Aldim, kullandim, inceledim... Asagida bir mesajin altinda incelememi yazmistim, ama fazla ilgi görmedigi icin tekrar yazayim dedim. Özellikleri Ürünün Logitech sitesindeki bilgilere BURAYA tiklayarak ulasabilirsiniz. Logitech in söylemlerine göre ürünün göze carpan özellikleri sunlar: Analog tetikler Ergonomik tasarim Yumusak elastik alt kisim (elden kaymayi önlemek icin) Tabiki el serinletme sistemi
Kutu icerigi Kutu icinden cikanlar kullanma kilavuzu, mini-cd ve gamepad in kendisi. Ben arkadastan 2. el aldigim icin bende sadece cd ve gamepad var. Vista altinda cd yi kullanmaniza hic gerek yok.
Kullanimi Ürün usb üzerinden baglaniyor ve kablo uzunlugu 2 metre. Üzerinde 10 buton (2 si analog joysticklerde), 2 analog tetik, 2 analog joystick, bir dijital joystick ve bir fan kontrol butonu var. Buton sayisi yeterli. Birde ortadaki logitech butonunun etrafindaki yuvarlak kisim 4 tane ledden olusuyor ve her ledin yaninda bir sayi var. Bu ledler sisteme bagli kacinci joystick oldugunu gösteriyor, fakat bunu calistirabilmek icin windows update ile gerekli güncellestirmeyi yapmak gerekiyor. Ürün XP ve Vista altinda calisiyor, vista altinda hicbir program veya sürücü yüklemenize gerek yok. Zaten internet sayfasinda da vista icin program veya sürücü koyulmamis. Eger oyun icerisinde kullandiginiz gamepad in sisteme bagli hangi gamepad oldugunu anlamak istiyorsaniz "windows update" ile yüklenen güncellestirmeyi kurabilirsiniz.
Gamepad in sekli resimlerde gördügünüz gibi. Ben biraz cirkin buldum, üstelik microsoft sidewinder faresini begenen birisi olmama ragmen. Cirkin ama ele cok rahat oturuyor, ayrica tuslari ve joystick ler de kullanirken saglam oldugu belli oluyor. Logitech zaten ergonomi ve kalite konusunda cok basarili. Tuslarin mesafesi ve büyüklükleri de gayet iyi ayarlanmis, benim gibi iri ellere sahip birisi icin cok rahat bir kullanimi var. Ufak ellerle kullanimin daha da kolay olacagini düsünüyorum. Fakat titresimli olmamasi büyük bir eksiklik.
Havalandirma sistemi Ilk resimde gamepad in en solunda analog joystick ve yön tuslari arasindaki kücük ve üzerinde yildiza benzer bir sembol olan buton el serinletme sistemini kontrol ediyor. Bu tus hafif derinde oldugu icin yanlislikla basmiyorsunuz, bu hosuma gitti. Butona bir defa basarsaniz düsük devirli modda calisiyor ve hiz butonu sürekli olarak yanip sönüyor, ikinci kez bastiginizda fanlar yüksek devirde calisiyor ve buton lambasi sürekli yanik oluyor. Ücüncü kez basarsaniz fan duruyor ve lamba da sönüyor. Aci bir gercek var ki fan gürültlü. Düsük devirde dahi duyulabilir bir ses cikartiyor, yüksek devirde ise rahatsiz edici derecede sesli calisiyor. Logitech ten daha kaliteli bir ürün beklerdim. Oyun icinde yüksek sesle oynarken (kulaklik ile veya kulakliksiz) rahatsiz etmedi.
Peki ise yariyormu? Daha önce uzun süre gamepad kullanarak oyun oynamadigim icin ellerimin terlemesi gibi bir problem yasamamistim. Ilk kez bu ürünle uzun süreli gamepad kullandim, havalandirma kapaliyken ellerim cok az terledi, havalandirmayi acinca iyi geldi ve oyun bitene kadar acik biraktim. Elleri cok terleyen oyuncular icinde yeterli olacagini düsünüyorum. Fakat sessiz bir oyun oynayacaksaniz (ne bileyim satranc gibi) havalandirma sistemini kapatmaniz iyi olur.
Kullanimi Usb den bagladiginizda Denetim masasi/Donanim ve ses/oyun kumandalari altinda test edebiliyorsunuz.
Ayarlari ve kalibrasyonu buradan degistirebiliyorsunuz, ama ben hic degistirmedim. Yine bu ekranda analog joystickleri ve analog tetigi denedim. Gercekten cok hassas ve ufak hareketleri de rahatlikla algiliyor. Ardindan hemen "need for speed most wanted" oyununu kurdum ve oynadim, standart tus ayarlari kullanissiz geldi, özellikle nitro tusunun yeri cok kullanissizdi. Oyun icinden ayarlari degistirince gayet rahat oynadim.
Gamepad desteklemeyen oyunlar Aslinda ürün incelemesinden ayri bir konu fakat gamepad desteklemeyen oyunlarda da herhangi bir gamepad kullanmak isteyen bir cok kullanici var. Xpadder adli program sayesinde gamepad i herhangi bir program veya oyun icerisinde fare veya klavye komutlarini kullanacak bicimde atayabiliyorsunuz, böylece "call of duty 4" ü gamepad ile kullanmaniz mümkün oluyor. Ben "klavye-Fare" ikilisini bu tarz oyunlarda daha kullanisli buluyorum, ama yinede kullanmak isteyenlerin isine yarayabilecek bir program. Özetle: (+) Ergonomik tasarim (+) Kaliteli malzeme (+) El serinletici (+) Hassas analog joystick ve analog tetik