Arkadaşlar bekar evimde kullanmak için ofis tipi buzdolabı almak istiyorum.Hem taşıma kolaylığı hemde benim için yeterli düzey ve fiyatta oldukları için seçimim bu yönde.Bu konuda uzmanlar bna yardımcı olabilirlermi ucuz ve kaliteli bir dolap istiyorum.Seçenekler şunlar.Arkadaşlar lütfen detaylı ve bilgili yazarsanız sevinirim sizleri bekliyorum ondan sonra taksitle almayı düşünüyorum
Fiyat/performans olarak en iyisi Sinbo. Altus'u tavsiye etmem, C sınıfı. Regal ve Beko pahalı, Ariston ve İndesit'e de o kadar para verilmez.
afacan kardeş biraz daha açıklayıcı yazarmısın.Sinbo hakkında bayağı şikayetler var diğer ürünlerinde, fiyatı iyi ve üreticisi sharp ama sinbo hakkında pek iyi şeyler yazmıyorlar hatta bu sitedede var şikayetçi olan.Birde regal ve bekonun fiyatı önemli değil ürünlerin durumu nasıldır.
afacan kardeş biraz daha açıklayıcı yazarmısın.Sinbo hakkında bayağı şikayetler var diğer ürünlerinde, fiyatı iyi ve üreticisi sharp ama sinbo hakkında pek iyi şeyler yazmıyorlar hatta bu sitedede var şikayetçi olan.Birde regal ve bekonun fiyatı önemli değil ürünlerin durumu nasıldır.
Yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi, verdiğiniz dolaplar arasında gerek fiyatının düşük olması, gerekse A sınıfı olması sebebiyle Sinbo'yu önermiştim. Sharp tarafından üretildiğini ilk kez sizden duyuyorum. Ben Çin malı diye biliyordum. Eğer şikayetlerinin fazla olduğundan dolayı almak istemiyorsanız, verdiğiniz modeller arasında Beko'yu tavsiye edebilirim. Her ne kadar B sınıfı olsa da malzeme kalitesi ve sağlamlık olarak diğerlerinden daha iyidir. Regal'i tavsiye etmem. (Beko ile arasında 3 lira fark var zaten, kesinlikle değmez)
Sinbo icin ureticisi Sharp oldugunu kim iddia ediyorsa sağlam sıkmış. Ucuz çin mallari üreten çakma abidik gubidik bir markadir. genelde ucuza al-kullan bozulunca at ürünleri tercih edilebilir. Mesela 15 ytl'ye traş/ saç kesme makinası, vantilatör ya da ısıtıcı gibi. Çinde üretilip üzerine isteğe göre marka basılan elektrikli ev aletlerindendir. Sinbo, minton,tonton bunlar hepsi aynı urunlerdir. Minton ve Sinbo'nun İthalatçısı Deser elektronik'tir. Çin'de ürün yaptırıp elektronik alet olanlara Minton, ev aletlerine ise Sinbo ismini verdirtir.
Ucuzlara kaçacaksanız Sinbo bence olabilir. Ama Sinbo'daki buzluk tek yıldızlı amacınız buz yapmak veya dondurma tarzı yiyecekler saklamaksa pek iş görmez, geç soğutur. Sinbo'yu Sharp'ın ürettiği kesinlikle yalandır. Belki kompresörünü Sharp'tan alıyor olabilir bu yüzden çıkmıştır bu söylenti bilemiyorum.
Arçelik/Beko A sınıfı pahalı geliyorsa, Sinbo'ya da güvenemiyorsanız Altus alın ama C sınıfı ve Çin malı olduğunu unutmayın. Aynı şekilde Arçelik ve Beko'nun da en alt modelleri C sınıfı ve Çin malı. Zaten Altus bunlarla aynı.
Indesit ve Vestel'in gazabından Allah bizi korusun diyerek son noktayı koyuyorum. Bosch ve Siemens'i de inceleyince ağzım açık kaldı,iç aksamı tek kelimeyle berbat.
Candoğan sevgili kardeşim çok güzel açıklamışsın bakalım senin tavsiyenle beko alabilirim belki.Hepsiburada.com dan alayım diyorum taksitle ama bakalım birde sinbonun sharp üretimini hepsiburada.com yazıyor arkadaşlar.Birde orada bir yorumcuda bundan bahsetmiş yani olay abartı değil.Candoğan yine açıklamalar yaparsan sevinirim bu konuda.Çünkü bana ve diğer arkadaşlarımada faydası olur kesin açıklamalar yaparsan sevinirim şunu alabilirsiniz cinsinden çünkü yakın zamanda dolap alacağım.selamlar