Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tedmiller

26 Haziran 2008; 0:12:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba yeni bir multimetre almak istiyorum fakat marka ve model konusunda henüz kararsız kaldım Bir süre piyasada satılan 20 liralık multimetlerlerden kullandım daha sonra tt-technic di sanırım onun bi 35 liralık modelini kullandım ama bunların ölçtüğü değerlerin hassasiyetine hiç güvenemedim. örneğin tt-technic ile hassas akım ölçtüğümde okunan değerin tam değerine ulaşması baya uzun sürebiliyor. Sonuçta gösterdiği değer de ne kadar doğru bilemiyorum. Şimdi yeni bir multimetre lazım ve biraz araştırma yaptım. Gördüm ki fluke bir numara ancak biraz fazla pahalı. BRYMEN ve bunun gibi kaliteli markalardan fiyatı 150 yi geçmeyecek ama iyi iş görecek bir multimetre tavsiye eder misiniz? şimdiden teşekkürler

epsis

26 Haziran 2008; 0:40:17 

protek 506 yada 505 bulabilirsen tavsiye ederim. epey eski bir model ama 8 yıldır aynı ölçü aletini kullanıyorum. (ticari amaçlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epsis -- 26 Haziran 2008; 0:42:34 >

AMD x2 3600 1.9@2.7ghz # Asus M2A-VM # Veritech 2x1gb DDR2 800 # 690G # ST3500320AS # Asus TA951 # 22" LG L225WS-BF

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. KEMAL ATATÜRK
command_4

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 2:49:38 

quote:

Orjinalden alıntı: epsis

protek 506 yada 505 bulabilirsen tavsiye ederim. epey eski bir model ama 8 yıldır aynı ölçü aletini kullanıyorum. (ticari amaçlı)

Uzun bir süre bende kullandım. Çok başarılı bir ölçü aletidir.

öpüşürken;
-göz bebekleriniz büyür.
-kalbiniz daha hızlı çalışır.
-kendinize güveniniz artar.
-34 yüz kasını çalıştırırsınız.
-çürükleri önleyecek kadar salgı salgılarsınız.
-6.4 kalori yakarsınız.
tumra

26 Haziran 2008; 3:54:44 

Başarısını nasıl ölçüyorsunuz? (Büyük merak içindeyim...)

Türkçe konuş. * *
epsis

26 Haziran 2008; 11:35:01 

quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Başarısını nasıl ölçüyorsunuz? (Büyük merak içindeyim...)

aynı ölçü aletiyle 7-8 yıl mesai saatlerinin tamamında çalışırsanız ve problem yaşamazsanız bence başarılıdır.
tabiki aynı işi yapan daha pahalı amcalarıyla karşılaştırıldığında.

birde alışkanlık kısmı vardır, başka ölçü aleti kullanmak zorunda kaldığımda kendi cihazımı aramaktadır ellerim ve gözlerim

AMD x2 3600 1.9@2.7ghz # Asus M2A-VM # Veritech 2x1gb DDR2 800 # 690G # ST3500320AS # Asus TA951 # 22" LG L225WS-BF

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. KEMAL ATATÜRK
taka8604

26 Haziran 2008; 13:43:11 

aynı ölçü aletini bende kullandım ( protek 506 ) arkadaşımın vasıtasıyla İst. dan getirtmiştim 100 lira idi yarım sene önce. Bende uzun zamandır kullanıyorum güzel bir multimetre RS232 data iletişimi ile PC de de ölçümleri görebilirsiniz.

Ayrıca TRUE RMS ölçme imkanı var ve ek bir donanımı ile sıcaklıkta ölçebilirsiniz.

tumra

26 Haziran 2008; 14:16:01 

Değişik çalışma şartları altında ölçü aletinin doğruluğunu denediniz mi? Yoksa sadece "alışkanlık" mıdır bahsettiğiniz?

Türkçe konuş. * *
tedmiller

26 Haziran 2008; 14:53:26 

bugün ben de gidip bi protek 506 aldım 145 liraya. fluke larla kıyaslayınca avantajlı görünüyor baya. fluke ların en ucuzu 200 lira ve az özelliği var. fiyat/performans açısından proteği tercih ettim

pisiko__

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 17:07:08 

http://www.testone1.com/urun.aspx?uid=71

çalıştığım fabrikada bu ölçü aletini kullanıyorum çokta memnunum tavsiye ederim. fiyatı 200$ civarı olması lazım

Sesi car ve pencü se, severim güzeli genç ise...
samed2005

26 Haziran 2008; 18:11:42 

Uni-t UT2002 yi tavsiye ederim yaklaşık 10 yıl önce 39 dolara almıştım ölçümleri oldukça hassas ve çok memnunum.

Resim UT2003 e ait UT2002 yi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samed2005 -- 26 Haziran 2008; 18:13:23 >

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
tedmiller

26 Haziran 2008; 19:34:40 

Arkadaşlar protek için ilk olumsuz izlenimlerim arkaplan ışığı çok zayıf, ortadaki dönen aksam çok sert. Ve bir de malzeme kalitesi çok iyi görünmüyor plastik üzerindeki yazılar vasat.

Kullanım klavuzunda ölçüm kesinliği için iddalı değerler verilmiş bu değerler ne kadar güvenilirdir? bir fluke 117 ile aldığımız değerlerin kesinliğini bulabilir miyiz?

zehirlimanyak

26 Haziran 2008; 20:18:09 

quote:

Orjinalden alıntı: epsis

öneririm aynen

PARMAK BASSAM OLURMU İMZA ATAMIYORUMDA!!!

:D :] =) :=)

xD :) ^^ :} =}

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 20:54:26 

unit ut60D öneririm, servis çantamızda bunu kullanıyoruz her gün ve memnunuz...

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

Liu Kang

26 Haziran 2008; 21:47:26 

Yukardakinin 50C olan modeli var bende. Bu markayı tavsiye etmiyorum. Çevirmeli kumandası kısa sürede temassız yapmaya başladı. Paranı biriktir şu Protek'ten al bence.

tedmiller

26 Haziran 2008; 22:09:06 

Aslında proteği aldığımı arada yazmıştım hatta yorum bile yaptım ama tavsiyeler gelmeye devam ediyor diğer arkadaşlara da faydalı olacaktır

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git