Merhabalar Bilgisayarına Overclock yaptım q6600. Sistemin PSU'su 550lik İçinde Normal Ama çok iyi olmayan bir fan var. Overclock yaparken biraz elektrik verdim en fazla 3100 e kadar cıkabiliyor cpu. 3100 a çıktığı zamanda 70 derecelere kadar çıkabiliryor. Daha çok yükseltmek istiyorum ama çok sıcak oluyor. kışın daha çok elektrik vermiştim ama bilgisayar açılmadı. Bu neden oldu anlamadım. Sizce ne yapmam gerekiyor CPU daha çok yükseltmek ve sıcaklıgı azaltmak için?
Bence 3.0 ghz makul bir değer. Anakartını değiştirsen bile 3.0 ghz den sonra stock fan yetersiz gelecek. 3.0 ghz yetersiz geliyorsa daha yüksek ghz ler için soğutucu alman şart. Duruma göre anakartınıda değiştirmen gerekebilir.
Fujitsu Siemens A3667G 17'' Amd Turion™ 64 1.8 Ghz Mobile Technology // Graphıcs By Ati Mobility Raedon X 700 HyperMemory // Samsung 80 Gb 2.5 5400 Rpm 8Mb // 1.5 Gb Kingston 400 Mhz // Windows Xp Professional Sp3 // Nokia 6680 And 6610 // Piranha Mp4 Player 2 Gb
anakartı falan değiştirme sakın stok fandan dolayı 70 dereceye kadar çıkıyor adam gibi bi soğutucu al 3.4ghz de sorunsuz kullanırsın mevcut anakartınla
anakartı falan değiştirme sakın stok fandan dolayı 70 dereceye kadar çıkıyor adam gibi bi soğutucu al 3.4ghz de sorunsuz kullanırsın mevcut anakartınla
aynen katılıyorum 4 GHZ ve üstünü deneyeceksen anakartını değiştir ama her halükarda soğutma şart zalman 9700 Led tavsiyemdir
Anakartta sorun olup olmadığını ancak işlemci soğutucunu değiştirdikten sonra anlayabilirsin, denildiği gibi yukarıları zaten hayal stock fanla , benim tavsiyem ise Ninjadan yana olacaktır, hemde fiyatı kdv dahil 65 ytl olmuşken, hemde 65ytl lik paketin içinde 15 ytllik artic silver 5 varken.. Kaçmaz derim..