__ kasa fanı (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme

shruikan -> __ kasa fanı (25 Haziran 2008; 13:12:30)

iii günler. sorun şu:

kasa acaip gürültülü çalışıyor. kasa fanının kablosunu cıkardım ses kesildi. o sesin kaynağı kasa fanı imiş. ama su sefer de windows acılmadı. su klasik "güvenli mod, olağan mod " ekranı açıldı. tırstım gücü kestim. fanı tekrar takıp actım bilgisayarı, windows yine acılmadı. olağan modda çalıştırdım. sistem ciddi hatadan kuratrıldı uyarısı geldi ama nese.

sorum şu; kasa kapaklarını kullanmıyorum zaten. ben kasa fanını kullanmasam ne gibi olumsuz sonuçları olur?

krm-iks -> Cevap: __ kasa fanı (25 Haziran 2008; 13:50:10)

Kasa fanını sökersen, psu fanına fazla yük biner.

Sessiz bir kasa fanı araştırmanı öneririm

Anakartın fan hız kontrol etme özelliği varsa

Arctic Cooling AF12025PWM Kasa Fanı

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0183

eğer yoksa

Revoltec Fan "AirGuard", 120x120x25mm Kasa Fanı
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RL039

giryanmavi -> Cevap: __ kasa fanı (26 Haziran 2008; 10:14:10)

Benim kasa fanım da sesli çalışıyor. Değiştireceğim.
Anakartım EP-9NPA+ Ultra. 120 cm kasa fanı bu karta 3 pin bağlantı ile bağlanıyor.
Ana kartımın fan hız kontrolünü destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenirim?

krm-iks -> Cevap: __ kasa fanı (26 Haziran 2008; 11:07:49)

quote:

Orjinalden alıntı: giryanmavi

Benim kasa fanım da sesli çalışıyor. Değiştireceğim.
Anakartım EP-9NPA+ Ultra. 120 cm kasa fanı bu karta 3 pin bağlantı ile bağlanıyor.
Ana kartımın fan hız kontrolünü destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenirim?

3 pinli olduğuna göre desteklemez 4 pinli olması gerekiyor

shruikan -> Cevap: __ kasa fanı (26 Haziran 2008; 12:07:48)

yaw bilmemek de çok kötü bi şey [X(]

şimdi benim su anki fanım 3 pinli sokete bağlı. anakartın üzerinde 4 pinli soket de mevcut ayrıca. ben şimdi 4 pinli bir fan alıp taksam, fan otomatik olarak sıcaklığa göre devir ayarlar mı? yoksa ayrıca ayar mı çekmek gerek? o da olmadı sürekli manuel olarak mı kontrol etmeliyiz?

giryanmavi -> Cevap: __ kasa fanı (26 Haziran 2008; 14:18:12)

Bilmemek gerçekten çok kötü. Allahtan forumlar var. :)

Bugün yaptığım araştırmalarda öğrendiğim kadarıyla sizin sorunuza cevap verebilirim sanırım.
4 pin fanlar akıllı fanlar olarak niteleniyor ve bunlar cpu sıcaklığına göre hızlarını ayarlıyorlar. Bunun için 4pin fan kablosu, anakarttaki 4pin fan bağlanıyor. Ama fanın otomatik çalışması için biostan aktive edilmesi gerekiyor. Bunun için, biosa girip pc healt status menusunden "cpu smart fan control" ayarını "enable" konumuna getirmeniz lazım. Sonrasında fanınız ısıya göre otomatik olarak hız arttıracak. Ancak bu 40 dereceye kadar mümkün. 40 dereceye gelince fan full çalışmaya başlıyor.

soldier_x -> Cevap: __ kasa fanı (23 Eylül 2008; 19:10:09)

cpu fanım 4 pinli fakat onun yanında pwr fan 3 pinli 12 cmlik fan alıp buraya takıcaktım şimdi onu speedfandan kumanda edemiyecekmiyim

StupiFieD -> Cevap: __ kasa fanı (1 Ekim 2008; 18:52:22)

fan'ı temizle,kabloları sil [sm=bandit.gif]

Sefid.dL -> Cevap: __ kasa fanı (1 Ekim 2008; 18:56:34)

Ben bir aralar böyle bir konu açmıştım içini temizle demişlerdi. Bir nebze sessizleşti. [sm=icon_smile.gif]

StupiFieD -> Cevap: __ kasa fanı (1 Ekim 2008; 18:59:19)

quote:

Orjinalden alıntı: Sefid.dL

Ben bir aralar böyle bir konu açmıştım içini temizle demişlerdi. Bir nebze sessizleşti. [sm=icon_smile.gif]

ya bu kasalar için temizleme sıvısı vardı,kolonya kokulu adı neydi yaw ? [sm=icon_ohmygod.gif][sm=icon_ohmygod.gif]

Sefid.dL -> Cevap: __ kasa fanı (1 Ekim 2008; 19:17:00)

quote:

Orjinalden alıntı: StupiFieD

quote:

Orjinalden alıntı: Sefid.dL

ya bu kasalar için temizleme sıvısı vardı,kolonya kokulu adı neydi yaw ? [sm=icon_ohmygod.gif][sm=icon_ohmygod.gif]

Bilmiyorum ki. Ben o kadar abartmam. Zaten 10 yılda bir temizlerim. [sm=evillol.gif]

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.171875