|
karantekyıl -> Egzos Fanı ve İşlemci Fanı Arasındaki Hava Akımı (26 Haziran 2008; 5:27:31)
|
Herkese selamlar arkadaşlar. Bugün, kasamın arkasında senelerdir boş duran egzos paneline bir fan taktım. Fakat içimde bazı kuşkular var. Bu kuşkularımı gidermek için sizlerden yardım almak istiyorum. Kuşkularım şu şekilde; İşlemci fanının dışardan hava alması ve içerdeki ızgaraya hava üflemesini biliyoruz. Öte yandan "egzoz fanı" ise, içerdeki havayı dışarı üfleyerek soğutma sağlıyor. Sorun şu, İşlemcinin ve egzoz fanı akımlarının kesiştiği noktalar sanırım aynı açıda. Hem işlemci fanı, hemde egzoz fanı, içeri hava alıp dışarı üfürüyorlar. İşte tam bu noktada sanırım sistemler çakışıyor. İkisinin yönleri aynı olduğu için, ikiside ortada oluşan akımdan yararlanamıyor çünkü hava alması gereken yönler birbirinin aynı şekilde. Sıcaklık konusunda pek bir sıkıntım yok arkadaşlar. CPU: 39-40-45* ANAKART: 36-37* Fakat tam olarak performans almak istiyorum. Size sormak istediğim soru hava akımlarının yönü ile ilgli. Resimlemek gerekirse; (İnternetten bulduğum bir resim) [image]http://img388.imageshack.us/img388/5270/egzoskv0.jpg[/image] Herkese Teşekkürler!
|
|
|
|