CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

xcamplus -> CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (25 Haziran 2008; 12:05:55)

Arkadaşlar,
Birçok Anakartların Üzerindeki CI (Chasis Intrusion Header) isimli iki pinli bir bağlantı bulunuyor.
PC nin ŞASİ edilmesiyle ilgili birşey olduğunu anlıyorum.
Bu bağlantı boş bırakılırsa ne olur?
Bağlantısı Yapılırsa Ne olur ? Bu arada Bağlantısı nasıl yapılır ?
Bu bir tür topraklama falanmı oluyor ?

s3k0 -> Cevap: CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (25 Haziran 2008; 12:10:25)

benim bildiğim kasa kapağı açıldığında sinyal veriyor anakart sadece bu..kasanız destekliyor ise kullabilirsiniz..

mithrelios -> Cevap: CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (26 Haziran 2008; 17:43:05)

s3k0'nun söylediği doğrudur. boş bırakırsaniz da hiçbir şey olmaz.

xcamplus -> Cevap: CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (27 Haziran 2008; 10:39:32)

OK Sağolun.
birşey daha öğrenmek istiyorum.
Anakartın üzerindeki HDD led, POWER led, Reset kablolarını + ve - lerini ters bağlarsak ne olur.
Kablonun hangisi + hangisi - bilmiyorum.
Beyaz Renk kablo (-) olarak bağladım
umarım yanlış olmamıştır.

s3k0 -> Cevap: CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (27 Haziran 2008; 13:39:29)

quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

OK Sağolun.
birşey daha öğrenmek istiyorum.
Anakartın üzerindeki HDD led, POWER led, Reset kablolarını + ve - lerini ters bağlarsak ne olur.
Kablonun hangisi + hangisi - bilmiyorum.
Beyaz Renk kablo (-) olarak bağladım
umarım yanlış olmamıştır.

reset ya da power ters baglamak o kadar onemli değil mantık sadece şaşi yapmasıdır hdd ledi power ledi ters takarsanız ise de bişi olmaz sadece ışık yanmaz makine çalışırken takardım onları eğer bilmiyor iseniz makine çalışırken takabilirsin ledleri hdd işlemi yanıp sönen hdd led sürekli sabit yanan led ise power led... bazı anakartlarda power led 2li ya da 3lü olabilir en bastaki ile en sondaki oluyor genellikle..

xcamplus -> Cevap: CI ( Chassis Intrusion Header) Nedir? (27 Haziran 2008; 14:09:28)

sağol üstad

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
7.714844E-02