı gpuları ismini değiştirip piyasa sürdü.