Ayrica mac adresi degisebilen bir adrestir. Bilmen cok da birsey ifade etmez. Her notebook alan seri numarasini kontrol etse birseyler olur ama .. onu da yapan yok ..
mac adresini nasil degistirecekler biosunumu sokerek yapacaklar ?? seri numarasi zaten faturasi oldugundan elimde mevcut ama internete baglandigini ogrenebilmek ve microsoft tarafindan xp icine yerlestirilen trojenlerle cihazin bulunmasi yer belirlenmesi icin mac numarasi gerekliymis microsoft tarafindan verilen bilgi tarafima bu nete girerse mac adresi ile yer belirlemesi yapiolarmis ve mac degisitirilemiyor denildi
Benim aklıma birşey takıldı.Mac adresi ethernet kartına veya modeme verilen bir adrestir. Ethernet kartı veya modem değiştirilerse mac adresi değişmezmi ? İşin zor gibi görünüyor arkadaşım.Ama inşallah bir yolunu bulup tekrar laptopuna kavuşursun...
tskr ederim arkadasim insallah buluruz mac numarasi makinanin seri numarasinin altinda etikette yazar ama ben hic dusunupde almadim mac yani biosun internet icin aldigi ortam numarasi bilgisayarin bizim nasil kimlik numaramiz var pc lerdede mac var
bilişim suclarında polisimiz cağ atladı mutlaka bulur internete bağlanırsa veya operasyon sonucu ele gecerse sahibini en son kullanıcısını tespit edebiliyorlar
Arkadaşlar benim komşumun laptopu çalındı daha 1 aylıktı ve pahalıydı ama teknokask kaskosu vardı polisler ilk 15 gün bi araştırma yaptılar sonuç çıkmayınca emniyetten belge alıp götürüyorsun sana parasını veriyorlar aama her ayda belli bir ücreti var