Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik

tedmiller -> Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 0:12:34)

Arkadaşlar merhaba yeni bir multimetre almak istiyorum fakat marka ve model konusunda henüz kararsız kaldım Bir süre piyasada satılan 20 liralık multimetlerlerden kullandım daha sonra tt-technic di sanırım onun bi 35 liralık modelini kullandım ama bunların ölçtüğü değerlerin hassasiyetine hiç güvenemedim. örneğin tt-technic ile hassas akım ölçtüğümde okunan değerin tam değerine ulaşması baya uzun sürebiliyor. Sonuçta gösterdiği değer de ne kadar doğru bilemiyorum. Şimdi yeni bir multimetre lazım ve biraz araştırma yaptım. Gördüm ki fluke bir numara ancak biraz fazla pahalı. BRYMEN ve bunun gibi kaliteli markalardan fiyatı 150 yi geçmeyecek ama iyi iş görecek bir multimetre tavsiye eder misiniz? şimdiden teşekkürler

epsis -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 0:40:17)

protek 506 yada 505 bulabilirsen tavsiye ederim. epey eski bir model ama 8 yıldır aynı ölçü aletini kullanıyorum. (ticari amaçlı)

[image]http://img241.imageshack.us/img241/2497/protek506of9.jpg[/image]

command_4 -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 2:49:38)

quote:

Orjinalden alıntı: epsis

protek 506 yada 505 bulabilirsen tavsiye ederim. epey eski bir model ama 8 yıldır aynı ölçü aletini kullanıyorum. (ticari amaçlı)

Uzun bir süre bende kullandım. Çok başarılı bir ölçü aletidir.

tumra -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 3:54:44)

Başarısını nasıl ölçüyorsunuz? (Büyük merak içindeyim...)

epsis -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 11:35:01)

quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Başarısını nasıl ölçüyorsunuz? (Büyük merak içindeyim...)

aynı ölçü aletiyle 7-8 yıl mesai saatlerinin tamamında çalışırsanız ve problem yaşamazsanız bence başarılıdır.
tabiki aynı işi yapan daha pahalı amcalarıyla karşılaştırıldığında.

birde alışkanlık kısmı vardır, başka ölçü aleti kullanmak zorunda kaldığımda kendi cihazımı aramaktadır ellerim ve gözlerim [:)]

taka8604 -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 13:43:11)

aynı ölçü aletini bende kullandım ( protek 506 ) arkadaşımın vasıtasıyla İst. dan getirtmiştim 100 lira idi yarım sene önce. Bende uzun zamandır kullanıyorum güzel bir multimetre RS232 data iletişimi ile PC de de ölçümleri görebilirsiniz.

Ayrıca TRUE RMS ölçme imkanı var ve ek bir donanımı ile sıcaklıkta ölçebilirsiniz.

tumra -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 14:16:01)

Değişik çalışma şartları altında ölçü aletinin doğruluğunu denediniz mi? Yoksa sadece "alışkanlık" mıdır bahsettiğiniz?

tedmiller -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 14:53:26)

bugün ben de gidip bi protek 506 aldım 145 liraya. fluke larla kıyaslayınca avantajlı görünüyor baya. fluke ların en ucuzu 200 lira ve az özelliği var. fiyat/performans açısından proteği tercih ettim

pisiko__ -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 17:07:08)

http://www.testone1.com/urun.aspx?uid=71

çalıştığım fabrikada bu ölçü aletini kullanıyorum çokta memnunum[:'(] tavsiye ederim. fiyatı 200$ civarı olması lazım

samed2005 -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 18:11:42)

Uni-t UT2002 yi tavsiye ederim yaklaşık 10 yıl önce 39 dolara almıştım ölçümleri oldukça hassas ve çok memnunum.

[image]http://www.vg1718.net/ComFolder/Show18100876/20056211180968.jpg[/image]
Resim UT2003 e ait UT2002 yi bulamadım.

tedmiller -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 19:34:40)

Arkadaşlar protek için ilk olumsuz izlenimlerim arkaplan ışığı çok zayıf, ortadaki dönen aksam çok sert. Ve bir de malzeme kalitesi çok iyi görünmüyor plastik üzerindeki yazılar vasat.

Kullanım klavuzunda ölçüm kesinliği için iddalı değerler verilmiş bu değerler ne kadar güvenilirdir? bir fluke 117 ile aldığımız değerlerin kesinliğini bulabilir miyiz?

zehirlimanyak -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 20:18:09)

quote:

Orjinalden alıntı: epsis

öneririm aynen[:'(][:'(][:'(]

nicaleus -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 20:54:26)

unit ut60D öneririm, servis çantamızda bunu kullanıyoruz her gün ve memnunuz...
[image]http://www.hb17.net/images/upfile/20058111558432663.jpg[/image]

Liu Kang -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 21:47:26)

Yukardakinin 50C olan modeli var bende. Bu markayı tavsiye etmiyorum. Çevirmeli kumandası kısa sürede temassız yapmaya başladı. Paranı biriktir şu Protek'ten al bence.

tedmiller -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 22:09:06)

Aslında proteği aldığımı arada yazmıştım hatta yorum bile yaptım ama tavsiyeler gelmeye devam ediyor diğer arkadaşlara da faydalı olacaktır [:'(]

nicaleus -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 22:45:47)

quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Yukardakinin 50C olan modeli var bende. Bu markayı tavsiye etmiyorum. Çevirmeli kumandası kısa sürede temassız yapmaya başladı. Paranı biriktir şu Protek'ten al bence.

benim cihaz en agır ve en pis şartlarda kullanılmasına ragmen 3 seneden fazla gitti
önceki cihazım da buydu fakat ustanın omaj kademesinde gerilim ölçmesi sebebiyle bozuldu...
Temassızık gibi problemim olmadı 2 cihazda da..
Dükkana da ut90 modeli güneş enerjili olanı aldık ama daha amatör kalır bu cihaz yanında...
Yine en iyisi lambalı olan dükkanda. Saygılar

samed2005 -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (26 Haziran 2008; 23:01:58)

quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Ben şuana kadar öyle bir sorun yaşamadım belki nemli ortalda kullanıldıysa oksitlenme yaptırmış olabilir.

epsis -> Cevap: Iyi bir multimeter almanın zamanı geldi sanırım (27 Haziran 2008; 0:13:14)

quote:

Orjinalden alıntı: tedmiller

Arkadaşlar protek için ilk olumsuz izlenimlerim arkaplan ışığı çok zayıf, ortadaki dönen aksam çok sert. Ve bir de malzeme kalitesi çok iyi görünmüyor plastik üzerindeki yazılar vasat.

Kullanım klavuzunda ölçüm kesinliği için iddalı değerler verilmiş bu değerler ne kadar güvenilirdir? bir fluke 117 ile aldığımız değerlerin kesinliğini bulabilir miyiz?

hayırlı olsun öncelikle. yazılar vasat derken ne kastettin anlamadım ama herhangibir silinme sözkonusu olmuyor. backlight kötü fakat bu özelliği öne çıkan bir ürün aradığınızı belirtmemiştiniz.

fakat ben yine söylüyorum 100 usd aralığında bu özelliklerle true rms bir cihaza verilen para çok değildir.

bu ölçü aletiyle binlerce cihaz tamir ettim, bazen sıkıldığım bile oldu hep aynısını kullanmaktan [&:] bana yinede bir 8 yıl daha kullanacakmışım gibi geliyor.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.2666016