Şimdi Ara

Radar Cezasına İtiraz Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
81.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba arkadşlar malum yaz mevsimi geldi herkes arabasıyla bi yerler gidiyor ve bi çok yerde radar var. Ayrıca bi çok şehiriçi radarıyla da karşı karşıyayız.
    Daha önce forumda bi arkadaş hız limitin 90 km olduğu yolda 94 ile radar düştüğünü söylemişti. %10 fark için itiraz ettiğinde o %10 sadece sollama içindir cevabını almış ve ceza yazılmıştı maalesef.
    Ben bunun böyle olmadığından emindim fakat geçen gün elime sürücü kursu kitapçığı geçti hemen aklıma geldi açtım baktım. Türkiye Cumhuriyeti sınrıları içerisninde bi trafik polisi size 2 kusurdan dolayı hız limiti cezası kesebilir.
    1. Hız limitini %10 dan %30 a kadar aşmak(%30 dahil) 115 ytl ceza ve 5 ceza puanı
    2. Hızlimitini %30 un üstünde aşmak 237 ytl ceza ve 15 ceza puanı
    Yani bu iki hareketten birni yapmadan size ceza kesilemez. Atıyorum az önce verdiğim örnekteki gibi polis 94 le giderken sizi durdursa suçum ne deyince hız limitini aştın diyemez çünkü kanunda hzı limitini aşmak diye bi madde yok. Böyle bi durumda kesinlikle cezaya itiraz edin ve kesinlike ceza makbuzunu imzalamayın.
    Gelelim sollama konusuna daha önce de forumda defalarca söylemiştim ama pek ciddiye alınmamıştım. Yine kitaptan baktım. Öndeki aracı sollarken sollama kralları gereğince (bir an önce kendi şeridine geçmek) hız litmitinin ihlal edilmesine bakılmaz. Aklımda kaldığı kadarıyla buna yakın bi ifade vardı kitapta. Yani %10 hız limitini aşma sollamlar için koyulmuştur lafı tamamen şehir efsanesi. O bizim her durumda yasal hakkımız.
    Radarsız ve cezası günler dilerim.







  • HIZ SINIRLARI

    Madde 100 - Karayolları Trafik Kanununda ve Yönetmeliğinde yazılı kayıt ve şartlar dışında ve aksine bir işaret bulunmadıkça yerleşim yeri dışındaki devlet ve il yollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/s hızı geçmemek kayıt ve şartları ile şehiriçi ve şehirlerarası römorksuz taşıt cinsleri için saatteki en çok hız sınırları aşağıda gösterilmiştir.

    ARAÇ CİNSİ YERLEŞİM YERLEŞİM OTOYOLDA

    YERİ İÇİNDE YERİ DIŞINDA

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Otomobil, M1, M1G 50 90 120

    Otobüs, 50 80 100

    Minibüs, kamyon, kamyonet

    ve N1G sınıfı araçlarda 50 80 90

    Arazi taşıtlarında ve motosikletlerde, 50 70 80

    Tehlikeli madde taşıyan araçlar ve özel

    yük taşıma izin belgesi veya özel izin

    belgesi ile karayoluna çıkan araçlarda

    (Belgelerinde aksine bir hüküm yoksa), 30 50 60

    Motorlu ve motorsuz bisikletlerde, 30 50 -

    Lastik tekerlekli traktörler, arızalı bir

    aracı çeken araçlar ve iş makinelerinde, 20 20 -

    kilometredir.

    (Ek fıkra: 11/04/2003 - 25076 S. R.G. Yön./4. md.) Hız sınırlayıcı cihaz bulundurma ve kullanma zorunluluğu olan araçlarda; yol ayrımı yapılmaksızın M3 sınıfı otobüslerde hız sınırı ayarlaması 100 km/s, N3 sınıfı kamyon ve çekicilerde ise 85 km/s olacaktır. Bu araçlar şehir içi yollarda ise, diğer araçların tabi olduğu azami hız sınırlarına uymak zorundadırlar.

    (Değişik fıkra: 02/11/2000 - 24213 S. R.G. Yön/10. md.) Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda, araç cinsi gözetilmeksizin asgari hız sınırı 15 km/s, otoyollarda ise 40 km/s'tir.

    Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar yukarıda belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hızla sürülebilirler.

    Römorklu veya yarı römorklu araçlarda (Römork takmış LTT hariç) en çok hız sınırı aynı cins römorksuz araçlara ait en çok hız sınırından saatte 10 km. daha düşüktür.

    Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte 15 km.'nin üstünde bir hızla sürülemez.

    İçişleri Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığının uygun görüşünü alarak otoyollarda otomobiller için hız sınırını 20 km/s artırmaya yetkilidir.

    HIZ SINIRLARINA UYMA VE HIZIN GEREKLİ ŞARTLARA UYGUNLUĞUNU SAĞLAMA

    Madde 101 - Sürücüler aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse bu Yönetmeliğin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.

    Araç sürülürken yapılan hız, radar ve benzeri teknik cihazlarla ölçülebileceği gibi kronometre veya değişik usullerle de ölçülerek tespit edilebilir.

    Geçme sırasında, geçme kuralının mecbur kıldığı şartlar dolayısıyla, bu Yönetmeliğin aynı cins taşıtlar için tayin ettiği hız sınırlarını aşan taşıt sürücülerine Karayolları Trafik Kanununun 51 inci maddesine göre işlem yapılmaz.

    Çeşitli araç cinslerine göre bu Yönetmeliğin öngörmüş olduğu azami hız sınırlarını, %10 nispetinde aştığı kontroller sırasında tespit edilen sürücülere, Karayolları Trafik Kanununun 51 inci maddesine göre işlem yapılmaz.

    Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlar tarafından yol ve trafik durumu dikkate alınarak hız sınırlarının azami haddini belirten trafik işaret levhalarının bulunduğu yerlerde, tayin edilmiş olan hız sınırında seyreden taşıt sürücüleri hakkında da Karayolları Trafik Kanununun 51 inci maddesine göre işlem yapılmaz.

    Hız tahdidini belirleyen aksine bir işaret bulunmayan yerleşim birimleri içinden veya civarından geçen şehirdışı karayollarının bu kesimlerinde, can ve mal güvenliği açısından, karşıdan karşıya geçişler bir fiziki engelle yasaklanmış veya alt ve üst geçitlerle belirlenmiş ise ve hız yapmak yaya ve taşıt trafiği açısından bir engel teşkil etmiyorsa, taşıt sürücüleri yol ve trafik durumunu dikkate alarak yönetmeliğin kendilerine tayin etmiş olduğu azami hız sınırları içerisinde seyredebilirler.

    Hız sınırlarını ölçen cihazların yerini tesbit veya sürücüleri ikaz edici her türlü cihazın imal ve ithali ile araçlarda bulundurulması yasaktır.

    Hızın Gerekli Şartlara Uygunluğunu Sağlama;

    Sürücüler,

    a) Kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya ve hemzemin geçitlerine, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak,

    b) Hızlarını, kullandıkları aracın yük ve teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun getirdiği şartlara uydurmak,

    c) Diğer bir aracı izlerken yukarıdaki fıkrada belirtilen durumları göz önünde tutarak güvenli bir mesafe bırakmak,

    d) Kol ve grup halinde araç kullananlar önlerinde giden araçları, aracın cinsi itibariyle bu Yönetmeliğin 100 üncü maddesinde tesbit edilen yapabilecekleri azami hızlarının yarısı kadar metreden az olmayacak mesafeden takip etmek, zorundadırlar.

    Bu madde hükümlerine uymayanlara, Kanunun 51 inci maddesine göre işlem yapılır.



    %10 hız aşımı mevzusuna açıklık getirmek gerekirse. yukarıda verdiğim düzenleme KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE yer almaktadır.

    Bilindiği gibi yönetmelikler kanunların ne şekilde uygulanacağını göstermektedir.

    sanırım açıklayıcı olmuşumdur.

    başka konularda incelemek isteyen olursa ;http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html




  • Arkadaşlar bu eve gelen cezalar var ya,onu gelmeden internetten nasıl görebiliriz? bir adres verin lütfen bulamadım 1 saattir



    Buldum en sonunda şu siteye bakın Allah aşkına :

    http://trfdenetleme.iem.gov.tr/motorlu-tasit-sorgulama-ayrinti.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fan of honda toyota cars -- 21 Temmuz 2009; 21:46:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mahmut Koza

    Arkadaşlar bu eve gelen cezalar var ya,onu gelmeden internetten nasıl görebiliriz? bir adres verin lütfen bulamadım 1 saattir



    Buldum en sonunda şu siteye bakın Allah aşkına :

    http://trfdenetleme.iem.gov.tr/motorlu-tasit-sorgulama-ayrinti.aspx

    saol kardeş bende baktım şüpelenıyordum şükür yememişim
    yanlız bende öncekı sahıbı 2005-2008 en az 40 trafik cezası yemış anlamadım ne yaptı bu adam böle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastforyou -- 22 Temmuz 2009; 21:58:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Burock1985

    merhabalar bugun motorsikletimle sehir ici 61 km işle gittigim icin 140 tl ceza yedim. ve sinirden küplere bindim. ruhsatı memura verdim fakat ceza tutanağını imzalamadım. ayrıca radar benim onden goruntumu kayıt etmiş. fakat motorlarda onde plaka yok. yani kısaca beni sadece gorunusumden teyid etmişler. aynı renkte binlerce motor olabilir. ben bu cezayı iptal ettirmek istiyorum nasıl yapabilirim hakkı hukuğu bilen arkadaslar yardım ederse sevinirim..



    Söylenen hızı yaptınız mı yapmadınız mı? Herhalde arada bir kadrana bakmışsınızdır.


    hangi siteden bakabiliriz bir çok site var ..

    trafik ceza borç sorgulama için bu siteyi kullanan varmı ?


    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp bu siteden görünebiliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 20 Haziran 2011; 19:48:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.