Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma

karantekyıl -> Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (26 Haziran 2008; 5:27:31)

Herkese selamlar arkadaşlar.

Bugün, kasamın arkasında senelerdir boş duran egzos paneline bir fan taktım.
Fakat içimde bazı kuşkular var. Bu kuşkularımı gidermek için sizlerden yardım almak istiyorum.
Kuşkularım şu şekilde;

İşlemci fanının dışardan hava alması ve içerdeki ızgaraya hava üflemesini biliyoruz.
Öte yandan "egzoz fanı" ise, içerdeki havayı dışarı üfleyerek soğutma sağlıyor.

Sorun şu, İşlemcinin ve egzoz fanı akımlarının kesiştiği noktalar sanırım aynı açıda.
Hem işlemci fanı, hemde egzoz fanı, içeri hava alıp dışarı üfürüyorlar.
İşte tam bu noktada sanırım sistemler çakışıyor.

İkisinin yönleri aynı olduğu için, ikiside ortada oluşan akımdan yararlanamıyor çünkü hava alması gereken yönler birbirinin aynı şekilde. Sıcaklık konusunda pek bir sıkıntım yok arkadaşlar.

CPU: 39-40-45*
ANAKART: 36-37*

Fakat tam olarak performans almak istiyorum.
Size sormak istediğim soru hava akımlarının yönü ile ilgli.

Resimlemek gerekirse; (İnternetten bulduğum bir resim)

[image]http://img388.imageshack.us/img388/5270/egzoskv0.jpg[/image]

Herkese Teşekkürler!

vipmail123 -> Cevap: Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (26 Haziran 2008; 17:30:11)

İşlemci fanının önünden geçenlerin çoğu işlemciye gider,
ama işlemci fanının üflediği hava yine alt taraftan egzoz fanına yönelir.

karantekyıl -> Cevap: Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (26 Haziran 2008; 17:45:41)

quote:

Orjinalden alıntı: vipmail123

İşlemci fanının önünden geçenlerin çoğu işlemciye gider,
ama işlemci fanının üflediği hava yine alt taraftan egzoz fanına yönelir.

İşlemci fanının önünden geçen ve egzos fanının içerdeki havayı alması; aynı noktada kesişmiyor mu?
Ayrıca, işlemci fanının altındaki ızgaralar, yukarı ve aşağı doğru açılıyorsa ne olacaktır? (Yanlara açılmıyor)

Teşekkürler.

B_A_R_I_S -> Cevap: Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (26 Haziran 2008; 19:56:32)

yeni kaliteli kasalara dikkat et arkadaki fanı egsoz olarak kullanılıor(her kasada olduğu gibi) işlemci fanıda kasa içinde hava sıcaklığından yararlanıor ondan dolayı da kasa üreticileri kasa içindeki sıcaklığı az da olsa düşürmek için kasa kapağı fanları üretti.kasa içinde sıcaklıkta azaldığı için haliyle işlemci fanıda bu anlamda daha ii soğutma sağlıor.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.1103516